• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Miceme skrev 2011-04-15 20:08:18 följande:
    Det är tur att vi inte har någon form av snabbmat härute,

    Och en av de VÄRSTA sakerna jag vet är när folk kommer oanmälda då är det ingen trevlig typ som öppnar dörren.
    Jag behöver inte lång planering men att slå en signal och kolla att mna är hemma och vill ha besök tycker jag man gör.
    Eller hur?? Mina vänner vet numera hur (o)glad jag blir av oanmälda besök. Jamenar - hur ser det UUUT här hemma lixom!! Man vill ju ha lite förberedelse så man kan springa runt och slänga in all skit i garderoberna!

    Men ärligt, avskyr verkligen när det knackar på dörren... Bara sådär...Hu!
  • 1700tal
    Smuppra skrev 2011-04-15 20:28:44 följande:
    Här får man gaffla hur mycket som helst ju! Är du också vädur?

    Haha, så jag ska vara explosiv eller? Kort stubin?

    Hm, vi kanske inte är så mycket vädur och kräfta då. Vi har faktiskt superbra konflikthantering. Han sluter sig inte, jag skrämmer honom inte.  Han säger vad han tycker, jag säger vad jag tycker. Vi kompromissar. Men... det är ju jag som är bossen är hemma :-P
    Mmmm, men det ligger ju i ditt vädursbeteende att strukturera upp det så... Jag och min kräfta kompromissar oxå - jag bestämmer och han gör (inte alltid, för en kräfta är ju en kräfta) som jag vill. Men nej, jag är inte vädur. Jag är fisk som så måååånga i tråden, vilket bekräftade det jag redan visste om oss. När vi pratade om detta sist tror jag vi var ungafär hälften fiskar av alla tjejer i tråden! Och är rädd för att de gräsliga flickiga färgerna och det puttinuttiga sen BTs omlansering bara lockar fler av oss! Uppe i molmen är vi... Till skillnad från vädurarna. Och för att inte tala om stenbockarna! Eller hur, skumboll?
  • 1700tal
    Smuppra skrev 2011-04-15 20:33:12 följande:
    ! Kanske är det kräftor som är giftasmaterial?
    Japp, det bästa tecknet som finns att äkta. Kräftornas motto är ju "familjen före allt!"

    Läste en SÅÅÅ kul berättelse som jag letat efter på nätet sen dess men hittar den inte igen. Den gick iaf ut på att en fartyg med de 12 tecknen ombord skunker och vad de olika tecknen då gör. Minns inte alla men minns kräftan... Nör alla andra är i uppror och total panik över vems fel allt är, hur allt ska lösas eller vad som är det tekniska felet med båtmotorn, då står kräftan lugnt och stillsamt redan vid räddningsbåten med hela familjen uppradat i släptåg, packade väskor (ägodelar och familjeklenoder är ju viktiga för kräftor) och väntar... Allt som är viktigt är att sätta familjen i livbåten, vilket han förstås lyckas med då alla andra bara springer runt.

    Utom fisken (det uppoffrande tecknet) som i sista raden tillslut ger sin plats till en annan och följer med skeppet ner... Snipp snapp snut så var sagan slut!
    Smuppra skrev 2011-04-15 20:38:13 följande:
    Sant! Läste i magdalena Ribbings bok att anledningen till att båda skär upp tårtan är för att den som annars skär får makten i hushållet/äktenskapet. Jag sa detta till MB som svaraR "då är det väl lika bra att du skär upp den själv".
    Mmmm... Flört
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-04-15 20:54:06 följande:
    Någon har varit lite duktig och städat badrum, varit o handlat o ja där tog det slut.. Men har köpt jordgubbar och det var super mums!
    Men sommarbrud, det ska väl din blivande göra?? Men jordgubbar lät ju gott... Var kom de ifrån?
    Skumboll skrev 2011-04-15 20:48:45 följande:
    Fan inte lätt att som stenbock vara omringad av så många fiskar!
    Visst är det jobbigt?? Vi har ju tom fått dig att köpa TVÅ klänningar! Inte illa pinkad för en stenbock... Flört 

    Ps, har slutat visa och informera min kära stenbocksmor om hur många klänningar jag har beställt.. Hon lever i tron att de är typ 2. Kanske 3...
  • 1700tal
    Smuppra skrev 2011-04-15 20:58:16 följande:
    Mina föräldrar är båda fiskar...  :-P

    Aha, det kanske då är förklaringen till varför ni älskar massa tyll och köper massor med klänningar och gottar er, medan jag har en klänning och är (innan jag nu fått den då) nöjd med den Precis som jag blev jättenöjd när jag fann min ring (första besöket hos juveleraren) osv. Och ja- jag älskar att strukturera! Jag har en välanvänd kalender, jag skriver listor, jag organiserar allting efter system här hemma (som MB inte riktigt tycker är nödvändiga... och han trackar mig för listorna). Jag bestämmer, han gör oftast som jag vill... tills han ska göra revolt och minsann bestämma för en gångs skull. I bröllopssammanhang innebär det att tårtan är helig och att han, om vi ska ha solist i kyrkan, ska bestämma solosång. Jag väljer psalmerna (men han får ju tycka till också så klart- bara det blir de psalmerna i slutändan så är jag nöjd ).
    Nuuuu börjar du hänga med i astrologisvängarna...

