Chicita skrev 2014-03-06 18:21:39 följande:
Därför att de flesta konditorier gör "svenska" tårtor. Och du kan ju tänka dig hur det skulle se ut om du ställer 4 prinsesstårtor (eller andra tårtor som består mest av fluffig grädde) på varandra utan ställning emellan
Och på Google får du upp väldigt många amerikanska och engelska versioner som består av i princip 4 sockerkakor med smörkräm emellan staplade på varandra.
Jag gör sådana där staplade tårtor själv
Och det krävs lite speciell typ av fyllning bland annat, det funkar inte med vad som helst.
Och eftersom de flesta konditorier inte har personal som är utbildade i den här typen av tårtor så säger dom nej. Helt enkelt för att dom inte vill riskera att antingen stå där med en torr och trist tårta som inte smakar gott och få dåliga recensioner för det - eller för att stå där med en tårta som rasar ihop och få dåliga recensioner för det...
Jag har erbjudit ett bageri/konditori här att lära dom. Men dom tackade nej, Dom tycker inte att det finns en marknad för det och att dom vill göra "goda tårtor före fina" (som dom uttryckte det
)
Än så länge har ingen klagat på smaken på mina tårtor
okej! :)
JW2014 skrev 2014-03-06 19:19:23 följande:
Vi har prioriterat smak och närproducerat. Vi vägrar ha några pulvermixer eller annat halvfabrikat med konstiga saker i.(visste ni att moussepulver ofta inte ens innehåller nån frukt eller bär överhuvudtaget, bara en massa E?) Vi kommer ha en "svensk" våningstårta med mousselager och chokladbotten :) allt gjort från grunden med rena och riktiga ingredienser. När man väl smakat på den äkta varan så klarar man inte av något substitut ;) Snart kommer det en bild på vår tårta. Men jag vill tipsa alla om att titta mer på innehållet och smaken än enbart utseendet. Äggen i färdigmixer och liknande kommer oftast från plågade utländska burhöns (om det ens finns riktiga ägg i) och även eventuellt mjölkpulvet och animaliska fetter kommer oftast från utländska djur som har det svårt (kanske inget man vill stödja på sitt bröllop)
därför älskar jag den bagerska vi ska anlita - hon har typ mottot "bakar från grunden". och det är så HIMMELSKT GOTT!!