• tigerlily

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2011-04-02 17:56:23 följande:
    Ok, nu har jag sköljt alla lusiga pelargoner i duschen, burit ut dem (de är många..) till pelargontrappan utomhus(som jag målade i förrgår) och försökt läsa här samtidigt som jag motar huvudvärken bäst jag kan. Om man nu skulle ta och måla den andra bänken samtidigt som jag tvättar fönstren och fortsätter läsa vad ni skriver här... Multitasking som sagt!
    Vänta liiiite nu.... Skulle inte du hem till svärisarna idag??? Vad hände?? (Erkänn, du är grymt beroende!)
  • tigerlily
    1700tal skrev 2011-04-02 16:12:47 följande:
    tigerlily skrev 2011-04-02 15:56:55 följande:
    Nej, det är ingen tyll, de hade nog bara inte klippt rent spetsen när de tog fotot. På de andra bilderna jag fick (av någon annans klänning) var spetsen renklippt och då såg det ut som på originalbilden.

    Jag beställde en sweetheart neckline eftersom jag klär bättre i det, och vill helst inte ha en helt rak urringning, så det får de ändra innan jag godkänner resultatet.
    Jaha, då så. Men det där ser ju ut att vara den färsiga klänningen?? Förvånad Måste de sy om hela överdelen då tror du? ör det där är ju inte testklänningen. Men en sån gjorde de förstås inte eftersom det är deras modell? För du beställde väl det från början? Usch, är så jäkla trött på millys.
    Miceme skrev 2011-04-02 15:58:32 följande:
    Nej jag skickade också med info på ett separat blad köpte motiv papper i a4 storlek.
    med info angående boende och färja. transport från kyrkan osv.

    Om du har tre drycker under middagen så är det nog inte många som beställer in extra under måltiden, kan du kanske få med det på något fint sätt.
    T.ex skriva upp menyn och under maten valfri dryck huvudrätt två valfria drycker

    Här kostar ölen och vinet 49 kr så jag behöver bara veta antal drycker och det underlättar ju en del.
    Ja att det är batalbar efter är ju viktigt, jag skrev  hemsideadressen till tempelgården så de själva kan se deras sortiment och priser.
    Nej, de gör ingen testklänning utan det här är "the real thing"...

    Jag beställde en sweetheart neckline från början och påpekade den raka urringningen redan när jag fick bilderna på den andra klänningen (alltså den som inte var min), och då sa de något om att "det var ju tur att de upptäckte det i tid, för då kan de ordna det och klippa om den". Så som de skrev det då förstod jag det som att de tänkte klippa om den klänningen som de skickat bild på, men jag tänkte att: nej, det måste ju vara min de menar att de ska klippa om. Men det var det uppenbarligen inte. Jag hoppas att hon som beställde den andra också ville ha en sweetheart-ringning...

    Hur som helst tror jag att det måste gå att göra om urringningen till en sweetheart utan att göra om hela överdelen, det är ju bara att ta bort lite tyg i mitten och snygga till kanterna, typ. Det är ju inga broderier precis längs linningen eller så. Hade det varit åt andra hållet det hade blivit fel hade det nog varit svårare att åtgärda, då hade man nog fått göra om allt från början.

    Hur som, så har jag inte betalt för slöjan än, så jag håller på de pengarna tills jag ser att det blir som jag vill ha det. De varnade mig visserligen för att det är helg i Kina nästa vecka, men det gör inget om det tar en vecka extra innan jag får den, nu vet jag ju att den är i princip klar och det är fortfarande två månader kvar till bröllopet...
  • tigerlily
    1700tal skrev 2011-04-02 19:59:57 följande:
    Jo, just det! Huvudvärk var det ju. Så det så.
    Ha ha ha! Busted.
  • tigerlily
    1700tal skrev 2011-04-02 20:12:01 följande:
    Ja, det du ju förstås rätt i. Kan ju itne va så stort eller långdraget jobb att göra om den. Tänkte bakvänt förut, det är nog målarfärgen!

