• Guffi

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Vi kommer att ha vita och gröna servetter (följer temat) som köptes på citygross. 100servetter för 30kr. Är nog också 40x40cm. Vad vi ska göra med dem vet jag inte än dock...

    Klänningen är köpt för 3500kr
    Skorna 675kr
    Ringen 2400kr

    Vad ska ni andra ha för dukar? Knoppa-lakan eller vita pappersdukar á la studentfest??

  • Guffi
    Imke1977 skrev 2011-10-11 11:02:05 följande:
    Här blir det IKEA lakarn för 19 kr styck på borden. Sen köper jag billiga löpare från ebay för typ 20 kr styck. Fanns billigare oxå.
    Har hört dock att dom här IKEA lakarna är väldigt tunna och att man kan behöva ha papper lr något under....
    Jag har också förstått att de är tunna.. Så frågan är vad som blir billigast.. Att ha dubbla lakan alt. papper under, eller bara ha pappret..

    Men det känns på nåt sätt "billigare" att ha pappersdukar än tyg.. Missförstå mig rätt nu.. Å andra sidan ser det kanske inte särskilt lyxigt ut med halvt om halvt genomskinliga tygdukar heller..
    Jag vill ju att det ska se något påkostat ut även fast det inte är det..
    Får väl helt enkelt prova och se vad som blir bäst!

    Gör ni nån provdukning sen får ni gärna lägga upp bilder! :)
  • Guffi

    Vi har betalat tärnornas klänningar och kommer att betala blommorna. Resten får de stå för själva. Eventullt får de en liten gåva också, annars anser jag att klänningarna i sig är gåvor..

    Gåvor till toastmaster och toastmadame vet vi inte än. De blir föräldrar strax innan bröllopet så det kan bli något sådant, eller barnvakt och biobiljetter ;)

    Morgongåva har jag ingen aning om! Jag önskar mig smycken :P Men min blivande använder inget sånt så jag lider av lite idétorka. Manschettknappar och slipsnål har han redan jättefina! Samtidigt vill han kanske ha något nytt till just detta tillfället...? Vad tror ni? Vad ska ni ge? Ska ni ge något?

  • Guffi

    På tal om blommor och dekoration... Vilka blommor finns det ute i naturen i maj? Bor i småland btw - det kanske också spelar in...

    Precis som några av er skrivit ovan så är ju det ett toppenbra sätt att spara pengar! Iaf tänkte jag att vi kunde dekorera med vilda blomster. Vi har tema grönt och vitt så nåt borde ju gå att hitta...

  • Guffi

    Men det är ju alla såna här inlägg som gör att det blir tjafs (som mitt nu, jag vet). Kan man inte bara låta bli att svara på ett inlägg då som man inte tycker hör till tråden?

    Jag vet att jag gör detsamma nu, men det är ju dessa negativa kommentarer som alla vill svara på som skapar den negativa stämningen. Givetvis har vi alla olika syn på saker, det är ju därför sajter som denna finns - för att vi ska få råd och tips från varandra!
    Vilken del i bröllopsplaneringen har INTE med ekonomi att göra?! Det är inte många delar som egentligen inte hör dit, men det beror hur man ser på saker och ting. Och där är vi ju uppenbarligen olika!

    Så, på tal om vänners bekanta och så vidare så har vi frågat en kollegas bästa vän om hon vill fotografera oss:) Hon är s.k. "hobbyfotograf" men är jätteduktig och vi känner oss väldigt bekväma med henne så vi litar på att det blir bra! Hon ställer dessutom upp helt gratis :)

  • Guffi
    annapanna88 skrev 2011-10-28 21:37:37 följande:
    Jag blev glad härom dagen när jag gick på stan och av en slump trillade in på lagerhaus där de hade rea på stearinljus i ljusgrönt som ju är vår temafärg :) 2 kr styck kostade dom så köpte 50 stycken! Känns bra att ha det klart :)
    Åh, då vet jag vart jag ska nånstans imorgon! ;) Vi har också ljusgrönt :)
  • Guffi
    Lillis82 skrev 2011-11-04 19:50:23 följande:
    Hej på er, har följt den här tråden ett tag då jag VÄLDIGT gärna vill komma ner i en budget på under 40 000kr. Och måste bara fråga er som gör maten själva. Hur har ni planerat det? gör ni maten flera dagar innan? Serverar ni sen eller har ni buffé, vad lagar ni för mat?

