Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Minuz skrev 2011-08-23 07:49:47 följande:
    Vad tycker ni jag ska ha för färg på bandet/släpet?

    Först sa hon $180 men jag fick betala $ 207 så ca 1350 kr tror jag det blev. Men helt ok. då får jag även med extra smycken och slöja + någon mer liten gåva.....
    Men tycker det är billigt, bara denna blir lika fin som den andra hon sydde......
    Vilken läcker klänning! Kan du sätta in en bild på framsidan också?
    Jag har guldfärgade broderier på min champagnefärgade klänning. Det är snyggt ihop. För mig var det viktigt att färgerna harmonierade och jag valde därför bort avvikande färger som grönt, svart osv.
    Så jag tycker du ska köra på någon guld/champagnefärg på bältet/släpet!
  • Darling Daisy

    Jag har inte köpt från My love bridal (det har dock Pinkgrape, fråga henne), men min klänning som jag köpte enligt standardmått  blev rätt mycket för lång.
    Maila dem och fråga istället för att chansa när det är så ont om tid. De syr väl ändå upp alla klänningar från scratch när man beställer, så en enkel ändring av längden borde inte ställa till besvär. Eftersom du vill ha klänningen kortare, så kommer de använda mindre tyg - du borde eg betala mindre än för en längre klänning (mindre tyg = mindre tygkostnad)...

    Spännande med hemligt bröllop!!
    Får vi se bilder på klänningen du valt? 

  • Darling Daisy
    Madelen867 skrev 2011-08-23 23:00:04 följande:
    Jag skickade ordern nu. Skrev mitt mått och min längd. Och att jag inte var riktigt säker på just det måttet.
    Hoppas att det blir bra. Annars får jag väl köpa skor med 10 cm klackar. Foten i munnen

    Det blev denna till slut:
    www.mylove-bridal.com/aline-2010-wedding-dres...
    Jag tyckte det var supersvårt att välja. Men denna kändes liksom klassisk, men ändå lite mer..

    Min blivande man fyller 30 och han vill inte ha någon stor fest så vi ska bjuda hit närmaste familjen.
    En minibuss ska köra de till kyrkan. Skrattande Ingen ska få veta något. Men det är så svårt att hålla sig, man är ju så glad. Så nu kommer jag hänga här mycket och skriva av mig. Haha.
    Snygg klänning!! Håller tummarna för att den blir kanonfin!
    Vad mysigt det låter! 
    Du får gärna hänga här med oss, vi stammisar verkar vara lite av BT-periodare för tillfället. Vissa dagar är det lugnt/dött och andra dagar klämmer vi i med sisådär 10 sidor på raken.
    Om du gör ett inlägg och inte får svar, så fråga igen - det är lätt att frågor försvinner i mängden när tråden är mycket aktiv.
  • Darling Daisy

    Pinkgrape:
    Vad roligt med en liten valp! Vi har en jack russel - hon på profilbilden!

    Red:
    Ang skorna - beställ hem alla och prova noga. Tänk på att om du ska ha skor att byta till under kvällen, så bör dessa ha samma klackhöjd om du inte vill snubbla på klänningen. 
    Börja gå in dem I TID så minskar du risken för skavsår avsevärt. Jag gick i mina typ fyra månader innan, hade dem på jobbet och tassade till kopiatorn och toaletten med dem. Funkade perfekt, inga skavsår!  
    Är du dessutom, som jag, ovan att gå i klackskor så lär du dig ju hantera klackarna under den tiden! 

  • Darling Daisy

    Minuz: Vilken sötnos!
    Och vad roligt ni ska ha på Gekås, då! Jag är ett stort Gekås-fan Gillar att man kan hitta riktigt bra saker till billigt pris där, tricket är ju bara att veta vad man ska kolla efter.
    Vår dotter har väldans mycket ytterkläder från Gekås - jättebra.
    Häst och hundavdelningen är också välfylld med prisvärda och bra saker!

    Have fun!

  • Darling Daisy

    Rabarber:
    Jag håller med dig om klänningen, väldigt snygg framtill och inte lika snygg baktill.
    Jag är osäker på vad trim egentligen översätts till, men det används i betydelsen "detaljer", "kanter", "dekoration", på kinasidorna. I det här fallet är ju själva understa tyget  ivoryfärgad satin och sen är det organza i champagnefärg över det. 
    Väldigt romantisk och lite annorlunda.
    Om du beställer helt i ivory så missar du ju effekterna av den draperade orgazan, som du skrev...

    Eftersom Lightinthebox inte gör några som helst ändringar på sina klänningar skulle jag nog maila Milly och Landy och fråga om de kan göra klänningen så som du vill ha den. Det blir kanske lite dyrare, men de har väldans gott rykte! 

    Min mamma köpte en byxdress från Lightinthebox, den var otroligt vacker, fint tyg och välsydd, men måtten stämde inte för fem öre trots att hon tog måttsydd. Men det kan ju bero på modellen, är ju lite svårare med byxor än med en klänning, kanske... 

  • Darling Daisy
    Red skrev 2011-08-31 21:20:57 följande:
    Nu är mina skor skickade!  Hoppas de har kommit till ICA imorogn kväll så kan jag hämta dem efter jag varit på friskis Glad

    Och så har jag pillat lite mer med hemsidan, känns skönt att komma igång med lite bröllopsplanering igen! På lördag skall jag och mamma titta på festklänning till henne. Vi har gjort det en gång innan men tycker det var ganska svårt. Hon är absolut inte tjock, men lite rund har hon blivit med åren. Hon har storlek 42-44 och de har inte alls särskilt många klänningar i de storlekarna Rynkar på näsan Sedan är ganska många av klänningarna mer passande som balklänningar till studenter, och inte till mother of the bride. Är det någon här som beställt kinaklänning till sin mamma?
    Håller med om att det är väldigt få modeller i butikerna som passar för eller är smickrande för en dam i 50-60-årsåldern!!

    Jag beställde två byxdressar till min mamma (hon ville inte ha klänning). Den från Lightinthebox var fantastiskt välarbetad och i ett underbart tyg, men helt fel i måtten. Byxorna var sjukt långa och linnet gigantiskt.
    Dressen från Milanoo var slarvigt sydd och mycket mindre än måtten vi angivit. Tyget var inte alls av samma kvalitet som den andra.
    I slutändan hade min mamma en linnedress köpt i butik istället och var jättenöjd med det.

    1700tal har (eller ska) beställt till sin mamma (från Milly) om jag inte minns helt fel.
  • Darling Daisy

    Fasit och Jazzily:

    Jag tror inte att jag har hört någon prata om de två sidorna hittills, tyvärr. Kan ju ha missat det förstås.
    Prova att googla rewiev och företagsnamnet så brukar man få ett litet hum om vad kunder världen över tycker. 

  • Darling Daisy

    Lommila1:
    Jag har inte hört något om att Milly o Litb ska vara samma företag.
    Utifrån det jag läst här under ett antal månader och mina egna erfarenheter så skulle jag hellre beställa från Milly än Litb.

    Ang hemsidan, Millys hemsida låg nere typ 4 månader i våras. Deras produktion fortsatte dock som vanligt under tiden och folk kunde både beställa och fick hem klänningar under den tiden. Har du mailadressen till tutera kvar så maila helt enkelt o fråga varför sidan är nere o om du kan beställa. 

    Förstår din känsla av att vara tvungen att beställa för att inte bli tokig, by the way!
     

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!