• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Malin24 skrev 2011-05-10 09:21:36 följande:
    Herregud, ännu en morgonchat med Bella där hon lovar att IMORGON kommer bilderna..*suck* det har hon sagt i tre veckor nu och idag förstod jag att de inte ens har börjat med den..kanske dags att beställa en till klänning för att vara säker på att ha ngn...
    Men allvarligt, vad håller hon på med.....? Kan hon inte bara säga det då, att de inte ens börjat med den. 

    När skulle du gifta dig?
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-05-10 09:25:01 följande:
    God morgon fickor! Inga klänningar blev det för mig igår så de måste komma idag! Sitter med mobilen i knät hela dagen...

    Skumboll - fina bilder, vad fin du ser ut i tyllen! Och ja, det var det ojämna "hacket" i den ena fållen jag menade som jag oxå såg. Men tror inte det syns särskilt mkt, bara de som synar i sömmarna som ser sånt. Vissa är yrkesskadade.. Annars kan du väl fixa till det själv, du som syr mkt? Men i övrigt kan jag bara hålla med de flesta (och vad jag själv tjatat om tidigare ), tyllen är underbar, mordern, ungdomlig, lite busig och kul. Men min 80-åriga granne tant Britta skulle tycka chiffongklänningen är helt bedårande... Flört Nepp, den gör dig inte rättvisa! Tyllen eller lilly tycker jag. Skrattande

    Farmall - nej, vad tråkigt med fotografen!! Hoppas det löser sig!
    Hoppas klänningarna kommer idag!!

    Jag stör mig rätt rejält på den ojämna volangen, men det är nog som du säger, bara om man är lite yrkesskadad och syr man mycket så ser man såna detaljer. Kanten kan man ganska lätt fixa med ett par stygn, det var väldigt lite som behövdes men jag behöver mest troligt lägga upp den lite och då ber jag sömmerskan fixa det samtidigt.

    Nu är du glad va när du fick rätt till sist? Jag vill ju känna wow, men jag vet inte om jag gör det. Eller det kanske kommer när man är lite brun (läs inte så grisrosa) och hår, make och smycken kommer på plats? Obestämd
    Chiffongen är ju betydligt bekvämare, och speglar nog mer min soffpotatis-style. Hahaha. Nä, min tärna vart alldeles lyrisk över tyllen igår så jag antar att saken är biff. Den eller lillyn. 
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-05-10 09:40:32 följande:
    Skumboll - det enda iaf att du syr om fållen. Annars är den kanon, sitter ju som ett smäck!
    Fållen SKA fixas, inga om eller men. 

    Hur gör man med en sånhär klänning förresten.... själva satinet är ju rätt skrynkligt under, ska man fixa till det eller blir tyllen saggig då?
  • Skumboll
    Malin24 skrev 2011-05-10 09:34:22 följande:
    Ja jag förstår inte det..så tråkigt. Nu hoppas jag bara att de verkligen inte stressar för mycket med den så att den inte blir bra.

    Jag gifter mig inte förren 20 augusti men Bella tror att det är dags om tre veckor så nu godtar jag inga mer *please dont worry*..men men vad ska man göra..
    Tre veckor och de har inte ens börjat.... jag säger då det! Klart du inte ska godta några fler såna kommentarer!! 

    Som DD tipsade om, har du kollat lillys rea? Bara som en reserv?
  • Skumboll
    Miceme skrev 2011-05-10 09:49:34 följande:
    Jag ser inget även om jag letat! Jag kan faktiskt inte säga något negativt, då hade jag gjort det. 
    Jag tror också när man får se helheten blir det en annan femma, jag tror grisrosa är modernt eller också kör man som jag kräftröd, helt klart på tapeten just nu.
    Kyss
    I helskotta heller att jag ska vara grisrosa när jag gifter mig. Jag ska köra lite spraytan tror jag....
  • Skumboll
    Miceme skrev 2011-05-10 10:00:43 följande:
    Har du gjort det förut? Jag vågar inte då jag sett så många skräckisar, jag har en tendens att bli orange utav alla fuskmedel, jag tror att det beror på att jag helt enkelt är för vit, och att brunt och kritvit ihop blir en sådan reaktion.

    Jag har en bra lotion med färg i från apoteket, det är min nödlösning huvudsaken känner jag är att bilderna blir bra och attd et ser bra ut i kyrkan. Förhoppningsvis skymmer det sedan och medans vi äter och dansar sen tror jag ingen tänker på det så
    Nej, iofs inte, men det ska finnas en riktigt bra inne i stora staden där man kan välja "grad" själv. 
    Annars blir det solarium, det vet jag fungerar. Korta stunder ett par gånger i veckan. Men då måste jag börja nu! 

