Liv skrev 2011-05-08 12:27:55 följande:
Ja, vi har redan varit å kollat på Mäster Mikales faktiskt. Fick ett lite märkligt bemötande när vi frågade om möjligheterna till att dekorera, vilka visade sig vara begränsade i den lokalen. Vi blev i princip avfärdade efter att ha ställt frågan. Lite tråkigt eftersom den egentligen hade allt vi önskade..
(---)
Särskilt när det kommer till alla detaljer som måste funka på självaste D-dagen. Jag tänker på iordningsställande och dekorationer, bordplacering, blommor, musik. När gör ni dem?
(---)
Jag vill ju kunna sova ut och vara pigg på stora dagen. Lär börja göra mig i ordning mitt på dagen för att sedan fotograferas ca kl.15.00 och tänker att vi börjar med vigseln kl 17.00. Det lämnar ingen tid för iordningsställande...
Jag förstår att du är frustrerad, har själv känt samma frustration... Särskilt när man läser om folk här på BT som får låna en stor bygdegård i flera dagar för en tusenlapp och har all tid i världen (nåja) att ordna med dekoration och dukning.
Det känns som att det är en enorm skillnad på att ordna en vanlig fest och att ordna ett bröllop, eftersom vi (som båda är relativt vana festfixare) måste räknas bort, flera dygn före kalaset (M2B är livrädd att jag ska somna av utmattning under bröllopsmiddagen!!!).
Vi har dessutom en hel del kringarrangemang, som ett cocktailparty som tar folks energi och tid samt många utländska gäster som man vill ägna uppmärksamhet.
Nu har vi betalat extra för att få tillgång till vår lokal redan kvällen innan. Det kostade bara några tusenlappar extra; var kanske lite lättare eftersom vi har festen på fredagen. (De som har hyrt vår lokal på lördagskvällen kommer inte in förrän tidigast vid 12-tiden den dagen, och normaltiden är från kl 16. Det är nog tyvär ofta så det är i Stockholm.)
Men det blir ändå knepigt, eftersom de flesta vänner/anhöriga/familjemedlemmar kommer att vara upptagna med att göra iordning sig till kyrkan på fredagsförmiddagen och inte heller kan fixa iordning då!
Vi ska lösa det hela med god planering i kombination med insatser från cateringfirman.
En kompis har redan (två månader i förväg) varit i festlokalen och klurat ut massor av grejer han vill göra med den -- t ex hur entrén ska se ut, hur man kan ställa befintliga blomsterkrukor utanför, var man kan sätta blomsterbågen etc.
Eftersom han bor utomlands kan han tyvärr inte fixa med det praktiska, men ska skriva ett körschema så får vi ordna arbetskraft som kan förverkliga detta på torsdagskvällen (dagen innan festen).
Sedan ska vi se till att det finns många andra som hjälper oss med att köra vinlådor och andra grejer som ska dit.
På själva Dagen får cateringfirman komma dit med porslin, blomstervaser, ljusstakar m m och göra uppdukningen enligt färdiga instruktioner i körschemat.
Detta får vi såklart betala extra för (både personaltimmar och hyreskostnaderna) men det blir nog ändå billigare totalt än att vara på en festvåning. Som någon skrev ovan så är det alkoholen man sparar mycket pengar på – så blir det verkligen i vårt fall eftersom vi ska ha många rätter och sedan även fri bar.
Vad gäller musik så har jag just värvat en släkting, som skött ljud och musik på flera bröllop och som lovat att hjälpa till. Det är inga konstigheter -- men jag vill inte behöva bry mig ett smack om detta, så han ska se till att det helt enkelt flyter, på både cocktailparty och bröllopsfest. Han tar med sin egen dator (!) och kopplar in den, och vi ska i god tid i förväg gå igenom musikval och Spotifylistor tillsammans.
Var inte rädd för att be anhöriga om hjälp! Många tycker det är en ära att få hjälpa till.
Men vad trist att det inte funkade med Mäster Mikaels. Jag har ju inte alls varit där, och det hade kanske inte fungerat för oss heller -- men kanske behövs inte så mycket dekor när man har den utsikten?!