Inlägg från: annapanna88 |Visa alla inlägg
  • annapanna88

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Guffi skrev 2011-10-17 17:30:00 följande:
    På tal om blommor och dekoration... Vilka blommor finns det ute i naturen i maj? Bor i småland btw - det kanske också spelar in...

    Precis som några av er skrivit ovan så är ju det ett toppenbra sätt att spara pengar! Iaf tänkte jag att vi kunde dekorera med vilda blomster. Vi har tema grönt och vitt så nåt borde ju gå att hitta...
    Grönt är ju inga problem iaf :) Om man har tur kanske syrénerna blommar redan? Annars vet jag inte. Vi funderar på att köpa vita rosor i 10-pack på typ ICA, och sen ta in "grönt" från naturen. Känns hyfsat budget iaf :) 
  • annapanna88
    BlomAnna skrev 2011-10-18 13:45:27 följande:

    Jag måste fråga en sak. Räknar ni bort tex bidrag från föräldrar/svärföräldrar och kuvertavgift när ni säger att ni har en budget på typ 40 000?


    Alltså jag tänker om ni får 20 000 av era föräldrar har ni då en budget på 20 000 själva eller 40 000 själva och hela bröllopets budget blir 60 000?


    Samma med kuvertavgift om ni har räknat med att maten konstar 300kr/person och ni tar 300kr i kuvert avgift räknar ni ändå med maten som en kostnad?


    Vi tänker 40 000 totalt, även om någon annan betalar vissa saker.
    Rent generellt tror jag bara man räknar bort sådant man får gratis, t.ex om man känner någon som är frisör eftersom ju ingen betalar då, men det kanske bara är som jag tänker så :)
  • annapanna88
    Charlie13 skrev 2011-10-24 17:07:56 följande:
    Måste bara tipsa er om att Guldfynd har jättebra rabatt på ringar just nu! 100 kr rabatt för varje 500 kr du handlar för eller nåt sånt! Min ring blev plötsligt 1200 kr billigare!! Helt klart värt det ur budgetsynpunkt!
    Jag såg också det igår, blev sjukt glad :) Såg också i någon tråd här att Albrekts guld har typ 30% rabatt just nu, men hittar inget om det på deras hemsida...
  • annapanna88

    Jag blev glad härom dagen när jag gick på stan och av en slump trillade in på lagerhaus där de hade rea på stearinljus i ljusgrönt som ju är vår temafärg :) 2 kr styck kostade dom så köpte 50 stycken! Känns bra att ha det klart :)

  • annapanna88

    Är det någon som har koll på det här med priser när man gör om gamla guldsmycken till nya?
    Jag har lämnat in en gammal guldring i 24 karats guld till en guldsmed för att ha ska göra om den till en vigselring som passar min förlovningsring.
    Det ska alltså ändras bredd och storlek, de ska graveras in mönster på utsidan, likadant som på förlovningsringen, och det ska sättas in tre små diamanter, det ska även graveras på insidan naturligtvis.
    Igår var vi hos guldsmeden för att få en pisuppgift, 6800:- skulle han ha för det!
    Är det bara jag som tycker det är dyrt? Vi ska ju inte betala för något nytt guld utan bara de tre diamanterna och arbetet... Är detta ett rimligt pris?

  • annapanna88
    knyttan skrev 2011-11-02 18:08:47 följande:
    Nej det tyckte jag lät som ett överpris! Nu vet jag inte vad det är för mönster som ska graveras in, om det är väldigt mycket arbete med det då kanske? Och om du ska bredda smycket mycket så att det går åt mycket mer guld?
    Det vi har hört är att det går på ca 1500 kr för att tex smälta ner gamla guldsmycken till en ny ring, det är hos en välkänd guldsmed i Malmö. Nu har jag bara hört det och inte varit där o frågat själv, så det kan ju vara så att det priset gällde för ett par år sedan, och att det kostar mer idag, men det är ju ändå lite skillnad...
    Nej tvärtom, ringen ska göras smalare, och så ska den göras 1 storlek större i omkrets...
    Vi var inne på guldfynd idag och beställde fästmannens vigselring så passade på att fråga dom, dom tyckte nog också det lät lite dyrt men att gravyren på utsidan förmodligen är svår att göra så det är väl den som ställer till det... Men hon skulle höra med "deras" guldsmed om pris och ringa mig imorgon, då kan man i alla fall jämföra lite :) 
  • annapanna88

    Idag har jag klickat hem såpbubblor till bröllopet på ebay :) Ca 200 kr för 60 st, känner mig ganska nöjd. Känns också bra att få köpa något till bröllopet, det känns liksom mer verkligt då :D

    Vi har också bestämt oss för att byta guldsmed, tycker inte 6800 känns rimligt för en omarbetning med 3 små diamanter som det enda "nya" (guldet har vi ju redan). Så så får det bli, hoppas nu bara att vi kan hitta någon som gör det billigare :)

  • annapanna88

    Augusti2012: Jättefina kort!! Gillar verkligen inbjudningskorten!

  • annapanna88
    Cosy skrev 2012-01-10 13:16:03 följande:
    vad har ni för budget på trycksaker... inbjudningskort, tackkort, festprogram vigselprogram och dyl.
    We did it on DreamHack. Geeky love
    Jag gör trycksakerna själv. Materialkostnad till inbjudningskort ca 400, men då räcker pappret som blir över till bordsplaceringskort.
    Festprogram gör jag på datorn och skriver ut snyggt i skolans skrivare : några öre/papper. Funderar på om jag ska ha ett tjockare papper som "pärm", samma som till inbjudningskorten, blir kanske 100 kr sammanlagt.
    Tackkort är inte riktigt bestämt ännu. Skulle ju vara roligt att göra i samma stil som resten men jag funderar på om det blir mycket dyrare då man ju måste framkalla kort till alla... Det finns ju trots allt sidor där man kan beställa ganska billigt och ändå få ett eller flera foton i. Jaja, det tål att fundera på :)
  • annapanna88
    Sansim skrev 2012-01-23 20:51:08 följande:
    Hej!

    Behöver tips på lila, fina & billiga löpare till dukningen. Någon som vet nåt bra?
    Ebay! Jag köpte jättefina därifrån, i ljusgrön organza. Men det finns i andra material också och hur många färger som helst!
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)