• 1700tal

    Skumboll - det enda iaf att du syr om fållen. Annars är den kanon, sitter ju som ett smäck!

    Malin - vad tröga de är! Undrar varför just din klänning dröjer. Annars händer det ju del nu på leveransfronten verkar det som. Och du som legat på dem så mkt. Irriterande!

    Miceme - snygg, den gillade jag oxå. Fast med midjan preciiiis där den är.

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-05-10 09:44:02 följande:
    Hoppas klänningarna kommer idag!!

    Jag stör mig rätt rejält på den ojämna volangen, men det är nog som du säger, bara om man är lite yrkesskadad och syr man mycket så ser man såna detaljer. Kanten kan man ganska lätt fixa med ett par stygn, det var väldigt lite som behövdes men jag behöver mest troligt lägga upp den lite och då ber jag sömmerskan fixa det samtidigt.

    Nu är du glad va när du fick rätt till sist? Jag vill ju känna wow, men jag vet inte om jag gör det. Eller det kanske kommer när man är lite brun (läs inte så grisrosa) och hår, make och smycken kommer på plats? Obestämd
    Chiffongen är ju betydligt bekvämare, och speglar nog mer min soffpotatis-style. Hahaha. Nä, min tärna vart alldeles lyrisk över tyllen igår så jag antar att saken är biff. Den eller lillyn. 
    Japp, mkt nöjd att jag fick rätt.. Cool Fast det visste jag förstås redan innan...

    Mmm, men på sin bröllopsdag ska man nog inte eftersträva soffpotatislooken även om jag fattar vad du menar. Suck it in, push it out, pout and smile, snarare!

    Men allvarligt, vet inte heller om det kommer infinna sig nåt wow hos mig heller. Tror inte det faktiskt. Och så bara för man förväntar sig ett wow, då kommer förstås inget... Eller blir lillyklänningen ditt wow?
    Skumboll skrev 2011-05-10 09:46:20 följande:
    Fållen SKA fixas, inga om eller men. 

    Hur gör man med en sånhär klänning förresten.... själva satinet är ju rätt skrynkligt under, ska man fixa till det eller blir tyllen saggig då?
    Men du kan väl stryka satinet utan att stryka tyllen? Tyllen kan du väl vika undan? Tyll går naturligtvis oxå att stryka på låg värme men behövs väl inte? Eller är den skrynklig oxå?
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-05-10 10:00:43 följande:
    Jag har en bra lotion med färg i från apoteket, det är min nödlösning huvudsaken känner jag är att bilderna blir bra och attd et ser bra ut i kyrkan. Förhoppningsvis skymmer det sedan och medans vi äter och dansar sen tror jag ingen tänker på det så
    Färgar den inte av sig på kläderna?
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-05-10 10:06:33 följande:
    Nej, iofs inte, men det ska finnas en riktigt bra inne i stora staden där man kan välja "grad" själv. 
    Annars blir det solarium, det vet jag fungerar. Korta stunder ett par gånger i veckan. Men då måste jag börja nu! 

    Har också kört lotion med färg i den tycker att det blir sådär faktiskt. Obestämd
    Nu är jag ju total motståndare till solarium men i ett sånt här fall hade jag nog oxå gjort det faktiskt. Det är ju skillnad mot att göra det regelbundet under hela året som vissa gör. Har "solat upp" en brun färg med solarium en gång och det tog väl kanske 4-5 ggr av väldigt korta stunder för att få en klädsam lätt solbränna. Se ut som en pepparkaka ser ju ändå bara konstigt ut så här tidigt på året. Men annars är väl solarium inget att rekommendera. Obestämd
    Skumboll skrev 2011-05-10 10:10:44 följande:
    Ja, det är ju förståss, jag vill bara inte riskera att förstöra klänningen. Kanske ska låna mina föräldrars ångstrykjärn, det ska ju vara skonsamt. 
    Tyllen behöver man ju inte stryka, den är ju plisserad. 
    Trodde oxå jag skulle förstöra den först så jag strök på lägsta värme. Men det hände ju inte mkt. Så höjde och höjde jag och det gick bra. Man tänker ju att en brudklänning är sååå känslig men det är ju trots allt vanlig polyester, ingen större skillnad mot att stryka en polyesterskjorta. I vad den tål alltså.. Men det är klart man är försiktig. Vårt strykjärn kan släppa ifrån sig missfärgat vatten, big no no! Ångstrykjärnet är nog smart.

    Nej, plisserat kan man förstås inte stryka, då blir den väl platt.. Good point. Undrar hur man gör när man plisserar tyll förresten. Vet du det? Nån som vet? Obestämd
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-05-10 13:08:11 följande:
    Jag sitter och försöker få ihop innehållet till festhäftet, har massa papper jag skrivit ut från trådar här på BT och plötsligt ser jag ett hus jag känner igen, och jajemen visst har 1700-tal varit med och kommenterat i trådarna redan 2008.

    Får du tag i solisten humlan?
    2008?! Förvånad Hehe, joo, visst har man varit med ett tag... Men huset?? Menar du bilden som jag har som avatar? För den är ju en tupp numera... Obestämd Eller hade jag skrivit om Bjärka redan 2008? Nej, det kan jag väl inte gjort...
  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-05-10 13:19:30 följande:
    Du har drömt om bröllop länge du....
    Uppenbarligen!
  • 1700tal

    NU RINGDE DHL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så nu kastar jag mig i bilen och kör in till Linköping!!!!!!!!!!!!!!!

  • 1700tal

    Helloooo, I'm back!!! Haha, ni är ju hysteriskt roliga! Befann mig på jobbet (ni vet, där i urskogen varifrån jag snodde en dator vid tidigare krissituation...), därför tog det lite tid.. Men nu är jag hemma och nej, jag tog inte cykeln!

    Ok, har nu packat upp paketet (som vägde 17 kg!) och upp vällde en explosion av siden och annat smått och gott... Kunde genast konstatera att den "matchande" mantillaslöjan (som kostade en del del och skulle ha spets, pärlor och paljetter och hela tjoffset och skulle vara 30 cm längre än det 2,5 m långa släpet) var en champagnefärgade tyllbit som går mig ner till golvet. Ha, bara skrattade, den skulle man inte ens kunna skänka bort på blocket! Den andra slöjan var dock jättefin. Men men, bortsett från det, har nu tagit en paus i krängandet på den stackars provdockan (tack gode gud att jag har henne) och nu är sidenklänningen på plats och ihopsnörad. Asså, oh my good, nån fick visst storhetsvansinne när hon angav släplängden... Den får knappt plats i sovrummet. Nu ska jag fota den. Vill ni ha bild NU eller vänta tills jag provat den andra oxå?? Det tar lite tid att klä av och på, snöra osv...

  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-05-10 16:36:06 följande:
    Ta en nu så studerar vi den medans du fixar den andra! Är du nöjd!! Blev det WOW det är frågor jga vill ha svar på när du provat
    Ok, har tagit bilder på den första. Måste bara förminska dem. One moment pleeease!

    Väntar med att säga vad jag tycker tills ni säger vad ni tycker. Och glöm inte, sågningar är 100% tillåtna. Gå inte som katten kring het gröt med mig inte, jag vill ju veta hur de upplevs av andra!
    Sommarbrud skrev 2011-05-10 16:38:06 följande:
    1700tal: NUUUUUUUU!!! Bilder NUUUUU! sen vill vi ha fler bilder :)
    Okej, okej, okej!!!!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!