Inlägg från: sofi 88 |Visa alla inlägg
  • sofi 88

    2012-07-07 Fler än jag?!

    JNT skrev 2011-09-07 00:29:04 följande:
    Sofi, var köpte du din klänning?
    På Kristina brud och fest :)
  • sofi 88

    Jättefin klänning kaffeälskaren! Lägger in bild på min klänning med då, hade tänkt att lägga in först efter bröllopet men det är ju ett bra tag kvar alltså :D Idag är det ju exakt 10 månader. Som tur är tror jag inte mina vänner hänger här på forumet så det är nog rätt safe ändå.




    Klänningen ska sys in så därför är bilden inte helt rättvisande av slutresultatet, också därför jag har min snygga pose där jag håller igen ryggen :D Sen ska den även läggas upp en hel del men den kommer bli perfekt på den stora dagen tror jag!

  • sofi 88
    JNT skrev 2011-09-07 18:03:15 följande:
    Är det bra där? Har tänkt ta en sväng dit nämligen, har dreglat vid deras skyltfönster några gånger... ;P Behöver man boka tid eller?
    Jag tyckte det var väldigt bra, jag fick beskedet att man skulle boka tid när jag var inne första gången för då var en annan brud inne och provade, men läste att någon annan på bt bara gått in och provat ändå. Men jag skulle rekommendera att boka tid, då får man strax över timmen på sig att prova. Kom tillbaka senare samma dag och provade klänningen igen med min mamma och sen köpte jag den. De har rea nu så passa på! Halva priset på min klänning eftersom de inte köpt Modecas 2012 kollektion i butiken och sådär så då säljer de ut förra årets billigt.
  • sofi 88
    kaffeälskaren skrev 2011-09-07 20:55:27 följande:

    Sofi88: Kanon fin klänning. Känner igen det där med pose och allt. Tittat man på min bild så ser det ut som att jag har minst 2 meter ben (dels är klänningen för lång sedan stod man ju på en pall )


     


    Vi har antagligen fått tag på fotograf nu, vilket känns jättebra! Vi känner att vi har kunnat bocka av stora grejjer nu som :kyrka, lokal, brudklänning, fotograf, vigselring, tåtbakerska samt min blivande svåger som ska göra våra inbjudningar.


    Haha, och jag som börjat få lite ångest för att jag verkar vara den enda som har en hög med tyg vid mina fötter! Jag trodde ju du var så lång :D Det är ju väldigt roligt när man känner att det faktiskt går framåt i planeringen! Vi som bestämde vid förlovningen -10 så har det ju kännts extremt avlägset hela tiden men nu börjar man faktiskt komma en bit på vägen. Inser att det inte är en hel evighet kvar! Vad blir det för vigselring? Har du redan köpt den? Jag funderar på hur man ska göra där eftersom förlovningsringarna ska putsas/rhoderas om eller hur man gör med vitguld, tänker att det är smidigt att baka in i dealen när vigselring köps, samtidigt som man vill köpa den ett tag innan så det inte är sista minuten innan bröllopet...
  • sofi 88
    kaffeälskaren skrev 2011-09-07 21:08:41 följande:

    Hahaha vi bestämde oss också för år och datum vid vår förlovning -10 :D Jodå vigselringen är beställd och handpenning är lagd. Det blir en solitärring i vitguld då våra förlovningsringar är i vitguld. Vi funderade egentligen inte på något annat material än på vitguld, och de få smycken vi använder i vanliga fall är oftast i silver.


    Jadu jag funderar lite på detsamma, då förlovningsringen försvann för oss nu i sommras så vi väntar på klartecken från försäkringsbolaget att köpa en ny :( och när jag då får den så är det bara 6 månader kvar lite drygt men men. I vilket fall som helst tyckte vi att det var skönt att ha fixat den tidigt, då är en ganska så stor post borta och då kan man koncentrera sig på andra saker. Det var så vi resonerade. Vet du ungefär vad det är du vill ha?


