• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Fick tag på bella på chatten och hon bekräftade att det var snörning i ryggen på den andra klänningen. Eller ja, hon kanske bara skriver så för att bli av med mig.... man ska nog aldrig vara riktigt säker!

  • Skumboll
    Monarkfjäril skrev 2011-04-12 09:17:13 följande:
    Lite seg i starten... men nu är jag med.

    Det är så bra med små bilder Glad tror min syssling har/hade sådana men hon pekade med en "pannpenna".
    Gör ni korten själva eller är det något man får i "färdiga" ark?

    Nu blev det visst lite sporadiska inläsningssvar igen. 
    Vad spännande! Funkar/funkade det bra för henne? Vad har hon för funktionshinder? (det behöver du inte svara på om du inte vill)

    Vi har ett dataprogram speciellt anpassat för bildkommunikation, så det är lätt att lägga in bilder på kartor och skriva ut och sen laminera.
  • Skumboll

    Åh, jag har fått lite kalla fötter vad gäller loggan. Har ett förslag till som finns i mitt galleri.... kan ni säga mig vilken som är bäst och mest mångsidig. Visst, jag kommer syssla med barnkläder men även lite andra prylar och jag är rädd att ekorrarna är för enkelspårig. 
    HJÄLP! Jag har sån beslutsångest....
     

  • Skumboll
    tigerlily skrev 2011-04-12 11:52:19 följande:
    Det beror lite på vad de andra sakerna är. Jag associerar lite till designverksamhet, arkitetkbyrå osv för den nya loggan... För barnkläder röstar jag på ekorrarna fortfarande.

    Men jag förstår att det är ett stort beslut, du ska ju leva med det länge. Har du bråttom att bestämma dig eller kan du sova på saken i några dagar? Då kanske du känner vilket som blir bäst med tiden, menar jag.
    Precis, det är inom design/grafisk verksamhet, mest som konsult till andra företag men har även planer på lite egna produkter inom det grafiska. 
    Så på något sätt måste loggan funka för bägge verksamheter.  

    Ingenting är ju betalt men jag tror att illustratören är lite less på mig och mitt velande. Speciellt eftersom jag vid första anblicken var förtjust i ekorrarna men vid närmare eftertanke borde vara lite smart och välja något "bredare".  
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-04-12 12:04:02 följande:
    Ang det här med tillkommande kostnader. Har ju hängt i kinasvängarna ett bra tag och jag har bara hört talas om att folk får betala tullen, alltså 12 % på värdet av klänning, frakt och ev försäkring. Inte en enda bland alla dessa trådar jag har läst min tid på BT har fått betala moms. Momsen SKA betalas, ja (men dessa minimum på 1400 kr har jag aldrig hört talas, endast i kinaartikeln som nyss dök upp på BT som ju är tvivelaktig på flera plan), men det är inte tullverkets område. Moms och skatter är det skatteverket som har hand om och de sitter ju inte vid tullen och häckar i väntan på kinaleveranser.
    Vore väl något om tex DHL kräver pengar för momsen också...
    Kan det vara så att vi själva borde betala in momsen till skatteverket? Å andra sidan kan ju skatteverket aldrig kontrollera det på något vis. 
  • Skumboll
    awarwen skrev 2011-04-12 12:41:16 följande:
    Min son ringde precis hemifrån. DHL har precis lämnat paketet och det kostade ingenting Skrattande
    Shit, att man ska sitta på jobbet nu. Jag vill ju hem och kasta mig över godsakerna Tungan ute
    Direkt efter jobbet ska jag dessutom ner till guldsmeden och hämta vigselringen. Uj, vad det händer grejor idag.
    Åh så roligt! Sånadära dagar vill man gärna sitta hemma och jobba....
    Lova att visa oss bilder sedan, jag är jättenyfiken! 
  • Skumboll
    tigerlily skrev 2011-04-12 12:27:12 följande:
    Kan du inte ha två loggor, då?

    Den ena är ju perfekt för barnkläder och den andra för designverksamheten. Då får du ju en logga som passar till var och en, tänker jag...
    1700tal skrev 2011-04-12 12:48:32 följande:
    Hear hear, vad du var smart då!
    Eller hur, det var en smart idé!

    Har mailat fram och tillbaka med illustratören och arbetet är iaf inte avslutat förrän jag är helt helt helt nöjd! Det känns i alla fall betryggande. Kanske man kan göra någon kompromiss på de två loggorna. 
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-04-12 12:22:26 följande:
    Jo, så har jag fattat det. Det är vi som är skyldiga att rapportera (i deklarationen?) vad som ska beskattas. Sen kan säkert tullverket slå larm till skatteverket om de misstänker något olagligt i större format eller annat som verkar "fishy" men skulle inte tro de bryr sig så mkt om små paket till oss tjejer. Men som sagt, skulle va en sur tullgubbe med en dålig dag då?
    Ja, precis, det ska ju deklareras...... 
    Jag tror inte att tullverket rapporterar om de små struntsummor vi handlar för, det skulle väl vara dendäringa surgubben i sådana fall.
  • Skumboll
    tigerlily skrev 2011-04-12 13:22:40 följande:
    Det är ju det vi säger - det här är världens bästa tråd!
    WORD!
  • Skumboll
    awarwen skrev 2011-04-12 13:04:51 följande:
    Ha ha... det ä jag med. Jag spricker snart och har lite svårt med fokus just nu. I wonder why Flört
    Konstigt! Drömmer
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!