• Tinzi

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2011-07-23 23:43:02 följande:
    Jag bad om smalare snören till min ena klänning med de kunde inte göra smalare av själva tyget eftersom remsan ska vändas ut och in. Om jag var du skulle jag köpa separat tunnare snören i tygaffär efteråt. Det skulle jag oxå göra om det inte vore för att jag måste snöra klänningarna så hårt att tunna snören förmodligen skulle gå av. Men snyggt är det. Men till din klänning kan du säkert sätta i tunnare band.
    AH! Smart! Jag köper nog egna då om jag inte gillar dem! Ja i morrn ska blivande få hjälpa mig m. att mäta då, så ska jag skicka iväg beställningen *nervös* haha!
    1700tal skrev 2011-07-23 23:45:24 följande:
    Tänk även på det där med snörningen när du anger måtten. Ju mindre mått du anger (alltså ju mer cm du drar av) desto större/bredare blir ju V:et i ryggen och snörningen blir mer uppenbar.
    mm just det ja! du Men det som är bra är ju att jag kan få på mig klänningen redan nu kanske och sen dra åt mer för varje kg jag gå ner så V:et blir mindre i ryggen dvs snyggare! Bra sätt att kämpa på, att slippa ett fult V i ryggen ;)
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-07-24 00:03:44 följande:
    Då bör du nog inte minska de övre måtten (där V:et är som störst) så mkt. Då passar den ju men blir snyggare och får smalare V ju mer du går ner. V:et brukar de göra 7-10 cm upptill när du beställer den i rätt strl.
    aha oki! tack för det tipset :)
  • Tinzi

    *urk* Måttbandet mystiskt borta nu när jag ska ta måtten & beställa min klänning för en gångs skull :(

  • Tinzi
    Pinkgrape skrev 2011-07-25 00:03:22 följande:
    Tack, jag kan knappt sova för jag är så nervös och förväntansfull :P haha
    Humlan skrev 2011-07-24 20:50:43 följande:
    Åhh va fin =) .Synd att vi redan har bestämmt låtar

    Idag fick jag bekäftat att min bror hellre går med sin dotter på en nöjjespark än på in syster's bröllop. SÅ mycket värde hade jag för honom Rynkar på näsan.Det är så sjukt och ofattbart för mig så det finns inte, och det svider som 17.
    Vi som stått varann så nära förut. Vad f*n hände lixom Obestämd...
    Det som är ÄNNU sjukare är att min pappa å syster inte tycker det är så konstigt att han väljer det och varför ska JAG vara ledsen för det.. jag säger och det..
    Men va? På riktigt? Varför? Hur kan man resonera så? Det låter helskumt. Är verkligen ledsen för din skull :(
    TheD skrev 2011-07-24 20:52:55 följande:
    Alltså den här dansen är en överraskning för min blivande. Så det blir senare under kvällen efter tårtan osv... Totalt är vi fem tjejer som ska dansa till en remix av "whole new world" med matchande kläder ich jag är då prinsessa och de andra är herrklädda dvs ;) Vi alla är tävlare/var tävlare så det är bara en kul grej haha
    Wow, det var inte illa, vad roligt :D Brukar du dansa annars också? :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    ÅH! Förstår dig! Nu har jag missat, men när borde du ha den?
    Tezz81 skrev 2011-07-25 00:25:59 följande:
    Underbar. Får gåshud
    JAG MED! (min gubbe hittade den för nån månad sedan så den ligger fint i vår spotify playlist inför festen)
  • Tinzi
    bruden skrev 2011-07-25 16:27:38 följande:
    Jag kan inte låta bli att undra om mitt paket öppnats i tullen. Det tog en timme från att det startat genomsökningen tills det var klart. Kanske kommer det bara en påse med tygtrassel??Förvånad
    hur vet du det? att det tog en timme ? :)
  • Tinzi
    bruden skrev 2011-07-25 21:06:12 följande:
    Ser det på loggen på paketet  
    ahhha! :)

    Själv sitter jag här & är lite depp! Skulle ju beställt min klänning idag, men nope, blir inte denna månaden heller (förbannade ekonomi)