    Har också kört lotion med färg i den tycker att det blir sådär faktiskt. Obestämd
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-05-10 10:02:24 följande:
    Japp, mkt nöjd att jag fick rätt.. Cool Fast det visste jag förstås redan innan...

    Mmm, men på sin bröllopsdag ska man nog inte eftersträva soffpotatislooken även om jag fattar vad du menar. Suck it in, push it out, pout and smile, snarare!

    Men allvarligt, vet inte heller om det kommer infinna sig nåt wow hos mig heller. Tror inte det faktiskt. Och så bara för man förväntar sig ett wow, då kommer förstås inget... Eller blir lillyklänningen ditt wow?
    Skumboll skrev 2011-05-10 09:46:20 följande:
    Fållen SKA fixas, inga om eller men. 

    Hur gör man med en sånhär klänning förresten.... själva satinet är ju rätt skrynkligt under, ska man fixa till det eller blir tyllen saggig då?
    Men du kan väl stryka satinet utan att stryka tyllen? Tyllen kan du väl vika undan? Tyll går naturligtvis oxå att stryka på låg värme men behövs väl inte? Eller är den skrynklig oxå?
    Nä, jag fattar vad du menar. Jag vill känna mig så fin som jag bara kan utan att känna mig utklädd.

    Tror iofs inte att jag kommer känna wow med lillyklänningen heller, jag är ju faktiskt ingen klänningsmänniska och har ju aldrig drömt om ett bröllop som liten heller så det känns rätt onaturligt för mig att ha på mig en brudklänning. Blir säkert bättre med fina accesoarer, skor, och en snygg frilla. 

    Ja, det är ju förståss, jag vill bara inte riskera att förstöra klänningen. Kanske ska låna mina föräldrars ångstrykjärn, det ska ju vara skonsamt. 
    Tyllen behöver man ju inte stryka, den är ju plisserad. 
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-05-10 10:35:01 följande:
    Nu är jag ju total motståndare till solarium men i ett sånt här fall hade jag nog oxå gjort det faktiskt. Det är ju skillnad mot att göra det regelbundet under hela året som vissa gör. Har "solat upp" en brun färg med solarium en gång och det tog väl kanske 4-5 ggr av väldigt korta stunder för att få en klädsam lätt solbränna. Se ut som en pepparkaka ser ju ändå bara konstigt ut så här tidigt på året. Men annars är väl solarium inget att rekommendera. Obestämd
    Skumboll skrev 2011-05-10 10:10:44 följande:
    Ja, det är ju förståss, jag vill bara inte riskera att förstöra klänningen. Kanske ska låna mina föräldrars ångstrykjärn, det ska ju vara skonsamt. 
    Tyllen behöver man ju inte stryka, den är ju plisserad. 
    Trodde oxå jag skulle förstöra den först så jag strök på lägsta värme. Men det hände ju inte mkt. Så höjde och höjde jag och det gick bra. Man tänker ju att en brudklänning är sååå känslig men det är ju trots allt vanlig polyester, ingen större skillnad mot att stryka en polyesterskjorta. I vad den tål alltså.. Men det är klart man är försiktig. Vårt strykjärn kan släppa ifrån sig missfärgat vatten, big no no! Ångstrykjärnet är nog smart.

    Nej, plisserat kan man förstås inte stryka, då blir den väl platt.. Good point. Undrar hur man gör när man plisserar tyll förresten. Vet du det? Nån som vet? Obestämd
    Jag gillar inte heller solarium egentligen men har gjort så ett par gånger till jag ska vara fin, typ bröllop eller liknande. Sist var fyra år sedan så det är nog ingen fara. 

    Det är just det jag är rädd för, att strykjärnet får för sig att missfärga. Det har hänt tidigare på gubbens skjortor!

    Ingen aning hur man plisserar. Det sitter väl någon liten kines och viker tyget, haha! 
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-05-10 13:18:53 följande:
    2008?! Förvånad Hehe, joo, visst har man varit med ett tag... Men huset?? Menar du bilden som jag har som avatar? För den är ju en tupp numera... Obestämd Eller hade jag skrivit om Bjärka redan 2008? Nej, det kan jag väl inte gjort...
    Du har drömt om bröllop länge du....
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!