Tips på hur skära ner kostnaderna motages varmt!
Jag tror det blir tufft att komma under 50 000 på 68 gäster om man vill ha catering, men det kan förstås gå.
Det viktigaste, tycker jag, är att i så fall fokusera på att det skall bli ett riktigt party och försöka se lite på detaljer och sådant. Det krävs inte så mycket, men genom att ha en massa småsaker runt omkring så hamnar fokus på andra saker än bara mat och dricka.
Några tips:
- Leta bordsdekoration så snart som möjligt. När skall ni ha det? På sommaren finns ganska gott om blommor och växter man kan användra. Annars kan man ta bara vanligt björkris och sprayfärga det i grönt och vitt t.ex.
- Program och liknande kostar och det drar lätt iväg när man får bråttom. Gör dem så tidigt som möjligt, även om ni inte skriver ut dem förrän alldeles innan.
- En enkel kladdkaka funkar jättebra som dessert.
- Gör enkel, men god, mat och fokusera på annat. Vill man ha en lång, sittande middag med fantastisk mat så skall man förstås lägga budgeten på det, men då blir det dyrt.
- Blanda drinkar före och efter middagen. T.ex. vin + sprite. Blir inte så starkt och blir mycket billigare. Det går att köpa vin via nätet även om man själv får ta risken att fastna i tullen.
- Bestäm vad som är viktigast - middagen eller festen? Om festen är viktig så investera i en bra DJ. Det gör stor skillnad, trots allt.
- De största utgifterna blir lätt mat och lokal. Det är här ni kan göra störst besparingar...
Lycka till!