• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Lite tips och idéer tack! Vi har egentligen ingen möjlighet att åka på någon bröllopsresa, lilleman behöver oss hemma. Men jag drömmer om att kunna överaska min gubbe med en liten weekend-resa någonstans. Kanske kanske, med bra planering så kanske vi skulle kunna komma bort några dagar. 
    Har ni några tips? Behöver inte vara i sverige, gärna storstad utomlands. 

  • Skumboll
    Pinkgrape skrev 2011-06-27 19:02:37 följande:
    Polen, Spanien, Frankrike, England eller kanske Tyskland? :)

    Weekendresa kan man ju göra vart som helst i Europa i stort sett, beror ju lite på vad ni är ute efter också. Vad ni vill göra och sådär? :)
    Det råder nog lite delade meningar här hemma om vad man gör på en resa.... Jag vill shoppa eller sola. Gubben vill titta på gamla kyrkor typ, haha!

    Barcelona kanske skulle vara något. Jag vill helst neråt för att få lite värme... 
  • Skumboll
    Pinkgrape skrev 2011-06-27 19:08:56 följande:
    Haha ja, vill man göra allt det är nog Barcelona ett jättebra resmål faktiskt :) Tycker det är en riktigt trevlig stad med mycket att göra och se + solen skiner på bra där :) Paris är väl annars vad som skulle kunna passa isåfall. Prag vet jag att många är nöjda med, men där kanske man inte kan sola riktigt lika bra :P
    Jag är inte så förtjust i paris faktiskt. Kanske kan kika på prag också, där är väl lite billigare?
  • Skumboll
    Pinkgrape skrev 2011-06-27 19:20:03 följande:
    Okej, men Barcelona kan jag faktiskt rekommendera :) Prag är ju lite ovanligare, inte lika mkt turister och lite billigare ja :) Har hört att det är en jättefin stad och vet flera som vill åka tillbaka :)
    Egentligen hade jag velat åka till NY men det är fasen inte billigt.... Obestämd Jag har varit där några gånger men jag vet att gubben verkligen vill åka dit också. Blä vad svårt. 

    Prag var ju rätt mycket billigare, kan man ju lugnt säga!
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-06-27 19:43:12 följande:
    Har varit i både prag och barcelona och jag skulle ta barcelona! Prag passar ju in på min makes intressen, vackra byggnader osv men barcelona passar ju alltihop. Sol, bad, stränder, båtar, fantastiska restauranger OCH vackra kyrkor!
    Då passar nog barcelona bättre, ja!
    Var hittar man såna resor då? Vet du nån bra sida? 
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-06-27 21:33:12 följande:
    Vi bokade ryanair själva och bokade hotell med hotels.com, det brukar alltid bli billigast och man får kontoll över allt.

    Skulle rekommendera att ta ett av hotellen närmre vattnet, stränderna och alla bra restauranger. Vi tog ett hotell högre upp som vi tyckte skulle va "centralt". Men det blev bara en massa tunnelbaneåkande eftersom vi blev så förtjust i sol och bad-sidan av barcelona. Så när vi åker dit nästa gång så ska vi bo nära vattnet och istället ta tunnelbanan in till de stora shoppinggatorna istället. Det liv och rörelse och underbara uteserveringar som är vid vattnet är underbart! Vi satt på olika restauranger hela kvällarna och bara njöt av havsbrisen, gott vin och sjömat (ät fisk och paella i barcelona!), vi ville knappt åka tillbaka hotellet om kvällarna...
    Nära stranden säger du.... fasen inte lätt att veta var de ligger bara! Hittade hyfsat billigt flyg iaf, så hittar jag bara ett hotell så ska jag börja jaga barnvakt.

    Hua, fisk är det värsta jag vet! Tungan ute Jag står för vindrickadet så kan gubben äta för oss bägge. Haha!
  • Skumboll
    NewYorkBrud skrev 2011-06-27 21:01:05 följande:
    Lissabon i Portugal är fantastiskt vackert, mycket att titta på och härlig värme... Rekommenderas verkligen... =)
    Där har jag varit när jag var mindre, minns att det var väldigt vackert! Ska kika på det också!
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-06-27 22:09:19 följande:
    Skumboll, om du tittar på googles maps så syns ju iaf rivieran och hamnarna tydligt. Som jag minns det låg stranden vi var vid (den var inte jättestor men fin sand) bredvid båtarna, allt hängde liksom ihop därnere. Det låg som på stråk utmed vattnet med massa fantastiska jaktbåtar från världens alla hörn osv. Ska höra med mamma imorg, minns inte riktigt. Det var 5 år sen jag var där.
    Ja, jag hittade en bra sida där många hotell är utmarkerade på karta. Jag är bara så petig vad gäller hotellen, haha! 
    Mest hotell verkar det finnas vid hamnen och inåt, då undrar man ju hur stora avstånden är... 
  • Skumboll
    Emma F skrev 2011-06-27 22:21:40 följande:
    Håller med om att Barcelona är fantastiskt, men måste slå ett slag för London! Hur kan ingen ha nämt London?! BÄST shopping utan tvekan. Ingen strand, är det det ni vill ha är Barca så klar bättre, men i övrigt äger London Glad
    London är toppen, men där har vi redan varit. Känner nog att jag hellre prövar på något nytt!
  • Skumboll

    Gubben förväntar sig ingen resa, vore roligt att ge honom den i morgongåva och inte berätta vart vi ska åka. Eller är det elakt? Tungan uteNu ska jag ju inte ropa hej, blir inte lätt att få ihop det här hemma med lilleman men ska iaf göra ett försök. 

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!