• Tinzi

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    nica83 skrev 2011-07-16 12:16:18 följande:
    Ser att ni pratar inbjudningskort. Vi gjorde egna och de kostade ca 18 kr st inklusive porto. För 35 kort blev det alltså runt 700 kr. Det blev en hel del pyssel som tog tid (vilket såklart också är pengar). Men det var ganska mysigt att se blivande maken sitta och SY satintråd i korten och sen knyta små rosetter
    haha det skulle jag vilja se min karl göra :) hihi!

    VI har köpt svart finare papper på panduro, se ska viskära till som enkla avlång kort, skriva ut inbjudan från datorn, skära till, limma på, ev piffa m. ngn liten dekoration som ett hjärta i ett hörn eller så.

    Jag vill ha enkelt, svart och vitt och så blev det billigt. :)
  • Tinzi
    Skumboll skrev 2011-07-16 18:45:57 följande:
    Ojojoj, här har vi pysslar idag! Rispåsarna är fyllda och asken till dessa är klara! Kartongtårtan är färdig och likaså trälådan där vi har våtservetter och sådär till gästboksträdet. Nu när lilleman gått och lagt sig och vi fått i oss lite mat ska vi montera vigselprogram!  
    kartonglåda? BILD ;)
  • Tinzi
    Skumboll skrev 2011-07-16 22:49:30 följande:
    Färgerna är tyvärr rätt blaskiga på bilden, mycket finare i verkligheten!



    Och asken till rispåsar och vigselprogram



    Åh, superfina! Jag kanske borde ha nån ask till alla mina såpbubblor när jag tänker efter. Rund e ju snyggt! Vart köpt du din?
  • Tinzi
    Skumboll skrev 2011-07-17 10:11:37 följande:
    Panduro!
    Åh! Oki! tack :)
  • Tinzi
    Pinkgrape skrev 2011-07-19 20:02:58 följande:
    Fotografen som vi bokat har bara fotat på ett bröllop tidigare. Hon är ju som sagt bara 17år och har såklart inte hunnit med så mycket ännu då. Jag gillar dock hennes bilder som jag sett väldigt mycket och hon är hemskt gullig :) Nu har jag hittat lite bilder från bröllop där jag verkligen tycker om valen av motiv och stämningen på bilderna, om ni förstår. Skulle jag kunna visa henne det? Jag tänkte så att hon får ett hum om vad vi är ute efter ungefär? Eller är det typ.. taskigt? Jag vet inte... förstår ni hur jag tänker? :P
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    inte taskigt alls! JAG hade iaf inte tagit illa vid mig! Säg det på ett snällt sätt bara :)
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-07-19 21:48:57 följande:
    Ja, det ingår. Mmm, den är lång..
    B2B skrev 2011-07-19 21:27:44 följande:
    Ja, precis, jag är också väldigt petig!! Får jag fråga varifrån du handlat?Tack så mycket för tipset! Ska kolla där!
    Jag har handlar 5 klänningar (har beslutsångest och varierande smak) från Milly. Du kan se samtliga i mitt galleri utom den sista, den är inte färdig än. Tycker Milly hör till de bästa (och landy) om man vill ha riktigt bra kvalité. Det är en fråga om prioritering förstås. Milly är den enda som gör en testklänning först (i billigare tunnt tyg) och mailat bilder löpande. Där kan man ändra på i princip allt innan de sätter saxen i det riktiga tyget. Det tycker jag är ovärdeligt.
    WOW! Visste jag inte! Det är ju bra för mig som ska ha lite specialklänning också! :) bra att veta!
  • Tinzi
    OBS! Inte säkert att de gör det på din eftersom du använt deras grundmodell (de gör bara testklänningar på specialbeställningar). I ditt fall är det inte givet. Men eftersom det är annan spets och allt det där så kan hända de gör det ändå. Men säg det till dem att du vill att de gör en testklänning. Alternativt att de skickar bilder på den faktiska klänningen där de har nålat detaljer men inte sytt. Jag beställde t ex en från deras egna sortiment som jag sen ändrade så mkt på att det blev en helt annan klänning till slut. Då gjorde de en testklänning iaf, för säkerhets skull.
    Red skrev 2011-07-20 07:54:31 följande:
    Förstå vad du menar med pasformen, men med lite ändringar blir det nog jättefint! Fina färger som ser ut att passa honom utan att ha sett ansiktet! Nu har nu ni ju nästan allt fixat med klädseln ett helt år innan bröllopet, det måste vara rekordFlört
    Okej! Vill nog gärna att de gör det då jag är lite orolig för att det blir konstigt annars, åtminstone skickar bilder allteftersom :)
  • Tinzi
    Red skrev 2011-07-20 19:28:20 följande:
    Så har vi också resonerat. Förhoppningsvis flyter allting på på bröllopsdagen utan att vi behöver oroa oss för något, det har bröllop nästan varje helg och är väldigt proffsiga.

    En rolig sak är att alla som gifter sig där får ett fruktträd planerat i deras park som märks upp med namn och datum. Så kan man gå dit sedan på bröllopsdagar och liknande och se hur trädet (och kärleken) vuxit sedan sist Hjärta 
    häftigt ! :)
  • Tinzi
    Skumboll skrev 2011-07-20 20:43:55 följande:
    Jag förstår grejen, jag är ju ett kontrollfreak själv men man biter sig nog bara i arslet om man själva ska vara med och rodda i allt under själva bröllopsdagen, tror du inte? Samtidigt så vill man ju, som du säger, låta när och kära bara vara gäster. Svårt, kanske det finns några ungdomar som man kan köpa för billig peng?
    Så tänker vi med.

    VI har kass ekonomi, vissa saker ska våra nära & kära göra (enkla saker)typ pappa: hämta tårta & bröd på bageriet på morgonen och lämna i köket)
    En väninna: Duka fram spriten i baren kl. 20.00, en annan väninna: ställa fram godisbuffén på ett bord kl. 20.00.

    MEN sen har vi valt att bet. några tjejer i orten (ej hittat dem än,men ska annonsera) och så får de ställa fram snittar, hälla upp välkomsdryck, duka fram snbuffé, duka av, diska (snabb restaurangmaskin) och göra en del annat. Detta för att våra gäster ska slippa stå i köket.

    Det får vara värt det trots vår strama ekonomi :)

    Sen får vi väl se om JAG kan låta bli att gå in där och kolla läget/lägga näsan i blöt ;)
  • Tinzi
    Amejuli skrev 2011-07-20 23:17:25 följande:
    Hjälp vad ni är bra på att skriva! Såg att ni pratade om att få folk som hjälper till och att det lätt drar iväg kostnaderna.

    Vill bara tipsa om hur vi gjort. Vi svarade i en "bytatjänstertråd" här på BT och har nu knutit kontakt med ett annat brudapar. De ska hjälpa oss under hela vår bröllopsdag i utbyte mot att vi hjälper dem hela deras dag. Billigt och kul! Så en sån tråd kan man ju starta om man känner att det blir allt för dyrt. Ett litet tips bara
    En sån är jag med i också! Får hoppas vi får napp bara :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!