• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Skumboll skrev 2011-04-13 18:32:29 följande:
    Va? Låter ju helt sjukt!! Och vad får ni betala om ni avbokar? 
    1700tal skrev 2011-04-13 18:27:27 följande:
    Ja, jag tycker faktiskt att om man ska köpa en så pass dyr tjänst så är det DE som ska jaga en, inte tvärtom när det jag som står och viftar med 90 gäster som ska ha dyr mat. Skrikandes

    Ska faktiskt ta och höra med löfstad slott också. Det var uteslutet förut i tron att det var för dyrt. Men nu inser vi ju både att det kostar mer än vi tänkt från början och vi har nu större budget att röra oss med.
    Ibland blir man överraskad, behöver inte alltid vara så dyrt som man tror! Måste in och kika vad det är för ställe...
    Hm, tror det var typ 50 % av själva hyran man får tillbaka om man avbokar senare än 7 mån innan. Och man får tillbaka lite mer om man avbokar tidigare. Eller nåt, inte helt säker. Men oavsett % så är det ju principen. Hon kan ju bestämma sig för att hyran 2012 ska vara 100 000. Då blir det inget bröllop alls utan raka vägen till kronofogden. Nästan. Men det vi stör oss på är ju att det ligger helt i hennes händer. Vad spelar det för roll om hon säger att hon "nog" inte ska höja hyran efter vi skrivit på?!

    Löfstad är vårt närmaste slott. Det ligger precis runt hörnet om oss. Fin restaurang och vackra lokaler (i flyglarna, huvudslottet är museum) för fester men känns liite... hm.. för nära. Vi är ju liksom där titt som tätt med familjerna och släkt, jular, marknader osv... Har tom ställt ut mina egna barnkläder där på julmarknaden. Obestämd
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-04-13 18:35:07 följande:
    Är det detta ställe 1770-tal?
    www.vardshusetlofstadslott.se/ 
    Japp! Ny hemsida dock, så såg den inte alls ut för några månader sen. Vad tror du om löfstad då? De har fantastisk mat och skulle säkert ordna en guidad vandring för gästerna på slottet om vi vill det.
    Skumboll skrev 2011-04-13 18:37:21 följande:
    Haha, nu fick du heta 1770tal.
    Helt ok, det är mest kläder från 1770-talet jag rekonstruerar faktiskt! Hur visste du det? Flört
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-04-13 18:46:19 följande:
    Är på gång ut, men pratade just med en kompis så synd om henne. Hon har lämnat in sin klänning på hemktvätt o den blev förstörd. O han som tvättade den säger att den ska vara så.. Hon hade tänkt o sälja den så himla synd om henne!! NU ska de gå genom den ARN för att försöka få pengar från tvätten. Surt
    Nej men? En brudklänning alltså? Fy vad tråkigt!
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-04-13 18:57:20 följande:
    Har ni redan betalat? Förvånad
    1700tal skrev 2011-04-13 18:44:30 följande:
    Japp! Ny hemsida dock, så såg den inte alls ut för några månader sen. Vad tror du om löfstad då? De har fantastisk mat och skulle säkert ordna en guidad vandring för gästerna på slottet om vi vill det.Helt ok, det är mest kläder från 1770-talet jag rekonstruerar faktiskt! Hur visste du det? Flört
    Tyckte det såg jättemysigt ut, faktiskt! 
    Jag ser det inte som någon nackdel att ni är där titt som tätt, ni kanske har gemensamma "minnen" därifrån, inte bara du och sambon utan kanske tillsammans med era familjer. Och sen VET ni ju hur maten och servicen är och det är ju ett stort plus! 

    Haha, kvinnlig intuition!
    Nu har jag skickat mail till dem. Orkar inte ringa och prata med dem. Nu är det upp till bevis hur snabbt de svarar. Skrev mitt nummer oxå, pluspoäng om de ringer.

    Jo, vi har varit där en del. Faktiskt både med min släkt (som är från skåne) och med hans släkt (fast inte samtidigt). Sist vi var där firade hela hans släkt hans farföräldrars 50-åriga bröllopsdag. Väldigt gulligt faktiskt. Fast här bli det knepigt med boende till alla. Ligger ju på vischan och då måste vi ta folk till norrköping på nåt vis.. Och vem vill bo där?! Ursäkta, eventuella norrköpingsbor här i tråden men linköpingsbor och norrköpingsbor är som göteborgare och nollåttor.
  • 1700tal

    Sen finns även www.ljungsslott.com som ligger utanför linköping. Men det är som ett tomt skal. Blev inte klok på dem alls. Vi kontaktade dem innan BS och var jätteintresserade. De skriver om att de erbjuder vigsel på hemsidan men när jag visade mer intresse och ställde fler frågor började de dra öronen åt sig och började babbla om att de fick massa förfrågningar men det slet så mkt på slottet och ville därför inte åta sig en massa bröllop.

