• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Darling Daisy skrev 2012-06-08 09:50:15 följande:
    Fullmåne...? Hmm, det kan kanske förklara varför även jag haft svårt att sova inatt!

    *kollar i kalendern*
    Japp, fullmåne 4 juni, så det kan det nog vara!
    Där ser man! Jag har ingen kalender där sånt står i men det brukar sällan behövas. Märker det väldigt tydigt med att jag börjar drömma röriga och lite ångestladdade drömmar (som om allt möjligt jobbigt man trycker ner tränger upp då). Sen kommer ett par riktigt sömnlösa nätter där jag vänder och vrider på både mig själv och alla tankar, mkt grubbel. Är rätt slut på dagarna och stupar i säng på kvällarna, och så börjar det om igen. Sen avtar det och jag sover som vanligt igen. Och det följer slavisk regelbundenhet så det måste vara månen. Hur det funkar vet jag inte... Men kan månen dra alla hav fram och tillbaka så kan den nog dra vår hjärnverksamhet åt olika håll oxå! Men skumt är det!
  • 1700tal

    Pinki, jag gillade 20-talstemat med mordgåta - det lät spännande!

  • 1700tal

    Här rasar svarskorten in nu nån vecka efter inbjudningarna gått ut! Fått in nästan 1/3 av alla sällskapen och hittills har alla tackat ja. Däremot vet vi några som har andra planer så några bortfall blir det ändå.


     


    Idag tänkte jag ta mig till en skräddare och se vad de tar för att sy om min med det svarta bandet. Är rädd för att det kommer kosta mer än vad själva klänningen gjort och isf demolerar jag den nog och gör ett eget försök! Har symaskinen uppe, sydde kravatt och ett gäng näsdukar igår kväll!

  • 1700tal
    UngBrud2012 skrev 2012-06-08 22:28:47 följande:

     



    Hoppas att denna blir bra efter justeringar.


    SÅÅÅ fin!!
  • 1700tal
    UngBrud2012 skrev 2012-06-09 09:16:00 följande:

    Tack Röstar du också på den framför den andra på föregående sida? Du brukar ha bra åsikter


    Haha, tack för den. Jajemän, röstade självklart på den i andra tråden!


     


    Sen måste jag tillägga, ang vad som står i den andra tråden, att din fluffigare klänning är i matt organza, inte chiffong. Den andra klänningen är däremot i chiffong. I din andra tråd ser tygerna kanske mer lika ut men på närbilden du visade i den här tråden syns tydligt att den är i matt organza. Dessutom är det väldigt svårt (om inte omöjligt) att få volym och fluff med chiffong. Chiffongen lägger sig bara platt, hur mkt man än draperar och fluffar till den!

  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2012-06-09 09:16:01 följande:
    Heja 1700tal!!! Så klart du ska ge dig på klänningen med svarta bandet! (den är såååå snygg) Det borde ju inte vara allt för svårt eftersom du är så van vid att sy!

    Vad kul att ni fått så många svar redan!

    Hehe, jaaa. Jooo... Det värsta är ju nu som blivanden sett den nya klänningen (på mig, fast på bild) att den med svarta bandet är mkt snyggare!! :-O Eller som han uttryckte det: "La sposan ser kunglig ut. Den med svart band ser ut som du." Ironiskt hur min annars så modeblåsta alla-klänningar-är lika-fina sambo lyckades sammanfatta allt så klockrent! Men med ett tillägg att "du skulle dock se lika fantastisk ut i båda"... Bless him!


     


    Men det innebär som sagt att jag står här med en klänning som är typ 2-3 strl för stor. Den har ju snörning, och det underlättar ju. Men med den vikt jag har nu (och har 3 kg kvar till "målvikten") går snörningen i princip ihop helt därbak (väger nog 5 kg mindre nu än när den beställdes). Högst upp vid bysten går snörningen ihop helt PLUS att den är uppskattningsvis 7-8 cm ytterligare för stor. Det "glappar" rejält. Hur 17 kan jag klara att sy in så mkt själv?? Det är ju de förbaskade (men alldeles underbara) spetsapplikationerna som ställer till det oxå...

  • 1700tal
    Monstertjejen skrev 2012-06-09 09:34:27 följande:
    Åh, hjälp vilka fina bilder och så ursnygga ni är!!! Är det där klänningen från Kina alltså?? Även den stora "rosetten"? Och hats off för de höga och snygga skorna, I'm in awe....
  • 1700tal
    Monstertjejen skrev 2012-06-09 09:44:15 följande:
    1700: Japp klänningen är från kina (Landy)
    Då får den nog kvalificeras som en av de bäst gjorda hittills!
  • 1700tal

    Ja, vindsnurran gör halva motivet faktiskt - särskilt som ni är på liseberg! Riktigt häftigt!

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!