    Vi blir tvungna att fixa bilen för 4000:- innan besiktning så min klänning får vänta. jaja det blir la min tur snart ;)
  • Tinzi
    S2011 skrev 2011-07-26 22:27:24 följande:
    gokväll tjejer!
    jag har slitit med de förbaskade festhäftena som saknades idag.... men nu är de klara!
    inhandlat passe-partout-ramar som vi ska göra bordsnumrering och stora bordsplaceringstavlan av.
    och så har jag strukit.... först best mans skjorta och m2bs kavaj (pressade kavajslag).

    sen tog jag itu med min klänning. det har tagit strax under en timme.....
    började med en handduk och låg värme och tänkte "fan, det här går ju bra", så jag tog bort handduken.
    och vad hände då? jo, mitt strykjärn fräste och började spotta på klänningen.
    slet bort det och torkade med handduken (som jag hade i andra näven, på fall att) - så det blev tack och lov inga fula märken eller smuts. fortsatte med ett örngott emellan istället, för att vara på den säkra sidan.

    får inte bort riktigt alla skrynklor, men det är inte så fasligt många kvar och de skarpa vikvecken på framvåden har jag lyckats stryka bort iaf...

    imorrn ska jag ta itu med resten av pysslet (pp-ramarna) och så ska vi göra klart spellistan.

    phew, nu tar jag mig några ostkrokar och andas ut lite... 
    ojjo full rulle! dax snart?
  • Tinzi
    Pinkgrape skrev 2011-07-26 18:56:02 följande:
    Haha detta är skrattretande... min klänning kom idag! Woho! Jag kommer dock INTE använda den nya klänningen (nr.4) på bröllopet. Tussarna på kjolen såg för roliga ut, men i övrigt var den suuuuuuperfin! Överdelen var riktigt snygg, men de hade missat ca 1,5m på släpet och att jag inte ville ha organza. Nåja.. efter många om och men så lyckades min sambo övetala mig att pröva klänning nr.3 igen (en av de med dragkedja, den med längst släp och min favorit) och det visade sig att jag nästan kan ha den. Tidigare har jag trott att det saknas ca 15cm i ryggen, men det saknas ca 3cm. Jag tror att med en hel del motion, inge snask och gófika och med såna där håll-in-trosor, så passar den bra om 3 veckor :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Hur såg den ut då? :)
  • Tinzi
    pulmonate skrev 2011-10-10 22:44:53 följande:
    Nu tänkte jag beställa min klänning i veckan! Jag var iväg och ville mäta mig hos en sömmerska..men det ville hon inte göra. Jag sa att min moster i Sverige skulle sy upp den (jag bor i Italien)...tänkte att de får väl fnatt om jag säger att tänkte beställa den från kina..haha. Ja mycket väl så ville de inte alls mäta mig om de inte skulle göra klänningen själva. De prata i evigheter om hur det måste vara sömmerskan som ska sy klänningen som måste mäta en, att måtten beror på tyget..etc etc. När jag frågade om vad man kunde ha för bH fick de också fnatt..att det beror ju på klänningen (ja det förstår ju jag också, jag ville ju bara veta allmänt). Jag ska nämnligen ha en bar-rygg klänning och undrade vad man då skulle kunna ha för alternativ.
    Klänningen jag ska ha har jag själv satt ihop av flera klänningar som jag gillar. Tycker själv att den är perfekt!
    Tänkte beställa ifrån Milly Bridal. Sist jag läste egenom HELA kinaklänningar bloggen (en månad sen ca) så kom jag fram till att just Milly fick bäst kritik.
    Så nu tänkte jag bara be en kompis mäta mig istället och hoppas att det går bra! Beställer i alla fall inom en vecka. Hoppas sen få den leveread till jul någon gång. Kanske kan man prova den när man är hemma i Sverige i jul! Hade varit super kul!
    Samma som mig då! Efter att ha hängt m. i trådar om kinaklänningar i flera år så blir det Milly :) Också en egendesginad.

    Ovandel från en, släp/nederdel från en annan, och med knytband istället för dragkedja (vill inte, men säkarast då jag går ner i vikt)

    Blir besätllning den 25:e här = löningsdagen! hehe.

    SKall också be nån hemma hjälpa mig att mäta, min har också låg rygg så ska ut & leta BH nu som jag kan mäta mig i så det blir exakt samma höjd på bysten :)

    Lycka till! :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!