• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    1700tal skrev 2011-05-11 20:38:37 följande:
    Mnja, vet inte om jag ska behålla den
    Menar förstås beställa, inte behålla...
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-05-13 09:29:21 följande:
    Bästa materialsvaren får du nog av 1700tal (som fräckt nog inte är online, hmpf!)

    Jag ställde nog 20 frågor i lika många mail innan jag beställde min från landy.
    Jag är visst sällan inloggad nuförtiden... Är spytrött på bröllopsplaner, klänningar och sambon i största allmänhet just nu... Men aaanyway, en liten sväng in hit gör jag ändå men finns inte en chans jag hinner läsa igenom de 100 (nästan..) sidor ni skrivit. Men det här såg jag i mängden. Kände jag kanske skulle förklara mig varför jag plötsligt försvann.
    Knopan skrev 2011-05-13 09:36:18 följande:
    Okej, typiskt. Hoppas hon kommer online snart och SER DET HÄÄÄÄR  

    Men vad ställde du för frågor i mailen då? Vad ska jag fråga dem om? 
    Japp, nu är jag online! Vet inte om du fått svar på sånt du ville veta om material? Inte för jag kan en massa men kul att hjälpa om det går. Du kan alltid inboxa mig oxå förstås.

    Nu ska jag se om jag kan hitta bilderna på DDs klänning!! SÅ nyfiken!
  • 1700tal
    Malin24 skrev 2011-05-13 08:24:17 följande:
    1700-tal (och ni andra också självklart) men jag vet att du hjälpt mig med detta tidigare....underkjol till min klänning. Jag frågade Bella och designern föreslog cl005, jag tycker den ser jättestor ut. Tror du att den funkar?Eller ska jag gå på cl002 som jag tror var den du föreslog åt migGlad
    Det där var visst oxå riktat till mig. Skrattande Jag fick hem en cl0005 med mina klänningar förra veckan. Det är ju den med släp. Helt ok, inte så väldigt stor (och metallringarna kan man ju göra mindre). Däremot är den lite jobbig att vända sig i. Släpet i underkjolen är helt fast/stelt medan klänningssläpet ju är mjukt och följsamt. Så vet inte vilken jag ska ha till min, har ju allihop hemma. Obestämd Tycker släpet får en finare form med 0005.
  • 1700tal
    Uppsalabrud 2011 skrev 2011-05-15 17:54:52 följande

    Flickor, damer och brudar!


    Nu behöver jag er hjälp! Jag gifter mig i mitten på augusti och har nu efter mycket om och men beställt en kinaklänning. originalet ser ut så här:


    och den klänning jag har fått hem ser ut så här:


    Men jag kan inte får ur skallen att jag vill ha en ny klänning! Vad beror detta på?
    Är det för att jag har beslutsångest dvs detta kommer att inträffa oavsett vilken klänning jag tar hem eller är det för att jag har "fel" syn och tycker att det ser fult ut eftersom jag inte är lika pinnsmal som henne (modellen)?

    Tacksam


     


    Tycker inte den var så dum alls faktiskt. Fast i stort behov av en underkjol förstås. Och du är minsann smal så det räcker, du har ju superfigur! När du får till en underkjol så kommer du se ännu finare ut, då blir det rätt propotioner.
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-05-15 02:11:38 följande:
    Fina bilder Miceme!

    Vad trött jag är på att vara sjuk! Har nån efterhängsen förkylning med hostan från helvetet. Hela familjen hostar,  snorar och har feber till o från.

    Försökte att gå o lägga mig för några timmar sen, men började hosta så jag höll på att kräkas. Så nu sitter jag i soffan och är tröttare än tröttast! (lättare att andas o mindre hostningar när jag sitter upp)

    Ska nog prova att gå till sängs i alla fall. Kanske funkar det bättre nu.
     
    Kram på er! 
    Usch, låter hemskt! Skickar en healing-tanke åt ditt håll...

    Har du fått hem din klänning?? Hittade den aldrig i tråden... Kan du inte lägga in bilder igen, pleeeease?? Drömmer Är ju så nyfiken på hur det blev, är du nöjd med den?
  • 1700tal
    Miceme skrev 2011-05-15 19:41:06 följande:

     