    Japp, det är därför du älskar struktur och listor (du kan bilda klubb med stenbocken skumboll, hon slår dig med hästlängder), därför du bara har en klänning och en ring... Och det är därför vi fiskar i denna tråd har beställt 5 klänningar var, frossar i diamanter vi inte riktigt har råd med, drömmer oss bort över sagobröllop på slott (sommarbrud är oxå fisk) och ändrar oss över precis ALLA detaljer vi redan "bestämt" oss för!

    Och japp, det är typiskt kräftigt att säga inget, inget, inget. Och så allt på en gång! Och envishet över småsaker som deras sambos (vi) inte fattar alls... Som min sambo (som tillåter mig att beställa huuuur många klänningar som helst) helt plötsligt slåt bakut när jag nämnde att skaffa en ny förlovningsring. Nehä, det gick INTE! För löftet låg i ringen. Och sen var det inte mer med det! Tycker visserligen jag oxå (är ju rätt sentimental själv) men blev rätt snopen över hans benhårda åsikt på denna punkt.
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-15 21:05:38 följande:
    Här är en fisk till som skaffat sig en jungfru.
    Jag är en typisk fisk!Exakt
    Nähäää, är du oxå fisk???? Jag DÖR vad kul, jag SÄGER ju det!!

    Jungfrun och fisken är en bra kombo, sambons föräldrar är samma. Hon fisk, han jungfru.

    Tyckte du var lite trögstartad med det här med antalet klänningar i början, väldigt förnuftig och sansad... Trodde nästan du var stenbock, jungfru eller oxe... Men nu har du fått fiskfart och är ju upp i nästan like många klänningar som jag!

    Då är din jungfru ganska oförstående över alla dina klänningar va? Kan inte minnas om du sagt nåt om hans reaktioner. Men en jungfru borde tycka den här köphysterin är lite för mkt... Vi har väl inte stött på en enda jungfru i tråden än va?
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-15 21:11:54 följande:
    Och tänk hur många hon skall hinna med till
    Jamen jag ska ju ha butiiiik sen ju, då FÅR man handla! Ju...
    Sommarbrud skrev 2011-04-15 21:14:16 följande:
    FAST jag har bara beställt tre klänningar och sålt en så två skulle jag vilja säga faktiskt
    Mäh vaddå, du håller väl på att beställa en lilly till?? Det blir ju 4!!
    Miceme skrev 2011-04-15 21:15:09 följande:
    Det var ju lite jobbigt när jag bytte färgtema och fick köpa nya klänningar till tärnor, nya löpare, placeringskort, tryckta servetter.......

    Och ni ser det är därför jag vill ha allt och int ekan välja bort något dock har jag bytt tiara mot ett fantastiskt diadem!
    Jag kan helt enkelt inte hjälpa det
    Join the club! Satt och funderade i bilen på väg hem varför jag valde dusty pink, salvia och creme... Vid närmare efter tanke skulle jag vilja ha samma version med egde - cerise, lime och vit!
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-04-15 21:23:11 följande:
    Man måste ju sätta fart nån gång!!
    Jag hade två när jag kom in i tråden min svennis har jag haft lääänge.
    Min kära jungfru vet om 3, jag vill inte ge stackarn en hjärtinfarkt innan vi är gifta
    Hahaha, guuud så kul: min kräfta kom just hem och jag satt som vanligt framför datorn och garvade högt. Han blev nyfiken och jag förklarade då alla dina klänningar som du undanhåller för din jungfru (han är oxå påläst om stjärntecken numera så jag behövde inte säga mer än så...). Hans enda kommentar var att han rynkade pannan, spände blicken i mig och frågade "och hur många har DU då beställt?"
  • 1700tal
    Sommarbrud skrev 2011-04-15 21:28:11 följande:
    NEJ då blir det TRE! TRE inte fler TRE en är ju SÅLD man kan säga att den aldrig har funnits
    Lite som kalorierna då???
  • 1700tal
    Smuppra skrev 2011-04-15 21:36:23 följande:
    Men är det inte bara att göra : - D för att få ?
    Men nu är det fiskar vi har att göra med, det gäller att vara pedagogisk...
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!