Inlägg från: Semlorna |Visa alla inlägg
  • Semlorna

    Pengarpengarpengar....

    Vårt bröllop gick på 35 000 för 50 gäster så det är absolut möjligt. Svårt att säga vad ni bör tänka på för det beror ju på vad ni vill ha. Blommor, dukar, glas, klänning, underkläder, skor, kostym, inbjudningskort, tackkort, ljuslyktor osv osv

  • Semlorna
    nötmix skrev 2011-06-13 18:09:00 följande:
    Har du skrivit i någon annan tråd hur er buget såg ut? Jag blev riktigt nyfiken. Var det maten som gick på 35000 eller allt som allt?
    Ja det har jag men då var den inte fullständig iom att vi inte visste exakt hur mycket maten skulle gå på. Vi hade siktat på att hamna lägre men insåg att vi ville ha vissa saker så vi la till. Maten tror jag hamnade på 8000 och då var det buffe+tårtor i det som vi gjorde själva. Drycken fick vi så den är inte inräknad.
  • Semlorna
    Kattpoet skrev 2011-06-14 09:14:49 följande:
    Om man gör egen buffé och har frys  kan man faktiskt  rätta sina bufee ider till vad som är billigt,  som när det är billigt med fryst kyckling file då kan man köpa på sig  det som behövs eftersom det håller i ett år  medans fläskkött är max tre månader innan och nötkött lite längre.

    Köttet är alltid dyraste posten  för maten  och visserligen kan man göra det billigare om man har en släktning som jagar. 

    Om jag ska vara ärlig,  jag  vet inte hur man spenderar  35 000 på ett bröllop,  jag är för snål och söker lösningar hela tiden på ett billigare alternativ. 
    Det var väldigt enkelt att spendera 35 000 :) Jag skulle kunna skriva ut vad pengarna har gått till (och jag lovar dig att vi valt billiga alternativ) men jag tror inte du är så intresserad igentligen. Men för sakens skull så kan jag skriva att vi lagade vår egna mat, hade en lokal från torsdag-söndag för 2000,. hade vän som fotade och valde en liten minisemester i samma stad som bröllopet så vi har inte strött pengar omkring oss.
  • Semlorna
    Kattpoet skrev 2011-06-14 10:39:49 följande:
    Många fastnar i måsten,  man måste ha det ena och det andra  annars blir bröllopet inte perfekt  och så göms  den riktiga orsaken till bröllopet  i alla måsten.

    Jag hade catering på bröllopet, men inte festen i Sverige.  Jag kollade upp om man kan får så billig catering i Sverige som vi hade i Skottland och det kan man.  
    100-110 kr per person går att hitta i Sverige med, det  finns och  säger man att man ska ha fest och inte bröllop så brukar priserna hållas nere.
    När jag lagade själv så  kostade  det mellan 50- 60 kr per portion, så det blir ju lite billigare.

    Bydgegårdar och samlings lokaler  finns som man kan ha catering till och  för en liten summa till kan man få  det dukat och städat med.  Googla, leta och snacka med folk är det bästa sättet att hålla ner priset.

    Här i byn så använder vi  Tantografen,  fråga  närmaste tant om de vet något så  kommer säga först nej men inom 48 timmar får man ett telefon nummer till rätt person  stucken i handen. Det var så jag hittade  samlingslokalen här och lite annat som behövdes till festen.

     
    Fast då antar du ju att många av dom som spenderar mer pengar fastnar i måsten. Dom kanske helt enkelt VILL ha ett överdådigt bröllop, fin mat, en flådig lokal, märkeskläder eller världens bukett för att fira sin kärlek och sitt löfte att leva tillsammans.
Svar på tråden Pengarpengarpengar....