Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Har lite sömnadsproblem med klänningen. Har bestämt mig för att det blir nr 2, den i spets från dhgate.



    Dock är den för lång, ganska mycket för lång. Kjolen kan ju inte bara läggas upp rakt av eftersom den är i två lager och man vill att det yttre lagrets spetskant ska synas längst ner.
    Skulle egentligen behöva lägga upp den dryga 12 cm för att kunna ha mina bekväma skor och typ 10 cm för att ha de obekväma (snygga) skorna.
    (velar för övrigt också om jag ska ha underkjolen eller inte)
    Sen är den liiite stor över bysten, alltså precis i överkant av hela klänningen, om man nyper in den ca 1 cm sitter den mycket skönare. (nackdelen med att beställa m blixtlås!)

    Vad tror ni - ska jag anförtro svärmor detta jobb eller ska jag försöka hitta nån proffessionell skräddare (ont om tid, jag vet!!)? 


     
  • Darling Daisy

    Tjena Miceme!
    Du som har länsat halva internet, har möjligtvis inte lite intressanta saker att sälja? Vi är ju nästan grannar, menar jag!
    Funderar på om en underkjol utan ringar skulle vara något att prova, men hinner inte beställa från utlandet och tycker att 600 spänn för att hyra inne i Jkpg är lite väl dyrt!  Har du möjligtvis nån lämplig?
    Hur ser det ut på kravattfronten?
    Boleros eller något annat roligt?
    PMa mig så vi inte bryter mot några forumsregler!  

  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2011-06-15 22:20:48 följande:
    Tack snälla för förslagen!! Svar i fetstil nedan.

    Jag skulle ta upp spetsfållen där spets möter tyll (eller har du organza som ytterlager i din?), skulle göra det själv.
    Det är tyll med broderier på och en spetskant påsydd nertill som yttertyg.
    Och skulle nog tråckla/handsy allt, det blir så mkt bättre finish än om du börjar hacka med maskinen. Japp, det inser till o med jag Skulle nog noga klippa av den nedersta spetskanten, klippa av så många cm som behövs minskas minus nån cm som sömsmån och med ganska lösa tråckelstygn sy tillbaka spetsen igen. Detta ska undersökas, måste kolla så att det inte blir konstigt mot de broderierna som sitter fast i tyllen.

    Behövs det undre lagret i satin oxå läggas upp? Ja, definitivt! Ser ju så ut.. Den är lite trixigare, antar att landy har sytt in en stelt "nät-band" i fållen. Det får då sprättas bort, satinet kortas och så sys tillbax igen.. Men kan svärmor sy?? I så fall bör det va en baggis.  Svärmor är sykunnig, har sytt en hel del, så jag frågar nog henne vad hon tror hon hinner. 

    Ang nypet, om det handlar om 1 cm bara, så skulle jag faktiskt nypa "manuellt" (lite kontroversiellt kanske men SÅ mkt effektivare än att sprätta upp och sy om hela överdelen!) och sy ihop det med små små små täta stygn utifrån. Så gör jag ofta med tajta plagg som måste hålla i sömmarna, mkt smart. Syns överhuvudtaget inte. Har redan gjort så med axelbandet till min sidenklänning, no way att jag sprättar upp allt det. Sen kan du sprätta upp stygnen efteråt om du vill. Hur menar du med att nypa manuellt och var rekommenderar du att det görs? I en sidosöm?
  • Darling Daisy

    Nattinatti, girls! Dags att nanna. Två dagar kvar på jobbet innan det är semester och bröllopshysteri dygnet runt!
    Dock mycket kvar att fixa i ordning på jobbet, så om ni ser mig inloggad torsdag-fredag nu så får ni påminna mig om att jag ska JOBBA!  

  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2011-06-16 11:32:24 följande:
    Men det är ju inte klokt! Jag sticker mig hela tiden när jag handsyr men dår får man hålla sig borta från tyget tills det slutar blöda. Verkar jättekonstigt med alla dessa blodfläckar....
    Jag trodde att företagen synade plaggen innan de går iväg! Och att de tvättade plaggen innan de skickas (fast det kanske bara är Milly?)
  • Darling Daisy

    Kramar till dig, Zvartaliljan!!!!

  • Darling Daisy

    Sandis:
    Vilken vacker klänning!! Den ser ut att sitta jättefint på dig, synd bara att du inte kan andas!
    Jag tycker att det är vackert med spetsen på överdelen, men det är klart att du stör dig på den om du beställt något annat. (typ som jag med min beställda taftklänning som kom hem i satin!! )

    Jag har ju också släp på min spetsklänning och kommer att bli vaaaaaaansinng på det. Känner redan nu hur tokigt det kan bli när jag vill gör något annat än att skrida fram i sakta mak i kyrkan... Men, men - som kloka brudar här tidigare sagt: när kommer du annars att få ha en klänning med släp???

  • Darling Daisy

    Blåbär:
    Kolla så att bilden inte är för stor. Om den är på några MB så kanske det inte funkar. Öppna den i paint och välj ändra storlek, klicka i tex 50 procent och spara om bilden. Testa sen att ladda upp den igen.

  • Darling Daisy

    Sommarbrud: säger bara SUCK! Vilka människor, va!!?

  • Darling Daisy

    Spännande med paket på väg, skumboll! Vad är det i?


    Jag har en vanlig festklänning på väg också, den har nog lämnat tullen nu.


    Hrmmm, funderar mer och mer om och hur jag ska göra med min klänning med släp... Ska jag försöka skaffa en back-upklänning som jag kan byta om till ifall jag tröttnar på släpet framåt kvällen? Och var i helsefyr hittar man en sån på ingen tid alls? För typ 500 spänn...


    Äsch, det slutar nog med att jag har min fina spetsklänning med släpet hela natten. Tror att jag börjar komma till samma stadie som Sommarbrud: som om man orkar bry sig längre - gifta blir vi nog ändå!

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!