    Det är ett historiskt sällskap som "driver" det men jag förespråkar ett helt annat historiskt bevarande av gamla byggnader. Jag är helt emot att låta kulturarv i den här klassen stå och förfalla när man kan dra in pengar på bröllop som man kan lägga på renovering inför kommande generationer! Ångar upp mig nu känner jag. Hur svårt kan det va att hitta en lokal??! 

  • 1700tal
    jkbr skrev 2011-04-13 23:05:16 följande:
    tack tack :) 
    men milly skrev att det skulle vara en inbygd korset med snöre innan för dragkjedjan , som en extra korset ,  blir det kanske onödigt? ( tror jag provade en provonias som hade det)
    jag får för mig att man blir smalare då?  
    klänningen var ju designad som axelbands lös från början kanske det är därför? Dom skrev på milly att  dom trodde jag skulle klara mig utan men jag vill ha den stabil.
    Men dina klänningar har det varit något band eller någonting innan för korsett knyningen? ( min lilly klänning jag har har som ett bh band inne i )  
    Aaah, men nu ska vi inte blanda ihop korsettskenorna/fjädringen/boning med snörningen! Man kan ha en korsetterad överdel med skenor utan att ha snörning överhuvudtaget. Även om du har dragkedja så är det ändå lika mkt boning/korsettskenor i överdelen ändå. Men då dras den ju inte in lika mkt förstås. Och visst får man finare figur om du snörar hårt men risken finns ju alltid att du svimmar i kyrkan då!

    Jag provade några klänningar med bara dragkedja men massa boning i som var SÅÅ stabil och de fick kämpa hårt för att få upp dragkedjan, så tajt skulle den sitta. Och den formade minsann midjan lika fint som en med snörning...

    Men föreslog milly helt själva att de skulle göra snörning under dragkedjan? Och är du säker på att milly pratar om snörning med snöre, inte det här breda bhbandet i resår som sitter i de flesta dyrare märken. Har sett att många kallar även resårbandet för korsett. Men visst kan man säkert göra snörning under och dragkedja över. Men varför inte helt enkelt ha bara snörning då? Eller tycker du det ser fult ut?

    Det enda jag har sett hos milly dyrare och mer påkostade klänningar (jodå, de finns de oxå ) är dubbla dragkedjor:


    Ska bli väldigt spännande med din klänning. Millys förslag lät ju intressanta.
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-14 07:42:28 följande:

     


    Mitt nya tillskott! Och får bli mitt sista för nu närmar sig the D day.
    Det måste jag säga känns lite tråkigt! Jag är ju inte direkt typen som blir bjuden på stora events så att köpa några fler blåsor blir ju inte aktuellt.
    Nej men har du beställt en till???? Oj oj, ligger ju nästan i lä nu jämfört med dig... Kanske skulle beställa en till... Vill ju fortf ha en i silk satin.. Flört
  • 1700tal
    Junibruden skrev 2011-04-14 08:39:15 följande:
    Den klänningen tycker jag om!! Mycket vacker.

    min klänning är ännu i beadingsstadiet Skrikandes !! och min klänningen som inte nästan inte har några beadings... och de har hållit på sen onsdag förra veckan med dem. men på tisdagen chattade jag emd bella och då skulle min klänning bli färdig inom 2-3 dagar (dvs idag eller imorgon), så om jag inte fått bilder imorgon ska det chattas lit med bella igen...

    har ju egentligen inte behov av klänningen ännu på länge (bröllop 18.6), men vill ju ha den nu!!

    1700-tal: håller de på med dina beadings också ännu, eller?
    Japp, det har stått still länge. Igår blev jag dock lite irriterad och sa att förseningar må vara men jag MÅSTE ha en time line för när den ur deras sortiment skulle va klar. Den skulle varit färdig den 7e. Då sa hon att hon trodde den bli klar och skickas denna vecka.
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-04-14 09:33:37 följande:
    Är organza ett fint tyg ? Lilly klänningen ska tydligen vara i ett tyg som liknar detta
    Min volangdröm är i organza.
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-04-14 09:38:14 följande:
    Ja dom hade skrivit så roligt, de hade inga bilder på klänningen bakifrån, konstigt. Men den var med snörning så det var ju bra. Och det står att materialet är mkt specielt men liknar organza...
    Lite konstigt att de inte visar bakifrån, det gör de ju med alla andra modeller.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!