-
-
Svar på tråden hur stor budget?
-
ja undrar samma sak!
Är i planerar tagen o har iofs 1 ½ år på oss..
Hur många gäster tänkte ni er?
-
40.000 ca 65pers då är inte ringarna eller bröllopsresan medräknat =)
-
40 000, 80 gäster.....inkl. ringar men exkl. resa.
-
Vi kommer nog landa på ca 50 000 (varav mat 30 000 och ringen 10 000) med ca 85 gäster. Bröllopsresan tar vi senare.
-
Vårt bröllop landade på ca 40.000kr och vi hade ca 60 gäster.
Någon bröllopsresa ville vi inte ta, så det är inte inräknat.
Ringarna och allt annat är dock inräknat då. -
Vi har tänkt 70-80 000, med ca 85 gäster (av de så är det ca 15 barn).
Då ska ringarna (även bytet av förlovningsringar) vara medräknade,
vår svit på bröllopsnatten + spa dagen efter (istället för resa)..
Vet ännu inte om de är rimligt o vad lokalen + maten kommer gå på.
Samt livebandet.
-
Jag tror att maten är den absolut största posten. Där kan ni få ner kostnaden genom att t ex ha buffé, kanske delvis hemmalagad. Om man vill bjuda på trerätters kan en idé vara att catera huvudrätten, som ju oftast är varm och därför svårare att ordna själv. Däremot går det att förbereda en enklare förrätt och eventuellt en liten efterrätt, om man inte bara vill bjuda på chokladpraliner till kaffet och vänta till tårtan. Då sparar ni in ganska mycket pengar att lägga på annat.endagrunfeldt skrev 2011-12-30 22:27:13 följande:
Vi har tänkt 70-80 000, med ca 85 gäster (av de så är det ca 15 barn).
Då ska ringarna (även bytet av förlovningsringar) vara medräknade,
vår svit på bröllopsnatten + spa dagen efter (istället för resa)..
Vet ännu inte om de är rimligt o vad lokalen + maten kommer gå på.
Samt livebandet.
Det är ju många småkostnader man lätt glömmer - som frimärken till inbjudnings- och tackkort, nya underkläder, bordsdekorationer osv. Men jag absolut att det är rimligt, åtminstone beroende på hur dyr maten blir! -
Max 40 000, 55 gäster.
Vigselringar inräknade men inte bröllopsresa. -
Vi har satt 100.000:- men kommer nog sluta på ca 110.000:- exklusive resa, då med 60 gäster.
-
Syrinx skrev 2011-12-30 22:34:44 följande:Jag tror att maten är den absolut största posten. Där kan ni få ner kostnaden genom att t ex ha buffé, kanske delvis hemmalagad. Om man vill bjuda på trerätters kan en idé vara att catera huvudrätten, som ju oftast är varm och därför svårare att ordna själv. Däremot går det att förbereda en enklare förrätt och eventuellt en liten efterrätt, om man inte bara vill bjuda på chokladpraliner till kaffet och vänta till tårtan. Då sparar ni in ganska mycket pengar att lägga på annat.
Det är ju många småkostnader man lätt glömmer - som frimärken till inbjudnings- och tackkort, nya underkläder, bordsdekorationer osv. Men jag absolut att det är rimligt, åtminstone beroende på hur dyr maten blir!Superbra tips! Tack!
Vi har nog tänkt "allt eller inget". Men man kan ju faktiskt blanda ;)
Att ha ett godisbord till efterrätt är ju faktiskt en rolig idé - som är väldigt Vi då godis alltid bjuds när vi har gäster här..
-
Vi har satt 70 000, 100 gäster.
Med ringar men utan resa. Ska heller inte ha mat utan bara "en massa" efterrätter och godis.