Inlägg från: Guffi |Visa alla inlägg
  • Guffi

    Visa era bröllopstårtor! :)

    Dansmusen skrev 2011-10-02 21:47:20 följande:
    Vilka fina tårtor ni har haft allihop! 

    Hanna05: haha vilken rolig

    Hur skulle ni gjort i den här situationen?
    En av gästerna är diabetiker men kan helt enkelt inte undvika att ta mer socker än personen borde.
    Finns det så äts det med andra ord.
    Hur hade ni gjort med tårtan då? Känns svårt att göra en bröllopstårta helt sockerfri.
    Eller?  
    Det beror lite på vilken typ av diabetes det är.. Kostbehandlad/typ 2? I så fall kan det vara lite kinkigare med sockret.. Kanske en sockerfri bara till den personen, som flera föreslagit ovan.. ÄR det typ 1 så är den sprutbehandlad och då behöver det inte vara lika kinkigt.. Personen i fråga kan ju faktiskt välja att bara ta en liten bit..
    Men jag förstår hur du tänker. Min m2b har typ 1 diabetes men han äter det han vill denna dagen.. Det är alkoholen han får vara försiktig med i och med att den omvandlas till socker snabbt och går direkt ut i blodet = skyhögt blodsocker!
    Min svärmor är allergisk mot ägg så antingen kommer vi hitta en tårta som är utan ägg - typ moussetårta, eller så får hon en egen bakelse/efterrätt :)
  • Guffi
    Emma84 skrev 2012-02-22 08:31:25 följande:
    Nix! Inte här där jag bor iallafall, jag arbetar på ett av stans populäraste kondotorier (som även fått utmärkelsen "Ett av Sveriges bästa kondotorier" flera år i rad)
    Vad det är för färg på marsipanen spelar ingen roll (här), utan det är fyllningen. Opera = utan sylt. Prinsess = med sylt!
    Och jag påpekar ännu en gång: så är det här där jag bor.  :-P
    Det kan säkert vara annorlunda på andra delar av Sverige, allt annat brukar ju vara det
    Fast det kan ju jag tycka är lite konstigt... Om jag beställer en operatårta i malmö eller i happaranda så ska det ju vara samma tårta..

    Om jag beställer prinsesstårta till mitt bröllop så är det ju det jag vill ha (med sylt), inget annat... En semla är ju en semla oavsett var i landet jag befinner mig Flört
  • Guffi

    Wikipedia är bra ;)


    En prinsesstårta är en tårta som är gjord av tårtbotten, vispad grädde, vaniljkräm, glasskräm och överdragen med marsipan. Marsipanöverdraget är normalt grönt med ett tunt lager florsocker ovanpå och tårtan är ofta dekorerad med en röd marsipanros eller liknande.


    Ursprungsreceptet härstammar från Prinsessornas kokbok från 1930-talet som utgavs av en hushållslärare, Jenny Åkerström som undervisade fina flickor på Östermalm. Bland dem fanns prinsessorna Märtha, Margaretha och Astrid (döttrar till prins Carl och prinsessan Ingeborg). I boken heter tårtan "Grön tårta" men den fick sedan namnet "prinsesstårta" eftersom prinsessorna sägs ha varit speciellt förtjusta i den. [1]


    En riktig prinsesstårta innehåller inte sylt och har grädde (ej tårtbotten) närmast marsipanlagret. En "prinsesstårta" med sylt i botten och rosa marsipan är egentligen en operatårta.[1]


    Varianter med andra färger på marsipanöverdraget kallas ofta prinstårta eller ibland även Carl-Gustav tårta (gult marsipanöverdrag) och operatårta (rött/rosa marsipanöverdrag).


    En groda är en bakelse som (förutom lite smörkräm) är ett slags liten prinsesstårta dekorerad att likna en grodas ansikte. Ett snitt i marsipanen blir till mun.


    År 2004 instiftade organisationen Sveriges bagare & konditorer "Prinsesstårtans vecka" sista veckan i september.[2].

  • Guffi

    Är det någon som kan tipsa om vad man kan ha för dekorationer när man har vitt och grönt tema? Vi tänkte ha en enkel prinsesstårta men med vitt lock.... Vita blommor på vid botten syns ju knappt... Gröna blad är ju givet...

    Så tips tack!

  • Guffi
    Solstice skrev 2012-03-18 10:18:22 följande:
    Vi har också vitt & grönt som tema men har tänkt ha vita rosor- de gröna bladen lyfter fram dem- här är några inspirationsbilder som jag har:




    Solstice skrev 2012-03-18 10:18:59 följande:
    Så denna som är så enkel och stilren!


    Jättefina! Tusen tack! De ska absolut följa med till konditoriet för att ge dem inspiration! :)
Svar på tråden Visa era bröllopstårtor! :)