Du kock /matkunnig se hit..Potatiskaka som på restaurang
Neeej, skrutt oxå, jag hade skrivit en lång beskrivning när jag råkade ta bort allt :(
jaja, vi börjar om igen då.
För att få till snygga bitar så måste du låta kakan kallna och sedan skära upp den till portionsbitar. Sen värmer du bitarna igen strax innan servering. Perfekt för dig ju som bara kan värma maten i lokalen.
Allt du behöver i ingridiensväg är potatis och smällt smör. Och kryddor du gillar, tex, salt, peppar, vitlök eller dill.
Skala potatis och skiva den tunnt, gärna med mandolin. Pensla en form eller långpanna med smör. Bröa den gärna om du är rädd att kakan ska fastna, eller klä in formen i bakplåtspapper. Lägg ett lager med potatis och pensla med smör. Fortsätt så tills potatisen är slut eller tills du fått önskad höjd på kakan. Avsluta med att pensla översta lagret med smör och lägg ett bakplåtspapper på. Lägg potatisen i press. Tex en tallrik med en gjutjärnsgryta uppepå och grädda kakan så i 175 grader varm ugn. Känn efter när potatisen är klar med en sticka. Ta bort pressen och ge kakan lite färg. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i portionsbitar.
Hoppas detta var till lite hjälp, annars kan du googla på "Pommes Anna"
Lycka till.