• ema

    Umebrudar 2011/12

    ume2012 skrev 2012-01-24 13:45:07 följande:
    Sen funderar jag, vad brukar man skriva ang. kuvertavgift i inbjudan, jag har ju gått på endel men kommer inte ihåg vad det stått, men typ "Ingen bröllopspresent önskas men däremot kuvertavgift på X kr till kontonr ... )
    elller bara "inga bröllopspresenter önskas men ett glatt humör" och sen bara skriva in kuvertavgiften?
    Jag kommer inte heller ihåg vad det stått på inbjudningskort jag fått, men jag tycker att det första alternativet är bäst, så att det är tydligt att det är en kuvertavgift. Skriv att ni redan har det mesta och inte vill ha presenter. Kom ihåg att skriva något i stil med att kuvertavgiften bör vara inbetald sista OSA-dagen eller nåt sånt, folk är fantastiskt dåliga på att komma ihåg sådana saker.
  • ema
    chabar skrev 2012-01-25 13:05:35 följande:
    Yaiks!

    Jag har idag fått ett samtal från ägaren av Baggböle Herrgård och det visar sig att han ska sälja inom kort. Så vår bokning den 30/6 flyttas över till de nya ägarna.

    Borde man börja vara lite orolig? Det är främst maten jag nördar över, eftersom herrgården är väldigt vacker. Men maten! Tänk om maten inte blir bra?

    Nån mer än mig som gifter sig 30/6 i stan (tessiej väl? Nån mer?)
    Vet du när de nya ägarna tar över? Så att du hinner få prata med dom och se att allt blir som ni planerat med den gamla ägaren. Förhoppningsvis jobbar samma personal kvar i köket trots nya ägare, och även om de inte gör det, så tar de säkert in en kompetent kock, det anses väl vara ett finare ställe? (Jag har aldrig varit där, jag är nyinflyttad) Men jag förstår att det känns jobbigt och oroligt, speciellt när man inte riktigt vet vad som händer.
    Hoppas att det ordnar sig. 
  • ema
    Insanire skrev 2012-02-08 13:34:24 följande:

    Hej Umebrudar!


    Jag letar efter fotografer i Umeå-området just nu! Vi har bokat en fotograf från Nordmaling som är superduktig, men kostnaden blir skyhög. Så jag kollar runt för att se om det finns andra fotografer som ligger lite billigare till men som är duktiga. Vilken fotograf har ni bokat till er vigsel??


    Vi har bokat Jonas på fotadig.nu för porträttfotografering i två timmar. Mycket därför att jag inte tycker om att bli fotograferad, och han är väldigt mån om just detta, och kontakten med dem han fotograferar. Och sen är han är väldigt trevlig också, så förhoppningsvis kan jag slappna av så att det blir det bra bilder utan att jag ser obekväm och stel ut... Glad På själva vigseln och festen kommer så många släktingar och vänner att fotografera ändå, så det kändes inte lika viktigt att boka för oss. Fotonord verkar också vara bra. Det beror mycket på vilken typ av bilder man vill ha. 

     
    SaraJohanna skrev 2012-02-08 11:55:37 följande:
     Jag har just köpt min drömklänning, hittade den först i en butik i Göteborg men den kostade tre gånger så mycket som jag tänkt. Efter mycket vånda lämnade jag den. Samma kväll hittade jag samma klänning på Blocket till halva priset. Då vi skulle köra förbi den staden på vägen hem idag, åkte vi förbi och provade den. Den är lite för stor men för övrigt helt fantastisk och ligger nu i bilen! Någon som kan tipsa om en bra sömmerska? Gärna någon som är van just brudklänningar. När det gäller blommor har jag inte alls bestämt mig. Angående frisör använder jag Emma på Headline sen flera år och litar till 100% på henne, så hon är bokad och klar. Måste bara fundera över vad jag ska ha för frisyr, men det är ju lättare nu när jag har klänningen. Har ni bestämt er, uppsatt, utsläppt, slöja, tiara?
    Grattis till klänningen! Jag letar också efter en sömmerska, så hittar du någon får du gärna tipsa. Vet någon om dom på högtidskläder är bra på att ändra/sy upp klänningar (trots att man inte köpt klänningen ifrån dem)?

    När det gäller frisyrer så funderar jag på en 40-tals frisyr, därför att min klänning är väldigt "gamla filmstjärnor från hollywood" i stilen. Gärna uppsatt och med slöja. Ska på frisyr- och makeup konsultation den 15/2, så vi får se vad det blir. 
  • ema

    SaraJohanna: Fick du tag på någon sömmerska? Är väl i princip bara det jag har kvar nu

  • ema

    Jag ska ha en spansk slöja som går till rumpan ungefär.  Efter vigseln tar jag nog av den. Min klänning är väldigt urringad i ryggen och med bara axlar, så jag ska täcka dem med slöjan när vi är i kyrkan.  Har du provat klänningen med slöja? För mig blev skillnaden väldigt tydlig, klänningen blev snyggare med just den typen av slöja än utan.

  • ema

    Hur ska ni göra med transport  för er två tex. från kyrkan till stället där ni ska vara? 

  • ema

    Vi har beställt vår tårta från Johannas tårtor. Hon tar 55kr/biten eller 35kr per cupcake. Plus att hennes dekorationer är fantastiska. (och hon är väldigt trevlig)

  • ema

    Den enda jag vet är prästen som ska viga oss, hon heter Siv Olsson och är/verkar vara jättebra. Vi är väldigt nöjda, hon förstod oss precis och är väldigt trevlig. (vi har ju iofs inte gift oss ännu...men hon verkar jättebra)

  • ema
    SaraJohanna skrev 2012-05-15 22:08:33 följande:

     


    Jag är nog inte heller ute efter perfektion, huvudsaken är ju att man går bra ihop och får en bra magkänsla av personen. Vilket datum är det ni gifter er?


    Vi gifter oss nu på lördag, så det är tre dagar kvar! 
    Det enda jag oroar mig för är vädret, men så länge det inte regnar eller stormar så är jag nöjd Solig
  • ema

    Tack så mycket :)


    SaraJohanna skrev 2012-05-17 15:10:37 följande:
    Är det någon som har koll på vad en "normal" brudbukett kan kosta? Jag ska troligen ha vita pioner, anemoner, kanske några rosor eller liknande... Vet att det är dagspriser, men mellan tummen och pekfingret, vet ni hur mycket ni kommer att få ge för era?
     Jag ska ha pioner, ranunkler och rosor och lite grönt, i en rund bukett. De (Berghems blommor) sa att den kommer att kosta mellan 1200-1700 beroende på dagspriset. Kanske är det billigare någon annanstans, men jag tyckte att det förstod mig och hur min vision av buketten bäst av de ställen jag frågade på. 
  • ema

    Jag ville bara säga att gifta mig var bland det roligaste jag gjort någonsin! Det går inte att beskriva med ord, man måste uppleva det. Ni har mycket att se fram emot allihopa Solig  Det enda råd jag kan ge är att vara sig själv och att slappna av. Vi hade fotograferingen före vigseln, vilket hjälpte ganska mycket, eftersom vi hade väldigt roligt under denna, så när det var dags för vigseln var jag inte det minsta nervös, utan jätteglad (medan mannen grät från början till slut)

    Min bukett, som var mycket större än jag förväntade mig, plus corsage kostade 1500 till slut, så ungefär i mitten av det priset de angav.  

    I morgon åker vi på bröllopsresa :) 

Svar på tråden Umebrudar 2011/12