• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Darling Daisy skrev 2012-02-22 16:05:21 följande:
    Haha, ja det vore verkligen inte så politiskt korrekt!
    Undrar varför det är mer "ok" att säga så till ofrivilligt barnlösa?

    Ja, säg det... Förmodligen tänker de nog att det inger hopp, vilket ju är helt befängt egentligen. Varför skulle det göra det? Som om man inte redan har det där förrädiska lilla hoppet i bakhuvudet, trots att man borde veta bättre.


     


    Liva - tråkigt att höra. Men det är sant som du säger, man omvärderar, tänker om och ställer saker på kant. Och att ni gifter er bara för er tvås skull är ju inte så dumt. Svårt att se dig framför sig, du har ingen bild på dig? Svårt att tänka sig vad du passar i... Markerad midja är ju alltid bra. A-linje är också fördelaktigt på många. Men så svårt utan att se dig.

  • 1700tal
    liva skrev 2012-02-22 18:13:04 följande:
    Kanske hjälper om jag skriver att jag är 172cm lång och har måtten 100/75/103 nu. Ska se om jag hittar någon bild under kvällen, är en sån som hatar att bli fotad och helst står bakom kameran Tungan ute
    Ja, det hjälper! Är själv 175 lång och har ca 90-95/70/105. Ganska lika! Har du provat några modeller? På mig passar det med åtsmitande överdelar som går till strax nedan/vid höften och sen ut. Eller A-linje som den jag köpt. Längre nedanför höften blir inte bra. Sen är det ju så olika hur man ser ut runt axlarna och armarna. Leta upp bild!
  • 1700tal
    Minuz skrev 2012-02-22 18:10:20 följande:
    Tror kompisen fick ett försök gratis och sedan kostar varje försök , tror hon sa ca 25.000 kr? Kan det stämma?
    Oj, låter mkt. Sen är det väl åldergränser och regleringar på antal försök osv. Verkar va olika i olika landsting.
  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-02-22 18:28:29 följande:
    25 000kr låter väldigt rimligt tycker jag. Jag har hört ännu högre summor än så. Jag vet att en IVF-klinik har ett paketpris på 55 000kr för 3 försök, men då måste alla försöken göras inom 18 månader och kvinnan måste vara yngre än 39år.augustibrud.bloggplatsen.se/
    Är det privat mottagning då? Får ni inte hjälp en gång heller där ni bor? Galet mkt pengar...
  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-02-22 18:34:37 följande:
    Där är det dock väldigt lång väntetid och bara ett gratis försök. Sedan kostar ju även försöken via landstinget.

    Aha! Ja, det där med väntetid är ju ett kapitel och en plåga för sig.


     


    Nä, det är lite så jag känner med IVF. Risken är ju stor att man står där igen med samma besvikelse liksom. Och alla hormonbehandlingar gör inga roliga saker med kroppen om jag förstått det rätt.

  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-02-22 18:43:21 följande:
    Nej, samma här. Nog för att pengar inte är allt här i världen, men har man inte gott om det och spenderar flera tiotusentals kronor på något och sedan ändå går lottlös ur det, så bär det lite emot om jag ska vara ärlig. Det i kombination med alla hormonbehandlingar, väntetider och all ovisshet.. det är ju inte så lockande faktiskt. Även om längtan är enorm.

    Precis.. Men knepigt är det, svänger i hur jag känner i frågan. Inte så att man hellre har pengar på kontot än ett barn men om risken är stor att det inte lyckas, då lägger jag hellre pengarna på att höja livskvalitén på annat vis. Kanske. Jag är ju liksom inte heller någon "nybliven" barnlös (om man får säga så) är beredd att göra vad som helst och lägga hur mkt pengar som helst på att bli förälder.


     


    Vilse - javisst! Vad kul! Vilken blev det nu igen?

  • 1700tal
    28juli2012 skrev 2012-02-22 20:09:59 följande:
    Försökt leta tillbaka i tråden efter hon mmed klänningen med swakovski stenar, men hittar den inte. Det var en sååå fin klänning. Vet dock inte om jag skulle passa i något liknande.
    Italia08 var det! Och det tror jag du skulle.
  • 1700tal
    Pälskling skrev 2012-02-22 21:04:29 följande:
    1700-tal Nu har jag kollat alla dina inlägg i denna tråden (tog sin lilla tid) samt varit inne i en tygaffär och känt på lite olika tyg. Dock undrar jag vad organza är för ngt? Samt vad den egentligt skillnaden är emellan vitt, ivory och champagne? Känner mig lite Lost. Btw har precis meddelat sambon att jag ska ge ett frieritips till bästa vännens sambo då han inte får tummarna ur (han har sagt till henne att vill hon gifta sig så kan de väl göra det, hon vill dock ha ett riktigt frieri såklart...) man kan ju alltid hoppas att det får.min att sätta lite fart... ;0)

    Oj, känner mig lite kartlagd.. Nevars, men organza är det tyget som man gör billiga glansiga, lite genomskinliga gardiner i som säljs på tyg rusta osv. Ofta i starka färger. Om du hänger med?


     


    MEN den organza som används till brudklänningar är matt, inte glansig, om man har tur. Huvudsakligen används organza till volanger men även ibland till att släta klänningar har ett "överlager" av organza. Varför det sistnämnda, personligen tycker jag inte det är varken så snyggt eller fyller nån funkion.


     


    Den superglansiga (=hemska, i mitt tycke ) kostar vad jag förstått mindre så man ska kolla med kinaföretaget att de verkligen använder matt organza. Sen finns (iaf hos milly) även sidenorganza i gräddig ivory. Det är nog tamitusan bland det underbaraste tyget jag klämt och kännt på!! Men det är ju en annan sak.. Ok, lite exempel...


     


    Det vänstra är den glansiga sortens organza som används till gardiner, det till höger är det matta.



     


    Här är några klänningar i organza (nu blir det megabildbomb = OM NI SKA CITERA NÅT JAG SKRIVER, TA BORT BILDERNA INNAN NI POSTAR TACK! )


    Här är hela klänningen i satin (som är tjockt och stabilt) undest. Överdelen har draperad ("pleated") organza över satinet och volangerna är gjorda i samma organza som överdelen:



     


    Här har kjolen draperingar av organza, men ingen organza på överdelen:



     


    Återigen, hela klänningen är i organza (med satin under, som inte syns):



     


    Mer volanger:



     


    Så här kan man oxå göra med organza:



     


    Och vad gäller färgerna så är det ungefär som det låter. Vit är vitvit, kritvit. Ivory är bruten vit (lite mer gräddig), ser fortf vit ut. Och lignt champange är åt cremehållet (men är inte helt beige eller brun). Skulle nog tippa att hos Milly görs kanske 95 % av klänningarna i ivory. Skulle tippa att alla på bilderna ovan är i ivory även om ljuset är så olika så de inte ser likadana ut.


     


    Hoppas du blev lite klokare!


     


    Och återigen - om nån citerar, TA BORT BILDERNA innan ni postar!

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!