Inlägg från: Dazzle |Visa alla inlägg
  • Dazzle

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Sofi88- grattis till jobbet!! =). Jag vill oxå höra vad ni har pratat om och kanske någon reflektion över saker du skulle tänkt på innan mötet.

    Vi har som sagt inte hört ett jota från vår församling - som uppenbarligen inte har en aning eller intresse i att vi ska vigas i deras församling. Jag kunde ringa i mitten av maj om jag ville veta vem som tjänstgjorde sa de.

    Jag tycker valet av präst är superviktigt. Jag vill att det ska vara någon som tycker och tänker mig och min sambo. Någon som delar våra värderingar och som kan bli "våran" präst, som döper våra barn osv. Hade gärna sett att vi skulle ha en närma relation med någon - men hon jag mest kunde tänka mig fick inte ledigt. Det hade varit perfekt! Men nu är jag velig. Å då innebär velig att jag har 14 att välja på men inte tycker någon är så perfekt. Det är två vigslar inbokade samtidigt i vårt pastorat så någon måste ta präst utifrån eller få en vikarie, om vi då ändå vill ta utifrån är ju problemet löst. Vi var dock bokade först men fick ändå inte välja kantor för hon jag trodde vi skulle få och som jag mailat med var den som berättade helt informellt om att det bokats en till vigsel och att hon skulle tjänstgöra där. Usch så besviken jag blir på "medlemsvården".

  • Dazzle

    sofi 88> bra tänkt med att säga efter, så ska vi oxå göra.


     


    Ska du/ni andra ha några fina ord lästa av någon närstående? Hur har ni tänkt och resonerat kring detta?


     


    Väktarbrud>> JAg tror inte att du kan bli tillagd, eller har någon därut fått ta över TS admin?? TS blev gravid och sköt upp bröllopet och skrev hon skulle utgå från tråden. Någon som vet mer?


     


    Jag håller äntligen på å springer hos skomakaren med ett par skor som han töjer ut åt mig. Jag hoppas det funkar, han har gjort lite men jag behöver lite till för att kunna ha dem, å bara det ordnar sig så är ett stort problem fixat för min del!! =). Jag är dock fortfarande inne på att måla ett par kängor i guldfärg men kan ju ha dem som reservskor då.. =).


     


    Vår osa är 14/5. Längtar så!! =).


     


     

  • Dazzle

    Jag måste bara få skriva av mig bland några som förstår!!! Noterna till en av låtarna som jag letat efter i 18 månader finns nu tillgängliga på Ebay men säljaren vill att man ska använda paypal och jag håller på å registrerar men det tar några dagar för man ska koppla pengar och föra över pengar hit å dit innan man accepteras som kund!! Jag blir helt tokig av nerver (har nog lagt 20timmar på att leta after just dessa noter) å det börjar ju bli knappt om tid.. så jag ville bara gnälla av mig lite, å skriva av mig nervositeten bland några som förhoppningsvis inte låter som min sambo: "vi kan ju bara ta en annan låt..."


     


    Jag känner mig dessutom som hemsk flickvän för han har inte haft någon åsikt om musik innan, tar lång tid på sig att fundera å när vi till slut bestämde musiken efter jag försökt få honom att bestämma så valde vi de tre låtarna jag ville för han kunde inte hitta något förslag som passade. Nu hörde vi en låt, två månader innan bröllopet, å han tycker vi ska ta den låten, bara sådär å byta, fastän vi har en röd tråd i låtarna, valt sångare efter musikgenren och köpt noter... Han bara tänker inte.. för när vi väl står där så vet jag att han kommer tycka det är så fint, men att det hade varit fint vilken låt de än sjungit. Han har noll krav!! Däremot så bad jag idag en av mina vänner som sagt hon gärna vill komma men inte har råd med present att om hon vågar får hon gärna sjunga den låten vid middagen. Hoppas hon säger ja. Hoppas inte min sambo kände att jag körde över honom när jag sa nej! Det är precis som med godisbuffen, han har inte haft någon åsikt i sex månader som jag tagit upp det (några gånger alltså, jag håller itne på å tjatar om bröllopet hela tiden), men när vi väl står i affären bland alla andra människor - då vill han diskutera vilka smaker vi ska köpa...

  • Dazzle

    Tack Sofi


    På den här sidan kan man se utdraget som nämnts, samt många andra. http://brollopsdikt.blogspot.se/search/label/svenska


     


    Utöver de bibliska så hittade jag inget jag kände var rätt för oss. Kanske ska hålla oss klassiska, men det skulle vara supermysigt att ha läsningar som kommer från filmer eftersom alla våra låtar kommer från filmer. Någon som har bra tips på film-monologer om kärlek? Är det kanske i Notting Hill som de säger "jag står inte framför dig som en.. utan som en... " jag får googla lite vidare..

  • Dazzle

    Lollie!! Välkommen! Var gifter du dig och hur långt har ni kommit i planeringen?


     


    Just nu skriver jag upp mig på alla resor man kan hitta som går till större städer eller utlandet och kan innehålla en liten stunds shopping i jakten på detaljerna... I veckan var jag i Bryssel och hittade en underbar liten partystore där man kunde plocka ballonger och betala per styck. De blåste även upp ballongerna så man kunde se hur de såg ut då.


    På måndag ska jag och sambon till Växjö och kolla på kläder till honom. Mitt akuta skoproblem verkar vara löst efter två lästningar av ett par guldglittriga sandaler mamma hittade i mormors garderob (något gammalt är fixat...). Ska dock ha ett par extraskor ifall, och för dansen för jag vill inte dansa i chippande sandaler.


    Shit vad jag längtar!! Ska träffa toastparet ikväll och hoppas de är taggade och sugna på att engagera sig.


    L

  • Dazzle

    Äntligen har vi valt efternamn. Hur gör vi nu?? Vi ska ta min mammas efternamn.


     


    L

  • Dazzle

    operfekt> vilken blankett ska man använda då? Är det någon på skatteverkets hemsida om vi vill ta ett namn som ingen av oss bär men som min förälder har? hittar inget om hur jag ska göra.

    L

  • Dazzle

    Jag har nu både besökt och ringt folkbokföringen. Blev lite besviken faktiskt. På ansökningarna ser det ut som om jag skulle kunna ta mitt nuvarande eftersnamn S som mellannamn å min mammas som efternamn R. Alltså initialerna LSR. Sedan på blanketten som sambon ska skicka in där står det oxå frågan om han vill ha kvar sitt mellannamn J å då heta HJR. Men enligt hon på telefonen kan bara en av personerna ha mellannamn om det inte är så att båda hade mellannamn innan. Så om sambon tar sitt efternamn nu som mellannamn å ett annat släktnamn som efternamn tills vigseln å då tar mitt. Då går det. Strange!

    Hur har ni gjort med eventuella mellannamn? Det känns ju falskt att jag ska ta båda mina föräldrars namn om han måste lägga av sitt enda...

    L

  • Dazzle

    operfekt> det är nog mest rädsla för att släppa taget, att börja något nytt, att det är så stort att byta namn.

  • Dazzle

    Väktarbrud! Låter som en härlig möhippa! Jag har mina misstankar om när min sker å det e skönt för då kan jag planera allt annat jobb därefter. Men så klart e jag ju inte säker... =). Jag hoppas oxå att det blir en lugn trevli kväll å att fler av mina vänner lät känna varandra.

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!