Inlägg från: Dazzle |Visa alla inlägg
  • Dazzle

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Idag ringde äntligen prästen (2,5 veckor efter han skulle ringa) och sa att jag inte behövde oroa mig, att det finns en kantor inhyrd, men att han ringt fel brudpar och informerat om detta... på något sätt blev jag inte lugnare alls...

    Sambons mamma kollade på sambons skjorta och väst igår och tror absolut att man kan sy in det. JAg har gett upp söka på internet och tog fram en hederlig telefonkatalog, hittade en sömmerska 12 km från mig och är välkommen dit imorgon! Skönt!!

    Tömmer posten varje dag i väntan på namnändringen men jag tänker att jag borde kunna se när den gått igenom om jag loggar in på skatteverket varje dag och kollar vad det står för namn... Ska ringa folkbokföringen å fråga om jag ska vänta på beskedet eller skicka hindersprövningen nu ändå. Det kan ju kanske kvitta om personnumrena stämmer. VAd tror ni?

  • Dazzle

    Ska ringa skatteverket imorgon.. Idag orkade jag bara inte...


    Måste bara berätta något roligt, vår grann-tant tillika gammelmoster är senil och har nu ringt och anmält sig fyra gånger.. skitsött... varje gång är hon helt hispig för hon glömt anmäla sig och det är långt förbi anmälningsdatumet... =).

  • Dazzle

    7juli > jag tror man ska undanhålla sig från att välja låtar som är supermorderna just nu utan mer klassiska låtar som man vet man kommer lyssnapå i framtiden.


    sätt dig å lyssna på massa låtar på youtube å klicka vidare så får man massa tips =). Hur sakta vill ni ha? Vi ska göra ett medley där de lugna låtarnaän så länge är de från vigseln. Tänker det blir fint att binda ihop musiken på kvällen med låtarna man valt till kyrkan och att de får ännu större mening. Särskilt om man inte redan har någon låt man verkligen vill dansa till.


    Våra låtar till kyrkan är förresten:


    Glory of Love
    A Moment Like This
    At the Beginning

  • Dazzle

    zinzune > Ja det är mycket på gång nu och det är skönt att det rör på sig. Hoppas klänningen blir allt du önskat! Jag ska träffa sömmerska ikväll och hoppas det blir riktigt bra! =). =). =). Oh så spännande allting är!!! =). =). =).

    Viniglot, trist med städningen, förstår din känsla. Vår kyrka sa att de inte kunde veta förrän samma vecka men att det nu såg ut som att vi var ensamma under helgen. Kan ju bli begravningar med kort varsel och så.. Lycka till!!

  • Dazzle

    Idag har vi träffat prästen. Supertrevligt och givande!! =). Han verkar trevlig, om än lite ostrukturerad men sägs vara väldigt metodisk och strukturerad när han genomför gudstjänstordningarna. Vi hade ett bra samtal om musik, om tro, var vi kom från och hur vi ville vår vigsel skulle vara och vad den betydde för oss. Kändes jättebra! Vi ska höras igen om ung. en vecka för att diskutera bestämma vilka texter vi vill ha lästa och vem som ska läsa dem.


    Jag har även börjat fila lite på en idé till festhäftet som jag fick. Jag har tänkt att ha var sin presentationssida om oss där det först står korta fakta men sedan "Brudens (resp. brudgummens) tankar om..." eller om det ska stå "brudparets tankar om..." var jag oxå lite inne på. Iaf så har jag översatt de låtar jag just nu planerar ha i vårt brudvalsmedley och byggt ihop dem till en text i den ordning jag just nu tänker att de kommer... Tänker det skulle kunna vara en kul idé. Här är texten å tanken som den ser ut just nu:


    Vi sager bara OMG! (mormor läs: öo majj gådd). Så läskigt, så spännande, med allas förväntningar, men vi är inte födda att göra som alla andra och vid ett ögonblick som detta är det bara vi och eufori (tack Loreen för att lärt svenskarna ett av svenskans vackraste ord, ihop med utopi, chimär, elaborera…). Nej, allvarligt talat, vi har sett fram mot denna dag ända sedan vi insåg på vilket sätt vi får varandra att känna och att våra liv skulle suga utan den andre i det, eller – mer poetiskt sagt, we did it all for the glory of love…


    Spontana tankar? Tips och ideer?


     

  • Dazzle

    JAg hade möhippa i lördags!! Så roligt! Så rörd man blir att så många vill vara med och göra en speciell dag för mig!! Så fantastiskt härligt (jag ska sluta gnälla att jag inte har några vänner när alla är upptagna!!). Kanondag, och jag fick bevis för att min sambo känner mig bättre än jag trodde han gjorde, och kanske dessvärre bättre än vad jag känner honom. Jag hade inte velat svara på de frågor som han fick svara på om mig...

    Samtalet kunde gå:
    - Vilken färg har din blivande sagt är din favoritfärg?
    - Hmm, det vet nog inte han, så han har nog gissat på rosa.
    - Fel,
    - Hmm, vitt?
    - Nä, vilken färg är din favoritfärg då?
    - Turkos
    - Det är det han har svarat...

    Får nog ge honom mer cred i framtiden för att han faktiskt lyssnar och ser mer än jag tror! =).

  • Dazzle

    väktarbrud: min sambo är oxå iväg idag.. De har säkert trevligt.


     


    Ska träffa kantorn strax. Mycket spännande. Han är ju bara Vikarie. Lite orolig men har hopp... =).


     


    KAn inte fatta att det är mindre än tre månader kvar nu!!

  • Dazzle

    IDag ringde vår kantor och sa han inte kunde spela våra solosånger och att vi antingen får byta sånger till några han kan eller betala någon annan för att göra det... suck...

  • Dazzle

    BErlan - avundas dig. Vi vet inte förrän vi har möblerat salen hur vi ska ha borden och då kan vi göra placeringen.

  • Dazzle

    Vigselgaranti låter härligt.. skulle jag vilja ha...

    Ingen uppdatering på kantorssidan förutom att jag är så irriterad att jaginte ens vill att deras kantor ska spela psalmerna och har tillfrågat en pianist och en elev på skolan jag går på som spelar orgel men hon var nog bortrest. Väntar och hoppas på positiva svar därifrån!!

    L

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!