Inlägg från: baby freeze |Visa alla inlägg
  • baby freeze

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hanna05 skrev 2011-10-13 16:37:55 följande:
    För att jag täntke ni kunde ge mig era tankar, tips eller ideer (som det står längst upp) på vad ni tycker ?
    En klänning kostar 1800 och de andra två runt 500 kr....

    Ville bara ha lite åsikter... orka bli så j*vla förbannad över lite bilder.. det är ju kul med bilder och inte bara text jämt. Tycker då jag.
    Men vi är flera som tidigare har påpekat att vi inte tycker att det är roligt att behöva bläddra igenom en massa bilder på sådant som inte hör hemma här. Du kan väl lägga in det i en tråd om tärnklänningar eller starta en?
  • baby freeze

    Att du bara struntar i vad vi har bett om för att just du tycker att det är roligt med bilder, det tycker jag faktiskt är lite arrogant.

  • baby freeze
    Januaribruden skrev 2011-10-13 21:58:34 följande:
    Tack!
    augusti2012 skrev 2011-10-13 21:08:30 följande:
    januaribruden: jag syr också servetter av teklas kökshanddukar. Fick tipset i en annan tråd att ha stärkelse när man stryker dem. 
    Jag har nog bild bland mitt pyssel har jag för mig. Men som ihoprullat med servettring samt bestick i. 
    Är snyggast ihoprullad tycker jag.

     
    Stärkelse? Hur gör man då? Köper man det på flaska i affären? Nu låter jag jättedum men jag har verkligen ingen aning...
    Det finns färdigblandat som spray att köpa, men du kan även blanda själv.

    Här finns lite att testa:
    www.sgv.m.se/skota_linneplagg.htm
  • baby freeze

    Jag håller med om att det är trevligare utan tjafs, och jag har ett förslag som kanske kan göra alla nöjda:

    Om du har en lång radda med bilder på klänningar som du velar mellan, så starta en ny tråd i klänningsforumet, men skriv gärna en länk här isf.

    Om vi bara hade varit två tre stycken i denna tråd, så hade man väl kunnat posta lite vad man vill,  men vi är många som är intresserade av ämnet budget, så varför inte hålla sig till det ämnet i denna tråd? Som jag sagt tidigare, så är det såklart kul att se vad man kan fynda för en bilig peng, klänningar också, men det finns en hel avdelning i forumet för brudklänningar och det skulle vara roligare om detta fick lov att vara en tråd där vi  diskuterar budget och ger tips på hur man kan spara på allt möjligt.

    Jag tycker faktiskt att jag och andra har bett på ett trevligt sätt om detta (iaf de första två gångerna ), så det är rätt tråkigt att man bara struntar i vad vi bett om, och sedan surar över att inläggen blivit anmälda och borttagna. Den diskussionen tycker jag att man får ta med redaktionen.

  • baby freeze
    Hanna05 skrev 2011-10-14 09:53:05 följande:
    Varför ska man ta en sådan diskussion med redaktionen då det garanterat var du som anmälde inlägget?
    Strunt samma!
    Därför att det var de som tog beslutet att det var rätt att ta bort dent. Om du tycker att de har fel, så är det dem du ska prata med. Jag är inte sur på dig på något vis, jag ser det som ett misstag som vem som helst kan göra, men det är inte mig du ska debattera med om det var fel eller inte att ta bort bilderna. Du vet redan vad jag tycker och varför.

    Back on topic:

    Jag tänker sy min klänning själv. Inget för den skrockfulla, men jag tar risken! Det finns två bra trådar om att sy:

    www.brollopstorget.se/Forum-1-81/m3867869.html

    www.brollopstorget.se/Forum-1-29/m4014036-1.html

    Jag hade tänkt lägga 800-1000kr på material, men kom undan med 500.
  • baby freeze

    Ha ha jag fattar! Jag tror att det blir det ganska enkel historia att genomföra, men så tänker man väl alltid. Mitt sätt att komma undan billigt är att göra mycket själv. Om man skulle räkna på en timlön för allt, så är det nog uppåt hundratusen...

  • baby freeze

    Men kära värld, varför fortsätter ni tjafsa om detta? Redaktionen gjorde uppenbarligen bedömningen att det var för långt ifrån trådens ämne, och det finns en poäng med att hålla sig till det. Det handar inte bara om vad jag eller någon annan tycker är intressant, utan om forumregler som finns där av en anledning. Det bir jättejobbigt att hitta det man söker om trådarna blir för spretiga tex.

    Jag vet inte hur många ggr jag måste förklara detta men jag gör det en gång till: JA, det är jättekul att se bilder på fynd som fok har gjort (även klänningar), eller egengjort pynt eftersom det självklart är en inspiration för alla som försöker hålla budgeten låg. Men om man har en massa klänningar som man velar mellan, eller vil ha konkreta råd om hur man beställer en kinaklänning, så finns det massor av bättre trådar och det finns ingen konkret koppling till diskussionen om hur man fixar ett billigt bröllop. Därför så ber jag och flera med mig att man tar de frågorna där de hör hemma istället.

    Varför är det så jobbigt?

  • baby freeze

    Man kan hyra porslin och bestick annars.

  • baby freeze
    Nudax skrev 2011-10-14 21:33:30 följande:
    Det är ett bra pris =) Men egentligen inte billigare än det vi sett på IKEA. På IKEA kan vi köpa tallrikar (både till middag och dessert), glas (både dricks och vin) och bestick för runt 2000kr för 50 gäster, och då är ju det vårt sen att sälja igen om vi vill. MEN nu ska vi ev vara 60 gäster så då blir det ju lite dyrare såklart, men borde ändå bli under 3000kr då. Men det är klart, om vi bestämmer oss för att ta catering kan det ju vara värt... vi måste fundera på det där tror jag =S Tur det är ett tag kvar, känner man ibland =P

    Jag hjälpte en kompis att servera på hennes dotters student, och allt vi behövde göra var egentligen att skrapa av tallrikarna och ställa dem i backar och slänga besticken i små plastlådor. Då hade hon hemlagad buffé och det funkade supersmidigt faktiskt. Jag hade nog tyckt att det var värt den kostnaden för att slippa ta hand om porslinet sen. Jag vet inte om det är lätt/svårt att sälja grejerna sen, men jag gissar att man får ha lite tur där.

  • baby freeze
    knyttan skrev 2011-10-14 18:08:14 följande:
    Om man har catering så kan man oftast via dem även hyra porslin, dukar, ljusstakar och allt annat möjligt som kanske behövs. Vi är i samma sits, men vi har hittat en cateringfirma som hyr ut hela kuvert (tallrik+bestik+glas) för 15 kr/pers tror jag det var. Man kan inte hitta billigare att köpa ens på loppis tror jag... Och att försöka hitta 60 "neutrala" vita tallrikar på loppis, det kommer att ta dig ganska lång tid... Jag är van loppisräv så jag vet vad man kan hitta och inte Glad

    Men om man vill ha lite "missmatch" bohemchickt bröllop så kan man säkert få ihop porslin o bestick på några loppisrundor. Men man får som sagt inte vara så kräsen då.
    En idé som jag har fnulat på är att man anpassar sitt tema efter vad som finns billigt och lätt tillgängligt. Det kanske finns hur mycket brunt och gult sjuttiotalsporslion som helst på din lokala loppis, och det kanske inte känns sådär superfräscht i sig, men om man har de färgerna som tema till en höstfest så kan man nog få en väldigt fin helhet. Man får passa lite så att det inte blir sjuttiotal rakt igenom bara.
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)