• sandis1977

    Favors till gästerna? Jag velar..

    Guud som folk håller på!

    Vi har kuvertavgift, dels för vi vill helt enkelt inte ha presenter, men även för att vi la de (matpengarna) till vår resa vi ska göra efter bröllopet.
    För vår del täcker inte kuvertavgiften maten de ska stoppa i sig, men till saken.. jag tror ingen tycker illa om att få lite godis i en låda som jag även kommer ha bordsplaceringslappen på. Så det är en del av dekorationen kan man säga. 

    Lycka till med dina favours ;D

  • sandis1977
    Pinkgrape skrev 2011-05-14 23:10:25 följande:
    Fast kuvertavgiften betalar ju inte för något annat än enbart maten, så hur i hela friden kan då gästerna ha något som helst att göra med hur mycket allt annat kostade?
    Gästernas pengar betalar inte hela bröllopet, utan enbart maten de själva kommer äta, inget annat. Går inte en krona av gästerna kuvertavgift än till deras egna tallrikar.

    Vissa tar kuvertavgift, vissa lånar pengar, vissa har alla pengar, andra får av sina föräldrar osv. Alla finansierar sina bröllop olika och det är deras val och jag tycker de alla har rätt att få göra sitt bröllop som de vill ha det.

    Vi spenderar mycket mer på bröllopet än vi hade tänkt, eftersom vi vill bjuda på så mycket vi bara kan, men alla har inte samma förutsättningar att kunna bjuda på precis allt. Vi har sparat till vårt bröllop i flera år, men hela tiden fått ta ut den kassan när vi spenderat långa perioder på sjukhus med vårt dotter för hennes hjärtoperationer. Jag har inte kunnat jobba eller plugga på ett par år, då jag fått vara hemma med henne och sambon har fått ta ut tillfällig föräldrapenning för att kunna vara med på sjukhuset. Alla i vår närhet, som vi bjudit in till bröllopet är mycket väl medvetna om det och väldigt glada för att kunna bidra med i detta fallet sina egna matpengar. Om vi sedan valt att lägga ner lite mer tid på att försöka få vårt bröllop lite mer personligt, och tid alltså, inte pengar för det har vi inte mycket alls av, så tycker jag inte att jag ska få en hel massa skit för det!

    Att jag sedan var nyfiken på vad andra ger för något och hur mycket de väljer att spendera på den saken, vad har det med oss och vårt bröllop att göra? Folk frågar ju hela tiden om sånt här inne. Hur mycket folk spenderar på maten, klänningar, ringar osv och vad de ska ha för musik och vad som ska stå i festhäftena osv, utan att för den sakens skull göra precis likadant. Man är nyfiken och intresserad bara.

    Men grattis till er, vad ni är duktiga som kan bekosta allt själva. Superbra för er, det tycker jag verkligen, att det är bra jobbat :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Tycker inte alls att du behöver föklara dig!
    De bjudna har ju själv valet att komma eller inte komma. Och ligger där sen en liten favour så tänker man väl för fan inte... Undra om den ingår i kuvertavgiften eller inte?!
    Jag ser det som en liten extra tanke till gästerna och det tror jag du gör med, fattar inte hur man är funtad annars!?
    Önskar er en härlig dag, fylld med kärlek, det är det enda det handlar om.

    Såg i en annan tråd ett tips om chokladtryffel med päronsmak, ska jag klistra in? 
  • sandis1977

    Jag vet, det är tråkigt! Hannas pärontryffel Tillagningstid: Max 20 min Svårighetsgrad: Medel Portioner: Ca 35 stycken Ingredienser 1 3/4 dl grädde 150 g mörk choklad 150 g ljus choklad ca 65 g rumsvarmt smör 3/4 dl päronkonjak Gör så här 1. Koka upp grädde. Hacka chokladen och tillsätt den. 2. Ta kastrullen från värmen. Låt chokladen smälta helt. Rör ner smöret och tillsätt päronkonjaken. 3. Häll upp i form och låt stelna i kylskåp. Det är lätt att skära lagom bitar när den stelnat. Eller forma små kulor med en sked och handen. Rulla dem i kakao eller florsocker.

  • sandis1977
    sandis1977 skrev 2011-05-15 09:43:14 följande:
    Jag vet, det är tråkigt!

    Hannas pärontryffel
    Tillagningstid: Max 20 min
    Svårighetsgrad: Medel
    Portioner: Ca 35 stycken

    Ingredienser
    1 3/4 dl grädde
    150 g mörk choklad
    150 g ljus choklad
    ca 65 g rumsvarmt smör
    3/4 dl päronkonjak

    Gör så här
    1. Koka upp grädde. Hacka chokladen och tillsätt den.
    2. Ta kastrullen från värmen. Låt chokladen smälta helt. Rör ner smöret och tillsätt päronkonjaken.
    3. Häll upp i form och låt stelna i kylskåp. Det är lätt att skära lagom bitar när den stelnat. Eller forma små kulor med en sked och handen. Rulla dem i kakao eller florsocker.
    Oj, vad rörigt det blev!
Svar på tråden Favors till gästerna? Jag velar..