• Gwennie

    Någon mer än jag som kämpar med att hålla kostnaderna nere?

    Jag har varit föräldraledig ett och halvt år och min sambo är hemma under hösten så vi har inte kunnat spara så jättemycket. Vårt mål är att hålla totalkostnaden för bröllopet under 40000 och då har vi 80 gäster. Kollade igenom budgeten/kassaboken idag och det ser rätt lovande ut: vi gifter oss om tre veckor och har egentligen bara efterrätt, tårta och blommor kvar att betala (plus lite småpyssel) och då ligger kostnaderna inte på mer än ca. 25000. Våra föräldrar kommer dock att sponsra en del så det kommer vi att kunna räkna av i slutändan. Tillsammans betalar de förrätt, huvudrätt, dricka, lokalhyra, tårta och min outfit men vi räknar fortfarande in det för att ha koll på hur mycket kalaset kostade i slutändan.

    Utan att egentligen välja bort något som vi verkligen ville ha, så tycker jag inte att det har varit särskilt svårt att hålla kostnaderna nere. Kanske hade velat ha en lite "blingigare" vigselring och en vackrare festlokal, men jag tycker inte att det är så viktigt i det stora hela.
    Sparar in lite så här:


    Gjort alla trycksaker själva  Gör alla dekorationer och blomsterarrangemang själva och har satsat på mycket som vi kan hitta i naturen. Blommorna inköpta på plantskola - otroligt mycket billigare än i vanlig blomsterhandel. Fått min klänning uppsydd i Kina (kostade bara strax över 1000-lappen och fick precis vad jag ville ha) Lagar förrätt, efterrätt och tårta själva Hyrt bygdegård till festen (utan tvekan billigt och allt man behöver finns ju där!) Duktiga vänner och släktingar sjunger och spelar under vigsel och fest Väntar med bröllopsresan tills vi har haft möjlighet att spara lite till. Hoppas skrapa ihop till en resa till Tanzania :) Ett bra tips när det gäller att hålla kostnaderna nere är att börja i GOD TID! Då hinner man söka upp det billigaste alternativet och man har tid att göra mycket själv.
  • Gwennie
    millemill skrev 2011-07-13 21:36:47 följande:
    Bra tråd!! :D

    Vi ska också försöka hålla nere kostnaderna, har också funderat på det här med att laga mat själva, hur kommer ni att göra? Vad serverar ni för mat?
    Jag känner att man vill ju kunna slappna av och inte behöva hålla koll på all mat och sånt själv.
    Svärmor gör petitchouxrullar med kräftröra och kaviar till förrätten. Väldigt praktiskt att transportera och lägga upp eftersom de görs som rulltårtor som sen bara skivas och läggs upp på tallrikarna. Serveras kallt dessutom.
    Jag gör mango- och limecheesecake till efterrätt. Också smidigt att transportera eftersom det görs i formar.
    Vi har dock valt att ha catering för varmrätten för att det är så smidigt med varmhållningen då. I vår festlokal finns bara en ugn och cateringföretagen har så bra värmeskåp så det kändes självklart.
Svar på tråden Någon mer än jag som kämpar med att hålla kostnaderna nere?