Jossen skrev 2012-01-01 21:06:59 följande:
Ok "Budget brudar"... Jag har en fundering (eller miljontals, precis som ni;) ) Men en fråga: Om man vill servera 3- rätters, hur kommer man enklast (och billigast utan att servera bjäfs) undan?
Jag tänker alltså på hur vad man kan göra för mat, hur lång tid innan man kan förbereda den, osv?
Säkert har någon av er redan funderat på det och kanske har några tips och förslag?
Vi hade 3-rätters och var ca 60 personer.
Förrätt: Ros av parmaskinka med honungsmelon och örtcreme.
Bra, för allt kan serveras kallt och inget behöver tillagas. Mycket gott dock.
Varmrätt: Helstekt fläskfilé med potatisgratäng, ugnsstekta grönsaker och cognacsås.
Billigare, men lika gott, är ju fläskytterfilé. Man kan ju välja en kall potatissallad till och valfri sås.
Efterrätt: Chokladbrownie med grädde, serverad på bärspegel.
Brownie går ju göra i långpanna länge i förväg. Antingen vispar man grädde till eller så köper man glass och serverar med en glasskula till. Då behöver man inte tillaga något :) Bärspegel är ju bara en bärsås, vilket är gott till och det går ju förbereda väldigt långt innan.
Senare på kvällen hade vi bröllopstårtan :)