    Okej, vad tråkigt att ringarna försvunnit! Vi har också vitguldsringar, vanliga lätt rundade 5 mm. Jag är nästan helt hundra på att jag vill ha en smal alliansring i vitguld, samma rundning som förlovningsringen tänker jag och kanske 2-3 mm bred. Men avvaktar just pga det där med hur våra andra ringar ska putsas å grejas inför... Sen är jag student och får inte in svinmycket pengar så det är sparpengar som ryker till bröllopet och just nu sitter de pengarna i fonder som gått ner, hemska tanke! Därför spelar det egentligen ingen roll om jag sprider ut utgifterna över året. Snarare bättre ju längre jag väntar eftersom det ger fonden möjlighet att återhämta sig. Klänningen köpte jag för delar av sommarens lön så den är utanför budget egentligen vilket känns väldigt skönt :D Räknar med att ringen kommer hamna på ca 10 000 vilket känns högt med tanke på vår totala budget på 70 000 inkl resa... Resan kommer för övrigt troligtvis bli några dagar på spa någonstans i Sverige :D
  • sofi 88

    JNT: Vad härligt att han passar er så bra! Jag måste höra av mig till prästen jag frågat igen, han kunde inte lova något sist innan han vet hur semestern ser ut men vi skulle höras i höst. Vill verkligen ha honom så jag håller tummarna. Skit i svärmor :D

    9 månader, ja, jag håller stenkoll, räknar ner dagarna, hehe. I helgen ska vi nog köpa min ring, alltså imorgon, känns lite galet tidigt men ändå skönt att kunna bocka av den posten, tror den kommer bli perfekt. Börjar fundera lite på m2bs kläder, naturligtvis ska ju han bestämma själv vad han vill ha men han är nog inne på att hyra, vet ni vad det kostar att hyra kostym? Han vill inte ha frack, eventuellt en riktigt snygg kostym eller smoking.

  • sofi 88

    Nu är ringen beställd, känns så pirrigt men den känns helt rätt, ville knappt ta av provringen i butiken. Dock kommer den inte bli som provringen utan görs likadan som min skena med lätt rundning och 9 briljanter istället för 7 så det täcker hela framsidan. En klassisk alliansring blir det, är så lycklig.

  • sofi 88
    kaffeälskaren skrev 2011-09-24 13:00:18 följande:

    Sofi: det låter som att det blir en kanonfin ring. Nu har vi äntligen fått klartecken från försäkringsbolaget att jag ska få en ny ring vilket känns skönt.


    Men visst längtar man tills man får se sin vigselring igen :) Jag kommer inte att få se mig förrän tidigast i mars då man ska sätta dit fattningen på ringe hihihi


    Vad skönt att du får ny ring! Min ring beställde vi bara nu, men låste priset så även om guldpriset går upp så kostar den inte mer. Den är klar 5 maj, behöver ju inte ha den klar innan och då ska jag ju bara prova, kolla så den är som den ska och sen får den ligga kvar hos guldsmeden tills våra ringar är pustade/rhoderade och fina. Lika bra för annars vet jag att jag bara kommer gå runt och prova den hela tiden (som jag gjorde med förlovningsringen som vi köpte två månader tidigare!), känns som att det blir mer speciellt på stora dagen då :D
  • sofi 88
    Berlan skrev 2011-10-23 17:38:52 följande:
    Jag har hela tiden gått och tänkt att "snart är det bara nio månader kvar", men så räknade jag efter och det är ju snart bara åtta månader tills vi alla gifter oss! Det har inte riktigt sjunkit in ännu att vi faktiskt ska gifta oss för min del, och ibland blir jag helt förvånad när jag tänker på att jag faktiskt äger en brudklänning som hänger i garderoben! Hur känner ni, har ni fattat vad det är som på gång ännu? :)
    Haha, ja men tiden går så himla fort! Måste, måste, MÅSTE verkligen börja ta tag i inbjudningskorten. Men vi skjuter upp och skjuter upp. Det sjönk väl in när jag köpte brudklänningen. Det var första bröllopsköpet. Och sen vigselringen (som inte tillverkats än men beställts och handpenning betald). Så nu känner man att det inte är så fruktansvärt långt borta! Och killen och jag börjar kalla varandra frugan å mannen ibland på skoj <3 Känns så rätt!
  • sofi 88

    Jag ska till min moster och kika på vad hennes illustratör kommit fram till i inbjudningsväg. Jag gav vissa "riktlinjer" som vi gärna vill ha med i inbjudan men annars var skapandet helt fritt. Så det får jag se på fredag och m2b får kika på det på fredag kväll. Så spännande. 

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!