• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    S2011 - jag stryker mina klänningar som vanligt (inte sidenet förstås!) på ganska hög värme. Börjar på låg och ökar sen försiktig. Polyestern är ju inte känsligare än vilken skjorta som helst, det enda är att vara försiktig ifall man har ett strykjärn som kan missfärga.


    Darling Daisy skrev 2011-07-08 08:08:46 följande:
    Att be era gäster handla är väl en superbra idé!! De får ta med sig alkohol för egen konsumption utan att de ska råka ut för tullproblem, sa min tyska kompis som kollade innan de åkte. Om de har inbjudan med sig så kan de ju visa att de ska på värsta brakfesten och måste ha myyyyyycket vin!
    Tips: Min kompis sa att i bilen var det lättare att packa 5litersfaten med öl än de vanliga småburkarna. Och det ser ju lite coolt ut för oss svenskar, att ställa upp ett ölfat istället för burkar!
    Love you til the end skrev 2011-07-08 09:05:33 följande:
    Haha, ja jösses! Vi funderade också på det igår kväll, hur sjutton man ska "Styrka" att alkoholen är till en bröllopsfest! Glad Vi har även en del vänner som kommer över från Finland, och de får ta med sig groggvirket, eftersom sprit är billigare där, och på båten! Flört Gäller att utnyttja resurserna liksom!
    Men det är ju det som är praktiskt med systemet, att man kan lämna tillbaka. Ser framför mig hur vi sitter på 30 liter vin efter bröllopet, lite för mycket faktiskt! 
    Fast det där med att "styrka" att det är till fest/privat konsumtion behövs ju inte längre sedan alla literbegränsningar togs bort. Så det är fritt fram för vem som och man behöver inte längre vifta med gästlistor osv. Nu har tullen samarbete med polisen istället och fäller resenärer för övervikt på bilen. Så räkna vikten noga annars får ni lämna alkoholen hos tullen!
  • 1700tal

    Och Madonnan - skulle tro att tyllen kommer vara megafluffig som den är. Ser så fram emot att se hur din blir för jag gillar den skarpt!

    Och alla ni andra - kan ni oxå anmäla det kinesiska inlägget ovan som spam. Jag har redan gjort det. Den röda handen vid varje inlägg...

  • 1700tal

    Sen är det ju viss skillnad i prisskillnaden beroende på vilka vin- och ölsorter man väljer. I din superba (!) lista DD, där har du ju jämfört med samma sorter som finns här. Ofta kan man ju hitta bra motsvarigheter till de få sorter som finns på systemet som kostar betydligt mindre där. Då sparar man ju ännu mer. Och ju fler gäster man är, desto mer sparar man ju.

    Sen brukar man få lämna tillbaka överbliven alkohol i tyskland oxå, precis som på systemet om man nu råkar bo relativt nära och är där ofta (som vi). Fast här blir det nog inte tal om att lämna tillbaka nåt, vi pytsar ut det bland det närmaste.

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-08 09:53:08 följande:
    Har redan gjort det, flera inlägg i olika trådar dessutom! klickar man på länken i inlägget lär väl datorn sprängas i luften, haha!
    Jaså, har de invaderat hela BT? Det har jag inte sett, håller mig här idag. Där det är lugnt och skönt och jag kan lukta på blommorna... {#emotions_dlg.flower}
    Pinkgrape skrev 2011-07-08 09:55:24 följande:
    Skumboll skrev 2011-07-08 09:53:08 följande:
    Har redan gjort det, flera inlägg i olika trådar dessutom! klickar man på länken i inlägget lär väl datorn sprängas i luften, haha!
    Även jag har redan gjort det, också i flera trådar. Har dock kikat vad det är och det är fina vinterkläder :P Min dator är fortfarande hel dessutom ;P
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Haha, så du kunde inte låta bli? Jo, tyckte det lät som vinterkläder...
  • 1700tal
    Pinkgrape skrev 2011-07-08 10:04:37 följande:
    1700tal skrev 2011-07-08 10:01:55 följande:
    Jaså, har de invaderat hela BT? Det har jag inte sett, håller mig här idag. Där det är lugnt och skönt och jag kan lukta på blommorna... {#emotions_dlg.flower}Haha, så du kunde inte låta bli? Jo, tyckte det lät som vinterkläder...
    Hihi jag är aaalldeles för nyfiken av mig...
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Men nyfikenhet är ju alltid bra. Om man inte spränger datorn i luften förstås...
    Skumboll skrev 2011-07-08 10:06:58 följande:
    Går ju hätskt till i en del andra trådar så jag förstår dig, här är vi ju iaf snälla mot varandra.
    Mmm. Mkt dålig stämning just nu faktiskt. Trist när det blir så...
  • 1700tal
    Malin24 skrev 2011-07-08 10:27:43 följande:
    Regn regn regn..det har vi inte beställt tills imorgon..men förhoppningsvis ska det klarna upp har jag hört..