    Jag har provsminkat lite idag, måste erkänna att det inte bara är klänningar jag lagrar Vilken läppfärg tycker ni??
    Var bara tvungen att lägga in bilden när en fluga landar i pannan när jag trycker av så den sitter inte på er skärm utan i .
    Måste säga att på en brud tycker jag mittenbilden var finast. Du är väldigt snygg och välsminkad (skiljer det bara på läpparna mellan de 3 bilderna?) ut på de andra men du ser mer "mjuk", tidlös och klassisk ut på mellanbilden.
  • 1700tal
    1700tal skrev 2011-05-15 19:56:57 följande:
    Måste säga att på en brud tycker jag mittenbilden var finast. Du är väldigt snygg och välsminkad (skiljer det bara på läpparna mellan de 3 bilderna?) ut på de andra men du ser mer "mjuk", tidlös och klassisk ut på mellanbilden.
    Såg att du redan svarat på att resten var samma...
    Darling Daisy skrev 2011-05-15 19:44:12 följande:
    Tack för healingtankarna! Hostar fortfarande som en liten tok... suck! Ska vara speaker på en hästtävling nästa helg... känns inte så troligt just nu!

    Klänningen kom i torsdags - här kommer bilderna igen.



    Men så fin! Inte alls som jag trott den skulle bli, men fin och den passar på dig även om jag vet att du inte är van vid rysch pysch. Men kanske just därför den blir rätt för dig till slut? Eller om det blir den andra... Men du passar i modellen!

    Hur känner du själv för den?
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-05-15 20:11:28 följande:
    Det är en otroligt vacker och välgjord klänning. Tyget är tjockt och underbart i både färg och lyster. Är supernöjd med att jag valde champagnefärgen. Den är skön att ha på, både med och utan underkjol (korten är med underkjol). Broderierna blev snygga och draperingarna på överdelen gillar jag supermycket! 
    Fast jag har ju hela tiden väntat på en TAFTklänning, och hem kommer den i SATIN! Förvånad 

    Jag hade självklart glömt den lilla detaljen i beställningsformuläret, bara skrivit det i mailen.... jaja... klänningen är fin i satin också, bara inte riktigt som jag tänkt mig!

    Jag låter det bero några dagar innan jag bestämt mig för om jag är superkär eller inte.  

    Har du provat sidenklänningen på dig själv nu då? 
    Jaså, den var i champagne.. Det förklarar den vackra färgen! Ja, jag blev oxå lite snopen att den var i satin men då var det som jag mindes, att du tänkt beställa den i taft.. Men jag gillar ju satin bättre så tycker den var en fullträff ur den aspekten!

    Japp, jag har provat sidenklänningen och tagit bilder med självutlösaren på kameran men de ligger i den andra datorn så det får bli senare. Asså, den är ju för liten (trots att de kunde lägga ut den lite i höfterna där jag angett fel mått) men den går att få på sig och snöra. Men tog bilder ändå. Men släpet var helt ok faktiskt. Inte alls så otympligt som man kunde tro.
  • 1700tal
    Knopan skrev 2011-05-15 20:37:49 följande:
    Okej    Men hur blir det då, blir den glansig?
    Sommarbrud skrev 2011-05-15 20:41:29 följande:
    hmm tror inte det, är det inte ngt med blixten?
    Nej, det är nog taften ni menar ang blixten. Taft är matt i verkligheten men blir galen glansigt när man fotar med blixt. Satinet är glansigt men tjockt och mjukt. Knopan, om du gillar matta tyger ska du nog ta taft. Det är mer prassligt och mkt tunnare. Lite stelt. Men tunnt. Satin känns tjockt, silkigt, mjukt och har en annan glans.
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-05-15 20:45:51 följande:
    Tack miceme, då förstår jag lite bättre!

    1700tal: Vad kul att du kunde ha klänningen! Och vad skönt att släpet verkar vara hanterbart!
    Ja, kan väl säga att jag blev väldans förvånad när jag såg att den var i satin!  Fast vem vet om den varit lika fin i färgen om den kommit i taft?  
    Ska bli spännande att se hur min andra klänning ser ut. Först då tänkte jag bestämma mig vilken jag gillar bäst (= vilken jag ska ha).

    Fast jag är lite purken på mig själv, jag skulle ju leta efter en enklare klänning att ha på kvällen (kanske en hellång i chiffong eller en lite kortare i tex satin) och så går jag o beställer en spetsklänning med släp....

    Men nu, när jag fått hem en satinklänning så måste jag kanske köpa en i taft, bara för att vara säker på vilket material som egentligen är "rätt" för mig? Oskyldig 
    Ja, asså ni återhållssamma brudar här i tråden skulle nog inte tycka att mitt släp är hanterbart. Men allt är ju relativt och en fåfäng fisk är en fåfäng fisk. Därför är släpet hanterbart...

    Och med mina mått mätt ÄR din klänning nr 2 en enklare modell (inga draperingar alls ju!) att ha på kvällen... Flört Men du kanske behöver en till?? Men i taft, mnjaaaa.... En tuff och nätt partyklänning i tyll kanske?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!