Inlägg från: Mirjami |Visa alla inlägg
  • Mirjami

    Pengarpengarpengar....

    Vi satte en budget på 36000 och har köpt klänning i Kina, fixar hår och smink, tårta (cupcakes med cream cheese fyllning och topping i temafärgen plus en tvåbitarstårta för oss att skära i som är i samma färg som toppingen) och så själv. Har hyrt en bygdegård som är billig och gästerna får ordna boende och transport själva. Ändå är budgeten spräckt. Spriten inhandlades i Tyskland, utom vin och mousserande som köps på bolaget (billiga sorter) för där kan man lämna tillbaka allt som ej går åt (inom två veckor och mot kvitto, oöppnat såklart).

    Det vi lägger pengarna på är:

    1.Maten, som är Buffé från catering. Har en kompis som är bröllopsplanerare och ställer upp gratis och hon sa att om man gör maten själv krävs plan A,B och C, för man måste kunna ha förvaring, kyl, uppvärmning (en enda ugn räcker inte långt tex) och back-up plan om det går åt skogen, tex saker bränns, tappas, med mera. Därför tog vi catering, 9000kr (tog en dyr buffé, 179 per pers, finns från 75 vet jag också!)

    2. Alkoholen, se ovan hur vi gjorde där

    3. Transporten, Limousine är bokad, men vi kikar efter billigare alternativ. Ska in till Borås ikväll på veteranbilsträffen och se om vi hittar Rolls Roysen vi såg förra året och se om han kan ställa upp. Blir isf halva kostnaden bara. 2000-4000 kr

    4. Underhållning. Vi ska ha en riktig eldshow efter maten och innan dansen medan folk minglar medan lokalen röjs på bord. Fick ner priset till 2500 kr

    5. Servering. Vi har tagit det privat, men det går på ca 3000 ändå, för det kostar 130 i timman per person, två stycken och det är rätt många timmar de kommer få arbeta.

    Resten är småsummor, men de småsummorna springer lätt iväg. Blommorna kommer gå på ca 1000 kr till, har redan lagt 600 knappt på buketten, den är bunden av mig utan fejkblommor och blev exakt som jag ville ha den och du ser inte att den är fejk. Bröllopsplaneraren har använt bilder på den som tips till andra blivande brudpar som impats, då blir man stolt!
    Dekorationer har jag köpt på loppis och här på BT, och de har spridits ut så de inte har räknats in i budgeten.

    Ringarna tog vi titan faktiskt. Det är lika hållbart som guld och man slipper plätera om det. Jag vill INTE ha gult eller rött guld. Så titan var perfekt, var faktiskt maken som fann dem. De är sååå fina och tidlösa och kostar knappt 2000 kr inklusive gravyr!!!

    Hoppas du får till det, men glöm inte de "små" utgifterna för det är de som gör en budget svår att hålla. Och att hyra tält är dyrt, köp hellte några på Harald Nyborg, kostar knappt 150 kr styck (3*3 m) och du kan sälja dem sen för en 100-lapp styck! På så vis får du ner kostnaderna och får även tillbaka lite.

Svar på tråden Pengarpengarpengar....