• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Darling Daisy skrev 2011-04-13 16:13:20 följande:
    Ohh, har ju inte ens tänkt i de banorna.... Får kanske bli en med fler ringar då... Visst brukar man kunna reglera storleken på ringarna?
    Jadå, de brukar gå att göra om. Men det faller ju sig naturligt, om du minskar vidden blir ju kjolen längre istället. På min klänning skiljer det sig säkert 10 cm i längd mellan den minsta underkjolen utan ringar till den största med 3 ringar.
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-13 16:19:08 följande:
    OJ är det bokning som gäller???
    Först ungefärlig prisuppgift per telefon, sen ska jag och sambon diskutera och ta ställning. Sen åker vi isf på visning, diskuterar närmre med dem och bokar. Vill inte åka dit förrän jag vet om det är ekonomiskt genomförbart eller inte. Skulle bli så besviken då om vi får veta DÄR att vi inte har råd.

    SÅ nervöst!! Och sambon ringer (efter överrenskommelse med bröllopskoordinatorn) som inte är hemma så jag kan bara sitta här på nålar tills han ringer och berättar vad de sa!
  • 1700tal

    Mäh, nehe, vi fick ingen prisuppgift alls... Hon visste ju inget, vad var syftet att ringa då... Nu ska vi dit på tors, hoppas nån är där som har lite koll iaf. Har nu pratat med dem 3 ggr totalt utan att nån kan ge nån info. Jeeze! Vill ju bara VETA om vi överhuvudtaget kan ha festen där eller inte!

  • 1700tal
    FrökenSnartFru skrev 2011-04-13 17:34:15 följande:
    Mina klänningar + skorna från Milanoo. Standardstorlek 10. Bysten är ENORM på båda klänningarna. De är väldigt välsydda, men "taften" i den gula klänningen är snarare fodertyg. Satinklänningen är babyrosa (alltså inget att rekommendera om man planerar att gifta sig i klänningen, men perfekt för mig som bröllopsgäst). Det är inte tjockt satin, inte alls som brudklänningar i butik. Har själv arbetat med försäljning av brud- och festklänningar så lite koll har jag på materialen.
    Nu inser man ju i alla fall att tygkvalitén är det de framför allt drar ner priset på. Skorna sitter för övrigt som en smäck, så de kommer nog användas flitigt, men de har blivit lite tillknycklade så även här säger jag - helt okej nu, men om det vore till mitt eget bröllop hade jag inte blivit glad.

     


    Den rosa ser dock ut som den sitter fint över bysten. Inte lätt med en sån urringning. Den var riktigt söt! Men den gula... OMG... Det ser verkligen ut som fodertyg. Och vilken passform... Förvånad
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-04-13 17:32:07 följande:
    låter som görväln...

    Vad trista de är... Sa just det till sambon, tänk om man skulle gå in hos en bilhandlare och säga att man skulle vilja köpa en bil... Och de har ingen där som vet nåt om bilen. Och ingen kan tala om vad den kostar. Och den som vet minsta lilla om bilen är inte tillgänglig på några veckor utan skickar ut praktikanten istället... I don't think so!

  • 1700tal

    Frökensnartfru - oj, nej den satt ju inte bra! Den såg helt annorlunda ut framifrån... Men om inte Vadstena är servicemindiga alls eller är otrevliga på minsta sätt så struntar vi i dem. Nån måtta får det vara. Men vi får väl se när vi kommer dit nästa vecka.

  • 1700tal
    1700tal skrev 2011-04-13 18:03:29 följande:
    Frökensnartfru - oj, nej den satt ju inte bra! Den såg helt annorlunda ut framifrån... Men om inte Vadstena är servicemindiga alls eller är otrevliga på minsta sätt så struntar vi i dem. Nån måtta får det vara. Men vi får väl se när vi kommer dit nästa vecka.
    Hm, nu förvann mina radbrytningar så det så ut som vadstenasnacket riktades till frökensnartfru... Aja, ni fattar nog.
  • 1700tal
    FrökenSnartFru skrev 2011-04-13 18:07:45 följande:
    Hm, nu skickade jag ett mail till deras service-adress om att jag inte var nöjd med tyget i den gula klänningen. Får se vad de svarar.. om de svarar vill säga.
    Ska bli väldigt intressant att höra vad de svarar. Om de svarar.
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-04-13 18:07:53 följande:
    Det tycker jag att ni gör rätt i, det ska ju kännas roligt och det blir det inte om man inte känner sig väl omhändertagen!
    Mm, och det är ju liiite samma på BS oxå. Hon är så omständig och har så mkt idéer för sig att det känns lite olustigt där oxå. I hennes kontrakt står det tex hyran med reservation för prisändring. Hon blev nästan förnärmad när vi påpekade det. I samma sekund vi skriver på har vi ju då godkänt att hon kan 4-dubbla hyran om hon vill. Och stor % av summan ska betalas även om vi avbokar i supergod tid...
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-04-13 18:19:10 följande:
    1700tal: Ja se till så det känns bra annars går man bara och blir lite småsur! Har ju den känslan, MEN görväln hörde av sig igår o vi ska dit nästa vecka, ska bli spännande faktiskt.

    Nej nu ska jag byta om ska ut o springa :(
    Ja, jag tycker faktiskt att om man ska köpa en så pass dyr tjänst så är det DE som ska jaga en, inte tvärtom när det jag som står och viftar med 90 gäster som ska ha dyr mat. Skrikandes

    Ska faktiskt ta och höra med löfstad slott också. Det var uteslutet förut i tron att det var för dyrt. Men nu inser vi ju både att det kostar mer än vi tänkt från början och vi har nu större budget att röra oss med.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!