    Hade de en sån slöja färdig alltså eller hur kunde de visa den på bild?
    tigerlily skrev 2011-04-02 20:03:47 följande:
    Ha ha ha! Busted.
    Nohoo, HAR huvudvärk, hones. Förut.
    Nej, de hade ingen färdig slöja utan jag frågade om de kunde göra en åt mig med samma spets som i själva klänningen och så skickade jag med några bilder på ungefär vad jag var ute efter. Sedan gav jag dem också exakt längd för hur långt jag ville att varje lager skulle vara och då fick jag en offert på det. Jag hade tänkt mig en smalare spetskant, men det blir säkert jättefint så här också.
    1700tal skrev 2011-04-02 20:15:05 följande:
    Och vadå abstinens - det kan man väl inte få när man aldrig lämnar datorn?!
    Ha ha ha! Nej, men det kanske är därför du har huvudvärk, för att du aldrig lämnar datorn!
  • tigerlily
    Sommarbrud skrev 2011-04-02 20:42:57 följande:
    Vad duktigt o springa ! Ah här är det varmt får se hur längdsoåren är imorgon :(
    Kompenserar du för det försvunna genom att skriva två, eller?
  • tigerlily
    Miceme skrev 2011-04-02 22:28:05 följande:
    Jajemen jag är väldigt mycket själv hemma med barnen och det känns inte som att det ger så mycket att ha med dem ut när man ska motionera.
    Så det var en av de bättre investeringarna jag gjort. =)
    Jag hade faktiskt också ett löpband hemma i min etta när jag var singel och jobbade nästan jämt. Jag satt framför datorn och översatte halva nätterna (ööööhhh ... ungefär som nu då, om man tänker efter... ) och då var det guld värt att ha ett eget löpband att ställa sig på lite då och då. Det var klart ett av de bästa köpen jag någonsin gjort, och jag saknar det fortfarande!
  • tigerlily
    Miceme skrev 2011-04-02 22:39:11 följande:
    Kanske dags att skaffa ett nytt =)
    Jag har en cykel också men jag får så ont i både handleder och baken så den har jag flyttat ut till förrådet.
    Med löpband kan man ju lixom välja fart själv använda hantlar samtidigt och det är lätt man glömmer bort tiden när man ser på tv sasmtidigt tycker jag!
    Ja, med tanke på det stundande bröllopet och de där efterhängsna graviditetskilona, så vore det absolut en bra idé! Jag är på, men sambon är inte lika såld på tanken, tyvärr... Däremot ska jag faktiskt köpa en ny cykel, en som passar bra för en barnsits, så snart ska jag allt kunna ge mig ut och motionera igen! Jag gillar att cykla. Barnvagnspromenader i all ära, men särskilt bra konditionsträning är det faktiskt inte...
  • tigerlily
    Miceme skrev 2011-04-02 22:51:18 följande:
    Precis även om det är jättemysigt att va ute med barnen och utforka naturen så vill man kunna hålla tempo och svänga med armarna om man ska gå för att motionera.
    Ja vanlig cykel är skönt!

    Nu ska jag dra mig till sängen, sovgott!
    Sov så gott!
  • tigerlily
    Darling Daisy skrev 2011-04-03 08:07:28 följande:
    Oh, jag kollade priser på tårtor igår.
    Det är nog en fördel att bo i en liiiiten håla ibland!
    Vårt lilla kondis tar 29 kr/bit inkl stativhyra för bröllopstårta. 
    Jag trodde det skulle vara dyrare, har läst om många här på BT som betalar 50 kr o mer per bit.
    Och det bästa är att de gör riktigt goda tårtor, vi har liksom redan kvalitetstestat dom! Funderar på schwarzwaldtårta som vi båda gillar mycket...
    Okej ... bor du i närheten av Göteborg möjligen???
    Här är priserna nämligen liiite högre än så. Vi har kontakt med en jätteduktig tjej som ska göra dem till ett väldigt bra pris för oss, men vi får ändå betala 40 kr per bit...
  • tigerlily
    MrsBrud skrev 2011-04-03 19:31:09 följande:
    Haha Skrattande Vad goooa ni är! Ja, jag är himla nyfiken på om den känns så lyxig som den ser ut.

    Fick förresten mail av Bella igen. Den skickas på onsdag eftersom dom har holiday måndag-tisdag.
    Kan ju vara bra för alla att veta så ingen onödig panik uppstår.

    Alltså: Holiday i Kina måndag och tisdag!!

    SkrattandeSkrattande
    Okej, det tog sin lilla tid, men nu har jag läst ikapp...

    Ja, jag fick ytterligare ett mail från Neta på myweddingdressforless idag och önskade henne Happy Holidays i mitt svar eftersom hon hade varnat för att det är helgdagar i Kina den här veckan. Då visade det sig att hon själv inte ska vara ledig för hon befinner sig inte alls i Kina, utan i Kanada! Ja se, det förklarar ju hennes perfekta engelska!

    Hur som helst så redde vi ut trasslet med urringningen, det visade sig att den är precis som den ska, så nu är min klänning fäääääärdig!!! Hurra! Så snart, snart kommer det en leverans till mig! Tjohooo!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!