Lebendig skrev 2011-11-04 09:48:56 följande:
Jag tror att anledningen till att konditorier inte gör våningstårtor är för att det är väldigt svårt att få dem att hålla. Det är väldigt sköra skapelser, om man inte på något sätt klär in ett stativ till varje lager (då blir det typ en våndingstårta fast bottnarna inte står på varandra.) Eftersom de är jusdt väldigt instabila, blir det väldigt svårt att frakta dem. Jag skulle hemskt gärna vilja ha en våndingstårta, men vågar inte riktigt chansa på att den håller sig hel under den tio mil långa färden som tårtorna ska göra. Vi funderar istället på att ha en tårtbuffé, mest för att hålla kostnaderna lite nere. Jag ogillar marsipan och grädde på tårta...
Sedan ska man också ha i beaktande att de flesta tårtdekoratörerna jobbar med sugarpaste i sina dekorationer. Personligen tycker jag att de är asläckra att se på, men inte så goda att äta.
Vad gäller fotograf så har vi valt en kille,ett proffs, som både har studio och som även fotar ute vid fint väder. Vi har lagt ner ganska mycket pengar på fotografen, jag hoppas han lever upp till förväntningarna.
Jag håller med om att sugarepaste inte alls smakar så gott som det ser ut. Det lika viktigt att tårtan smakar bra som att det ser bra ut. Är det nån som har något bra alternativ till "prinssestårtor"?