    Är det ngn som vet vart man kan beställa fina paraplyer?Inte tills imorogon då utan tills i augustiGlad
    Jaså, ska det regna imorg?

    Paraplyer vet jag inget om, jag ska ha gassande sol på min bröllopsdag... Cool
    Skumboll skrev 2011-07-08 10:35:22 följande:
    Man har god lust att bojkotta bt ibland.... 
    Ja, ibland funderar jag över vad man gör kvar här än liksom... Har inget behov av bt längre som man hade i början och var novis på hur bröllop överhuvudtaget går till bakom kulisserna. Men nu har jag rätt bra koll, så varför är jag kvar?
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-07-08 10:49:13 följande:
    För att du inte klarar dig utan oss förståss!!!  Cool
    Det kaaaan va så faktiskt!! {#emotions_dlg.flower}
  • 1700tal
    Pinkgrape skrev 2011-07-08 10:41:32 följande:
    Haha jag känner mig hyffsat skyldig till.. jaa. Tänk om jag hade förstått vad min "PANIK"-tråd skulle sätta igång. Troligtvis hade jag skippat det då. Nu kanske det även är om annat i andra trådar där det är dålig stämning, där jag inte är skyldig :P Jättetråkigt hursom att det är såhär. Jag förstår dock inte vissa användare här alls, så undviker dom i största möjliga mån.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Ja, det kanske var där nånstans det började men sen rullade det ju tyvärr bara på.. Det finns så många som taggar igång på kritik och hätska kommentarer. Du fick såna kommentarer men "gav igen" med samma mynt för du reagerade starkt och tog åt dig. Och sen är bollen i rullning liksom och ingen är mer skyldig än den andra när det gått så långt.
  • 1700tal
    Love you til the end skrev 2011-07-08 12:30:07 följande:
    Btw, 1700-tal, du har väl beställt alla dina klänningar på Milly? Eller alla andra som beställt därifrån..
    Jag ska till att beställa tärnklänningar, och vi har äntligen kunnat enats om en klänning. Det enda är att vi vill förlänga den till golvlängd, istället för knälängd. Hur gör jag när jag beställer? Ska jag klicka i vanlig order, eller Custom size. Tärnorna behöver inte ändra storlekarna nämligen, så då känns det ju onödigt att beställa måttsytt om jag kan undvika det! :)
    Hm, nu vet jag inte riktigt hur orderformuläret för privatpersoner ser ut men finns det inte en ruta du kan skriva den kommentaren i? Alternativt skicka ett parallellt mail med den infon? Glöm inte be dem bekräfta ändringen per mail bara om du ska maila dem.

    Vilken tärnklänning blev det??
  • 1700tal

    Hörreni!! Nu behöver jag er hjälp! Det är så att mina föräldrar är på semester under juli i europa och passerar således tyskland på vägen hem med tom bil. För att spara in på resekostnader har vi nu bestämt att de ska inhandla all starksprit åt oss (det som håller sig, vin och öl inhandlas senare) och vi måste skriva en inköpslista NU. Jag och mamma har under dagen bestämd vad vi ska ha till avec och i baren. Nu är bara frågan hur mkt. Det är 75 vuxna gäster.

    Avec -

    whisky (4 flaskor, ska även räcka till manhattan i baren + serveras som den är)
    cognac (3 flaskor, ska även fortsättas serveras i baren)
    bailys (3 flaskor, ska även fortsättas serveras i baren)

    I baren -

    G&T (2 flaskor gin)
    Manhattan (4:a whisky, 2:a martini rosso och några stänk angostura bitter) (1 flaska martini rosso och minsta flaskan angostura)
    Rom och cola (3 flaskor rom)
    Vodka och apelsinjuice (3 flaskor vodka)
    Martini Bianco (4 flaskor martini)
    Whisky
    Cognac
    Bailys

    Vad tror ni?? Är vi helt ute och cyklar? Det är SÅ svårt...

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!