Inlägg från: Kattpoet |Visa alla inlägg
  • Kattpoet

    Pengarpengarpengar....

    Visst räcker det!

    Jag gjorde mitt bröllop för under 10 000 kr.  

    Din bas ide låter kanon, sätt dig ner och prata med din  karl vad ni båda vill ha. 
    Hur mycket kan du tänka på att laga max på klänning och  makens kläder, ingår ringarna i budgeten?
    Sådant måste tänka på,  måste du ha en svindyr desinger klänning eller kan du tänka dig en vit billig klänning som du kan piffa till själv?

    Måste det vara tygduk eller går  pappersduk bra?  

    Senaste festen vi gjorde här hemma för 30 personer  gick på 2000 kr,  då hade vi lånade knoppa lakan som duk och löparen var en pappers duk vi köpt på  ÖB  och blommorna var lupiner som vi plockade på morgonen.  Det såg fint och väl planerat ut även om det inte kostade oss en förmögenhet.

  • Kattpoet

    Vi funderade på levande ljus men eftersom det var så ljust i lokalen vi hittade, stora fönster som släppte in kvällsljuset så kändes det helt onödigt,  de  behövdes inte alls.

    Sådana små saker  sparar pengar och kan man ta en bydgegård eller byns samlings lokal så blir det billigare. 

  • Kattpoet

    Om man gör egen buffé och har frys  kan man faktiskt  rätta sina bufee ider till vad som är billigt,  som när det är billigt med fryst kyckling file då kan man köpa på sig  det som behövs eftersom det håller i ett år  medans fläskkött är max tre månader innan och nötkött lite längre.

    Köttet är alltid dyraste posten  för maten  och visserligen kan man göra det billigare om man har en släktning som jagar. 

    Om jag ska vara ärlig,  jag  vet inte hur man spenderar  35 000 på ett bröllop,  jag är för snål och söker lösningar hela tiden på ett billigare alternativ. 

  • Kattpoet

    s2011,  jag har en muskelsjukdom,  allt jag gör är planerat ut efter vad jag kan klara  av och om mina vänner ställer upp.   Alla vet att jag har en muskelsjukdom så är det fest så blir oftas papptallrikar så jag ska kunna orka med "disken"  eller så ringer någon och anmäler sig som  diskhjälp direkt och då kan vi använda fin porslinet.

    Men eftersom jag är sjukskriven så betyder ju det också att pengar finns inte  gott om och  jag ser det som så, jag två val, antigen  gör jag det bästa av vad jag har   eller så suktar jag efter något jag inte kan få och surar.

    Jag tycker det första är ett bättre val, göra det bästa av det man har  och försöka se glädjen i det lilla.  

    Klänningen är inte viktig, att jag har rätt karl vid min sida är,  bjuda på det finaste av det finaste är inte viktigt när jag har mina vänner där  och rent ärligt de är de finaste av de finaste, deras kärlek mer viktig än oxfile och parma skinka. 

    Det är så  jag ser livet, så länge kärleken finns är jag rik och det är det viktigaste. 

  • Kattpoet

    Många fastnar i måsten,  man måste ha det ena och det andra  annars blir bröllopet inte perfekt  och så göms  den riktiga orsaken till bröllopet  i alla måsten.

    Jag hade catering på bröllopet, men inte festen i Sverige.  Jag kollade upp om man kan får så billig catering i Sverige som vi hade i Skottland och det kan man.  
    100-110 kr per person går att hitta i Sverige med, det  finns och  säger man att man ska ha fest och inte bröllop så brukar priserna hållas nere.
    När jag lagade själv så  kostade  det mellan 50- 60 kr per portion, så det blir ju lite billigare.

    Bydgegårdar och samlings lokaler  finns som man kan ha catering till och  för en liten summa till kan man få  det dukat och städat med.  Googla, leta och snacka med folk är det bästa sättet att hålla ner priset.

    Här i byn så använder vi  Tantografen,  fråga  närmaste tant om de vet något så  kommer säga först nej men inom 48 timmar får man ett telefon nummer till rätt person  stucken i handen. Det var så jag hittade  samlingslokalen här och lite annat som behövdes till festen.

     

  • Kattpoet

    Tur att man bor i  vackra småland, vår lokal kostade 500 kr.

  • Kattpoet

    Tacka katten för posta medelandet innan jag skrivit klart.

    För  500kr fick vi,  porslin,  vaser ( faktiskt riktigt snygga),  serverings fat,  frys och kyl,  3 toaletter och bord till 40 personer,  man kan  be om mer bord om det så behövs. Lokalen kunde delas av så man hade  ät område och dans område och det fanns även disko ljus .
     

Svar på tråden Pengarpengarpengar....