    Jag vill ju helt inte behöva tänka på något dagarna före och under bröllopet (är ett kontrollfreak så lycka till med det) men skulle vilja veta hur ni löst matfrågan på ett bra sätt. Vem som fixar det under dagen osv.. hoppas jag fick fram min fråga och att någon kan ha ett svar till mig som kan underlätta min planering och budgetering.

    Ha en bra kväll!!
    Hej!

    Min mamma ska hjälpa till med den mesta av maten så hon kommer bo här veckan innan och stå i köket ;) Så mycket som möjligt kommer vi att förbereda och frysa in (vi ska ha kall buffé), baka eget bröd och så vidare. Sen spånar vi på att ha en eller två personer som hjälper till med servering och disk..  Inköpen av maten kommer vi nog att göra successivt under våren (gifter oss i maj) då det säkert kommer vara bra priser runt påsk.. Hur långt har du kommit i planeringen när det kommer till maten??
  • Guffi
    kalkprinsessan skrev 2011-12-30 23:28:25 följande:
    Hej! Kan man hoppa in i eran trevliga tråd? :)
    Hej! Självklart kan du det! :)
    Själv har jag inte varit jätteaktiv senaste tiden men är ofta inne och läser alla bra tips som delas med av här :)
  • Guffi
    Nudax skrev 2012-01-14 14:44:58 följande:
    Har listat vår kompletta budget, som alltså landade på 45.500kr, om någon är intresserad:

    minatankarombrollop.blogg.se/
    Såg att du också har grönt i ditt tema :) Har du bestämt vad du ska ha för bukett?? Såg att du hade nån idé om brudslöja och ormbunkar?
  • Guffi
    Nudax skrev 2012-01-15 15:01:32 följande:
    Hej, precis =) Vi har grönt, vitt. silver och glas som temafärger kan man säga. Jag har tänkt göra min bukett själv, så i ett infall kom jag på att just brudslöja med ormbunkar runt kunde vara väldigt fint, men ändå lätt att göra. Vårt tema för hela bröllopet är lite sådär sommrigt enkelt , vi ska ha vildbuxna blommor (typ prästkragar och andra vita/gröna blommor med ormbunkar runt) på borden också. Men om det inte blir så blir det nog en brudbukett av vita rosor (som vi köper) tillsammans med lite annat vitt/grönt.

    Har du samma temafärg, och ska du göra egen bukett? Tips? =)
    Japp, har också grönt och vitt! :) Har inte funderat så värst mycket på blommor, fram till förra veckan... Det lutar åt att jag har en bukett av vita rosor och i så fall blir det samma i dukningen :) Såg på tv4s nyhetesmorgon imorse - det var nån "dukningsexpert" där som hade gjort en jättefin dukning med tulpaner i en stupränna som låg mitt på bordet. Jag föll direkt för det och tänkte att man kan göra så fast inte då nödvändigtvis med tulpaner, och sen sätta värmeljushållare bland blommorna :) Du vet såna som finns i blomsteraffärerna som brukar sitta i olika arrangemang :) Så att ljuser kommer upp lite...

    Buketten köper jag nog. Känner mig inte så händig när det kommer till att binda buketter ;)
  • Guffi

    Hanna05: Du är jättefin!! Jag tycker inte heller att du behöver gå ner något, klänningen sitter ju jättefint på dig! :)

  • Guffi

    Vi kommer ha en tjej som ordnar med fram- och avdukning av buffébordet. Hon får 800kr för hela kvällen, plus att hon får äta och vara med på festen sen när tårtan och kaffet är framdukat. Vi kommer sitta vid småbord så jag funderar på att ha "bordsvärdar" som får ansvara för att disken kommer tillbaka till köket och att det finns vatten i kannorna på bordet. Tanken är att vi ska engagera "ungdomarna" som kanske behöver lite sysselsättning. Varje bordsvärd har ett kuvert på sin plats där det kommer stå att de får detta speciella uppdrag för att vi vet att de kommer göra ett bra jobb osv.. :)

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)