• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Minuz skrev 2012-02-09 12:14:44 följande:
    han kanske menar att när man färgar polyester så gör man så?????????
    Ja, så kan det ju va.
  • 1700tal

    Vi räknar med att få se bild på resultatet! Du menar den som du vill ha ljusare va? Den är min absoluta favvo av dina klänningar, så jag håller tummarna!

  • 1700tal

    Anny - har inte hört talas om dem förut. Om det är en kinasida eller från annat land vet jag inte heller, men det spelar kanske ingen roll... Men för att se resultat av faktiskt uppsydda klänningar från dem (och det tycker jag personligen är helt avgörande, särskilt när man inte hört om dem innan), kolla under "real picture wedding dresses" i deras meny. Resten är (får man anta) snodda bilder. Jag tycker inte deras egenfotade klänningar ser särskilt välsydda ut, men det är bara jag.


     


    Personligen (kan ju inte säga så mkt annat) skulle jag, om det är viktigt att klänningen blir MAXIMALT lik orginalet, välja Landy Bridal. Med tanke på den modell du valt.

  • 1700tal

    Rena rappakaljan ju! Sen när anställde de folk på kundtjänst som är så sopig på engelska? Vilket mått angav du som hollow to hem då? För jag fattar det som att de menar att du angav 158 cm som hollow till hem, gjorde du det? För i så fall har du förklaringen till varför den är så lång!! Hur lång är du?

  • 1700tal
    Tinzi skrev 2012-02-09 20:46:21 följande:
    Ja jag fattar inte riktigt....jag är 179 cm. Minns inte måtten jag angav :( Ska leta i skickade mail nu och se....

    Fattar inte riktigt hur de vill att jag ska fota heller...*suck*

    Klänningen är iaf inbokad att sys om hos min väninna som är skräddare om 2 helger :) Men vore trevligt att få en ny underkjol m. släp som ursäkt lr en slant som jag kan tacka henne med iaf...

    Aha, du är så pass lång. Men ändå, 158 låter väldigt mkt.. :-/ Har du mätt från hålgropen vid nyckelbenet? Inte från axeln? Jag mätte från axeln först för på nån bild såg det ut som så. Tills jag förstod vad "hollow" var för nåt, då blir betydligt kortare. Jag är nämligen 175 och mitt hollow to hem är under 150 cm (tror det är typ 147 eller nåt) men jag brukar skriva 150 så det inte blir för kort. Och sen några cm extra för skorna men det lägger de själva på.


     


    Alla deras standardstorlekar har färdigt hollow to hem-mått på 152 cm (oavsett strl) och det ska täcka klackhöjd och räcka till nån som är europeiskt lång. Så 158 låter väldigt mkt, även med din (vår) längd. Och även med skor (om du inte ska ha 10 cm klackar).


     


    Men hursom så låter det ju som de har varit otydliga med hur det ska mätas, med/utan klack osv. En underkjol borde de skicka iaf!


     


    Och skönt att du får den omsydd!

  • 1700tal

    Minuz - Jaaa, visst tog jag fel på klänning! Det var sjöjungfrun jag tänkte på. Den andra har jag otroligt nog inte sett här i tråden! :-0


     


    Gussara och Moonia - välkomna till tråden!!


     


    Och Moonia, kul att du lagt in beställning. MEN, vi har "bildplikt" här i tråden! In med bilder så vi får se vilken du beställde, omedelbums!


     


    Ewamarie - Välkommen du med, klart du får "låna" hur mkt tråd du vill! Länken gick inte att kolla på dock, auktionen verkar ha gått ut. Då kan man gå in och be säljaren lägga ut auktionen igen. Och ja, de är med all säkerhet sydda i asien, men det är näbbklänningarna du köper i butik/på nätet här i Sverige också... Tullen är 12 % på varor över 1400 kr (inkl frakt, avg osv). Eventuellt kan moms tillkomma (svensk moms på 25 % eftersom moms alltid ska betalas i det land där varan "förbrukas"). Några har fått betala moms här i tråden men sedan min start på BT 2008 har kanske ett 10-tal tvingats betalat moms, betydligt fler har fått betala tull. Och alla de 10-talet med momsen har varit det sista året.

  • 1700tal
    Minuz skrev 2012-02-10 08:00:42 följande:
    Tror jag har visat den tidigare, men just nu tycker jag den är så ful att jag nästan skäms för att visa den. *S*
    Hahaha, så farlig var den väl inte! Då tycker jag kjolen på den du funderar på att beställa däruppe (den underdel du visade som ser ut som en ballong) är mycket mycket mycket värre! Och det kommer från en som är lika tokig i fluff som du är!
  • 1700tal
    Minuz skrev 2012-02-10 08:17:04 följande:
    Nån gång måste man nog sluta leta och vara nöjd. Eller? Jag har ju iaf en fin, även om den ser ut som "alla andra".

    Ja, det sägs ju det... Men det är jäkligt svårt. Går inte en enda dag utan at jag tvekar över min klänning. Känns inte alls som det var vad jag hade tänkt.


     


    Men är det den på din lilla bild som är nr 1 alltså? Som passar och som du är nöjd med? Hade du gått upp i vikt menar du och ska gå ner igen? Vilket datum var det du gifter dig?


     


    Ewamarie - vilken söt klänning! Det är ju perfekt modell när det skiljer så i ålder på flickorna. Den är ju lite mer "vuxen" men utan att va för vuxen för de små. Ska du ha med vinrött band eller annan färg? Har ni vinrött som tema?

  • 1700tal
    LL 2010 skrev 2012-02-10 09:38:16 följande:
    AAAAAaaaaaahhhH!!!!!!!!!!!!!!!! Fick precis ett mail från MyLove Bridal att klänningen är skickad!!! Blev toknervös och glad! Beställde den 21 januari och den skickas alltså idag - snabbt!! Nästa oroväckande snabbt... Men jag har ju beställt en modell som dem har och bara ändrat så att jag får knappar i ryggen så det kanske är därför... Väntar med SPÄÄÄÄÄNNING!!!
    Åh, vad spännande!!! Du måste lägga upp bilder direkt när den kommer hem!! Den är ju tämligen okomplicerad i modellen så det borde bli bra.
  • 1700tal
    Tinzi skrev 2012-02-10 09:54:00 följande:
    Ja, jag funderar på att bara be dem skicka en ny underkjol nu så vi slipper allt detta. De har ju ändå sytt tamigfan ap långt släp iaf som de INTE skulle.
    Nä, släpet tror jag ärligt talat de glömde att det skulle va kortare. Det ser ju ut att va den längd som orginalet har.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!