• Sessan67

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Men då skulle jag vilja rekommendera som detta årets projekt - mangold! I en hink, kruka eller pallkrage... Finns ingen lättare, vanlig sallad är en kinkig surgubbe i jämförelse. Så direkt på jorden, vattna, vänta, skörda. Ju mer du skördar desto mer kommer det upp nytt. Och det spelar ingen roll hur du skördar, instaka blad eller klippa hela plantan på en gång, ta de stora bladen först, eller de små skotten först - det kommer bara mer och mer! De små bladen är som vanlig sallad, de större som spenat och skälkarna som sparris. Världen bästa växt!!!!God morgon!! Eller hur?! Och här blåser det som 17 dessutom. Jag som tänkt flytta ut pelargonerna igen på morgonen. Här gäller det ju att slussa in och ut varje dag ett tag nu... Tur man har en snäll sambo...
    Måste absolut prova Mangold i år! Låter toppen Glad Tack för tipset!
  • Sessan67
    Miceme skrev 2011-04-03 12:43:28 följande:
    Den till höger om den rosa tyckte jag var finast
    Håller med, den är finast tycker jag!
  • Sessan67
    1700tal skrev 2011-04-03 14:52:03 följande:
    Ja, 6 st mangoldplantor (från en fröpåse med typ 100 frön för 6 kr! ) försörjde hela familjen med råge (inkl huiganden som älskar de vita stjälkarna - nästan ben..)! Fick rensa bort och slänga en del och gav huuur mkt som helst till grannar och föräldrar! Den vanliga plocksalladen hamnade helt i skymundan, haha. Den röda sorten är fin men blir grön om den kokas (stjälkarna alltså). Så finns det gul som inte alls växer lika starkt som den vita. Vill du ha mkt utdelning, ta den vita! Vacker sallad, ta allihop!

    Dessutom är den tvåårig så den kommer nästa år oxå om man har tur. Min har övervintrat och då kan man börja skörda dundertidigt. Mina plantor tittar redan upp.

    Och JO, så tål de rätt mkt frost oxå så du kan fortsätta skörda lååångt efter att allt annat har vissnat ner och dött! Ni ser - det borde nästan vara olagligt att INTE odla den!
    Ok, nu är jag ännu mera övertygad! Måste ut o ta tag i min lilla rabatt väldigt snart. Hoppas på sol till nästa helg!
  • Sessan67

    Tog med mig min blivande till Sigtuna idag för att vi skulle känna oss helt säkra på att Rådhuset är rätt för oss. Har väntat på en solig dag, men vågade inte vänta längre nu. Pratade visserligen med dem för ett par veckor sen och då fanns det gott om tider kvar.  Trots den molniga himlen är vi nu helt övertygade och imorgon ringer vi och bokar datum och vigselförrättare Solig


  • Sessan67

    Har också hittat skorna jag letat efter och i rätt storlek till och med! Det slank visst med ett par till också, mera vardagsskor Flört Funderar på att ha de rosa på bröllopet.


  • Sessan67
    Miceme skrev 2011-04-03 15:28:38 följande:
    GRATTIS! Vilket datum blir det?
    Tackar Skrattande Nån gång under de 2 första veckorna i augusti, siktar vi på. Har bokat bröllopsresa den 14:e!
  • Sessan67
    Miceme skrev 2011-04-03 15:35:01 följande:
    Vart bär det av?
    Vi åker till Rovinj, i norra Kroatien, en vecka. Blir en tur över till Venedig också - tar bara några timmar med båt över dit! Vi var på samma ställe och samma hotell på vår första semester tillsammans och har härliga minnen Solig
  • Sessan67
    Miceme skrev 2011-04-03 15:36:05 följande:
    De var jättesöta Skrattande
    Ja, visst är de! Ska ha ett litet bröllop, men bara de allra närmaste, och kommer att  ha en ganska enkel, kort klänning, så tror att de kan vara perfekta. Vill inte ha för hög klack heller, eftersom jag inte vill bli längre än min älskling Glad Annars är jag svag för höga klackar Flört
  • Sessan67
    Darling Daisy skrev 2011-04-03 15:55:17 följande:
    Sessan: Jag har också de rosa skorna, är riktigt sköna eller hur?!
    Kroatien låter härligt! Vi har varit i Makarska, vackert, varmt och underbara stränder.
    Ja, dom är riktigt bekväma - och jag får i alla fall lite klack Glad 

    Kroatien är väldigt vackert. Har varit på Hvar också - jättefint där med, men Rovinj är lugnare och mer romantiskt för en bröllopsresa! Inga barnvänliga stränder direkt, men åker utan barn denna gång!
  • Sessan67

    Behöver lite råd angående min klänning.

    Tänkte beställa den i dag och har mina nuvarande mått. Hoppas på att kunna gå ned ett par kilo inna augusti och är osäker på vad jag ska ange för mått. Kommer att beställa klänningen med snörning i ryggen så min tanke är att jag drar av ett par centimeter från de mått jag har nu. Med snörning så känns det som om det borde fungera, även om jag inte lyckas gå ned.

     Vad tror ni? Är rädd för att den ska bli alldeles för stor annars.

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!