Inlägg från: prinsessanogrodan |Visa alla inlägg
  • prinsessanogrodan

    Favors till gästerna? Jag velar..

    Pinkgrape skrev 2011-05-14 16:28:14 följande:
    Ja, jag har ju sett det i andra trådar dina bilder på dukningen. Jättefint och en väldigt rolig sak att ge gästerna, personligt och kul minne :)

    Vi har inte råd att betala alla gästers mat, så vi tyckte kuvertavgift som täcker maten + att de absolut inte ens behöver tänka tanken på någon present var bra då.

    En favor var mer för min del än för deras, då jag är pysslig av mig och gärna gör något och det behöver ju inte betyda att det kostar mycket pengar.

    Nåja, jag borde ha lärt mig vid detta laget att allt som har med pengar, kuvertavgift och liknande är ett stort NO NO på denna sidan.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Vad man tycker om kuvertavgift så är väl frågan mer detta-favors för att du vill pyssla?
    Är inte favors ett sätt att tacka gästerna för att dom kom?
    Gör vad du vill men om jag betalade kuvertavgift och sen fick en liten gåva så skulle jag fundera på om mina pengar har betalat för min present.
    Vet alla dina gäster om att det gör dessa favors av har du haft hemma i flera år? Hur ska dom veta det? Visst kör du på dina favors,för att du vill pyssla (finna det inget annat du kan pyssla med?)
    Men om dina gäster undrar...var beredd på frågor eller kanske att du ska berätta vitt och brett redan nu för alla dina gäster att du hålle rpå med små favors av sånt du redan har hemma?
  • prinsessanogrodan
    Pinkgrape skrev 2011-05-14 16:45:31 följande:
    Redovisar ni precis ALLT ni spenderar på bröllopet för era gäster? Berättar ni vad blommorna kostade? Vad dukarna kostade? Varför ska vi måste göra det?

    Klart det finns annat att pyssla med, men just nu planerar vi bröllop och då tyckte jag att det kunde vara skoj att göra saker till det.

    Ju mer man sitter här inne på BT, desto mer sugen blir man på att ställa in allt! (Jag vet att jag inte borde bry mig eller så, men det är svårt)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Vi har inte kuvertavgift så nej, våra gäster har inte med att göra vad tex blommorna kostade eftersom det inte är deras pengar som är med och bekostar kalaset.
    Men om våra gäster frågar så har jag inga problem att berätta att våra blommor(brudbukett,mannens blomma,tärnbukett,blommor till mitt hår  och dekorationer till borden) kostar 3500 kr.
    När man har kuvertavgoft så är gästerna egna pengar med och bekostar kalset så ja, då har gästerna mer att göra med vilka summorna man lägger på vad. Jag skulle personligen undra varför man har råd att lägga x antal kr på favors men gästerna måste betala sin mat och dryck för att få komma.
    Vill du veta mer vad vi spenderar så kan jag redan nu informera dig om att vi kommer lägga ca 60 000 kr på vårt bröllop och det är av våra sparade pengar vi tar och vi tömmer inte våra konton heller.
    Men visst kör du på dina favors och om någon frågar om dina favors....ryt du åt dina gäster på samma sätt som du gör här inne så blir det säkert trevligt för alla.
  • prinsessanogrodan
    EllaBella skrev 2011-05-14 18:35:08 följande:
    Jag förstår inte riktigt grejen med favors, jag undrar om det verkligen uppskattas så mycket av gästerna? Eller om det mer är för att bruden (eller gummen ) gillar att göra små söta askar/påsar etc? Jag tycker själv att förpackningarna kan vara otroligt söta & fina men ser inte riktigt vitsen i att ha en liten förpackning lösgodis vid sin plats. 
    Då är vi två som inte fattar grejen med favors   Kul för gästerna? Ptja kanske det...fast inget som jag personligen skulle hoppa högt av glädje för. Minne för gästerna? Man minns väl bröllopet ändå? Om jag är bjuden på bröllop så tar jag foton och sen brukar man få tackkort och mian egna foton och tackkortet är minnen i sig. Jag minns alla bröllop jag varit på oavsett favors eller inte. Jag tror inte att gästerna tänker "Åh så söta favors...och så mycket arbete brudparet lagt ner på detta" Jag tror inte gästerna vet/inser hur mycket jobb det är eller rätare sagt jag tror inte att gästernas uppskattning är lika stor som brudparet kanske tror.
Svar på tråden Favors till gästerna? Jag velar..