• S2011

    Favors till gästerna? Jag velar..

    jag vill inte verka neggig, men visst hade ni kuvertavgift?
    tänk er för innan ni börjar slänga hundralappar (eller mer) på favors, tycker jag.

    jag kan tycka att det kan vara okej med nånting väldigt litet, men som gäst på ett bröllop där jag får betala kuvertavgift (inget emot kuvertavgift som sådan, jag tycker det är helt okej) skulle jag bli liiite, liite stött om man har valt att ta ut kuvertavgift men samtidigt gått wild and crazy i dekorations- och presentland.. 

  • S2011
    Pinkgrape skrev 2011-05-14 16:07:17 följande:
    Ah, fast nu är det ju så att vi inte betalar något alls för någon form av dekorationer.. så om jag spenderar en 500-lapp på favors... vad gör det? Det hade täckt två personers kuvertavgift, nästan.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    precis, och den prylen hade täckt en till och om man hade gjort det valet så hade man täckt tio..
    jag menar bara att det kan ploppa upp funderingar om hur man hade råd att köpa det här och det där och göra si och så, när man inte kunde bjuda på middagen.

    vill ni ha favors - ha favors, för allt i världen. men jag skulle själv akta mig för att gå lös på "onödigheter" bara för att få nånting att göra, om jag visste att det var en tight budget där vi dessutom inte kunde bjuda till middag. 
  • S2011
    Pinkgrape skrev 2011-05-14 16:16:55 följande:
    Ja, som sagt, man gör som man vill och du behöver inte ha favors eller oroa dig över mina och mina gäster.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    jag oroar mig inte det minsta lilla över vare sig dina favors eller dina gäster - jag visade på en annan sida av frågeställningen. som du uppenbarligen inte ville höra om.
  • S2011

    TS, ingen har sagt något om kuvertavgifters vara eller icke vara i den här tråden, det är vad du själv har tolkat det till.

    Däremot så ville bl.a. jag, med bakgrund av kuvertavgiften, säga att det kan (men behöver inte) uppstå funderingar kring "lull-lull" när man har valt att ta ut kuvertavgift.

    Om du tog och läste mitt första inlägg igen skulle du också se att jag sa att det kan vara okej med nån liten grej, men att jag inte tycker att man bör lägga alltför mycket pengar på favors och andra saker som mest bara kostar pengar (alltså egentligen inte tillför så supermycket) när man i övrigt försöker hålla nere så mycket det går.

    Och varför caps lock och en väldig massa utropstecken? Det fanns det aldrig någon anledning till.
    Eller just det, vi var ju ett par stycken som inte höll odelat med dig i dina pysselfunderingar - andra åsikter och synpunkter än vad blivande brudar tänkt sig är ju heller inte välkommet i det här forumet.. 

  • S2011
    Pinkgrape skrev 2011-05-14 16:39:56 följande:
    När jag frågar om vad ni tänkte er för favors och sådant och får svar på helt andra saker, så tycker inte att det är relevant alls i denna tråden. Jag frågade inte vad ni tycker om att jag kanske vill ha favors, som en kul grej att pyssla ihop. Jag var nyfiken på vad andra har valt för favors och vände mig enbart till de som ska ha det och bad alltså inte om åsikter kringa våra favors vara eller icke vara.

    Sedan tycker jag, återigen, inte att det behöver vara en pengafråga ens. Bara för att man har en massa lull-lull som du kallar det, så betyder det inte att man spendera stora summar, eller ens pengar alls på det.

    Om jag väljer att använda mig att sådant jag redan har hemma, kan få tag på gratis eller liknande och pyntar med det, så påverkar det ju inte alls vår budget.

    Om jag inte ens kan få spendera 500kr på sådant, för att vi har kuvertavgift.. ja, det tycker jag är lite märkligt faktiskt. Bara för att man tar en kuvertavgift, förstår jag inte varför man inte kan få fixa och dona till bröllopet ändå.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Men jag har ju aldrig sagt att man per automatik lägger "stora summor"?
    Jag sa att om man lägger "stora summor" så kan det te sig märkligt i vissas ögon.

    Din formulering av  TS rörde sig dessutom kring att du velade kring favors varande eller icke, utöver att du dessutom undrade vad andra hade för favors och vad de isf la för pengar på det, vilket jag faktiskt tycker öppnade lite för favors vara eller icke vara ("ska jag lägga pengar på det här och ha dem eller inte?").

    Ingen säger vad du får och inte får göra, oavsett om man tar ut kuvertavgift eller inte.
    Det var, återigen, en upplysning om att om man går lös på presentfronten så kan man få reaktioner på det också.
Svar på tråden Favors till gästerna? Jag velar..