Emma84 skrev 2012-02-21 11:48:11 följande:
Jo, vi har "vit" och "kritvit" marsipan på jobbet - men jag, personligen, tycker att den "vanliga vita" är finare än den kritvita. Den är som du säjer, mer ivoryfärgad!
Självklart finns det giftiga blommor!! Herregud, det är klart att det finns!
Men jag menade bara att om hon valde ätbara blommor - så är dom ju garanterat giftfria, annars hade man ju inte kallat dem "ätbara". Right?
Det är en lokal florist som förser vårt kondotori med blommor. De - om någon - vet ju vilka som är farliga och inte. Annars hade jag/vi aldrig vågat mej/oss på det

Gud nej!
Håller helt med dej, det hade ju blivit en katastrof om man serverade något som var/kunde vara farligt!
Visst, vi har gjort en del "blom-tårtor" - men vanligt är det ju inte!
Vanligast är ju de vita marsipantårtorna med marsipanrosor - i alla dess olika färger, på! Standard liksom

Hur får ni marsipanen helt kritvit när mandeln är beige? Jag har hört att det är omöjligt...
Det är ju som när man målar, om man har någon annan färg än vit i den vita färgen så är det omöjligt att få den helt vit igen sen även om man blandar ut den...
Ok jag tolkade ditt förra inlägg som att "det är bara att lägga på blommor för dom är ätbara"

Men då är vi på samma bana

Usch tänk om någon vill ha äkta liljekonvaljer på tårtan exempelvis... Det kunde sluta i katastrof med kräk-kalas istället för bröllopsfest och kanske till och med ett hjärtstillestånd om fel person får i sig saft som läckt ut från stjälkarna...

För att inte tala om att vissa blommor smakar illa och alltså kan förstöra tårtans smak...
Jag är i alla fall jättenoga med typen av blommor om jag nu nödvändigtvis måste använda äkta blommor
Jag kan bli lite orolig när jag ser alla "gör det själv-tips" ibland eftersom att alla saker inte funkar så "smärtfritt" som tipsaren vill få det till. Och det kan leda till många ledsamheter.
Det är bra att upplysa om både fördelar och nackdelar när man tipsar så att den som tar emot tipset själv kan välja om det är värt det...
Blommor kan ha ohyra exempelvis. Det skulle inte vara så kul om det kryllar av bladlöss på tårtan när den ska skäras upp...