1700tal skrev 2011-04-02 14:06:52 följande:
Vilka bra inputs du kom med! En stenbock kan man lita på!
Det är så att på BS måste vi åta oss att minst 24 gäster övernattar på slottet. Det var då tänkt att gästerna skulle betala sin bädd själv (och hälften är långväga gäster). Men dessa bäddar ska betalas i förväg och vi skulle alltså få lägga ut 8500 kr åt gästerna. De 8500 är inte med i budgeten som en utgift men vi måste således ha de pengarna ändå, att lägga ut.. Hursom, med gäster på slottet måste vi fixa nån frukost och det får man inte göra själv. Köket är bara för cateringfirman. Så fort nån aktivitet sker måste cateringfirman vara med med full personal. Frukosten kostar ca 100 kr/gäst och vi hade tänkt att betala halva det och baka i resten i övernattningen.
På vadstena behöver vi inte krångla med varken boende eller frukost. Folk kan och får bo precis var de vill (och betalar själva), på hotellet med oss, B&B eller superbilligt vandrarhem. Det kryllar ju av boende i alla prisklasser i vadstena och då lägger vi oss inte i det alls.
På BS är det alltså mkt mer krav, måsten och ekonomiska åtaganden som inte finns på vadstena på samma sätt.
Väldigt bra att veta som du skriver att inte serveringspersonal brukar tillkomma. Jag menar, lite konstigt är det ju att köpa huvudrätt och förrätt för 350 kr i deras restaurang som vilken gäst som helst går bra men om gästerna är klädda i bröllopskläder tillkommer personalen om man äter samma mat i samma lokal?
Och mkt bra poäng med det alkoholfria! Det har jag helt missat! Det hade jag å andra sidan på BS oxå...
Vad kan mineralvatten/läsk kosta på restaurang då? Och hur många tror ni det går åt per person under 2-rätters?
Jag måste säga att jag håller med din mamma. Vadstena, Vadstena, Vadstena! Speciellt om det är mindre att tänka på organisatoriskt och ni dessutom har uppenbara starka skäl till att vilja vara där!
Håller tummarna för att chefen kommer med glada besked i morgon!