Inlägg från: baby freeze |Visa alla inlägg
  • baby freeze
    Nudax skrev 2011-10-15 10:09:34 följande:
    Jo precis... det blir ju lite jobb att sälja, förmodligen kommer vi inte orka det sen i alla fall =P Men om det blir billigare för oss att köpa gör vi nog det, sen kan man spara en del av det till kommande stora fester såsom 40, 50års fester etc.

    Men om jag förstår dig rätt hade de alltså hyrt porslin men gjort egen buffé? Det vore ju en gyllene medelväg för oss! Vi lutar mot att göra egen buffé eftersom det blir så mycket billigare, men om man då ändå kan hyra in kanske eprsonal och porslin från nått ställe vore det ju toppen!
    Klart du kan göra så! Serveringspersonal behöver man ju inte hyra från catering, utan man kan kolla med någon idrottsklubb om de kan ställa upp mot att man skänker en summa till föreningen.
  • baby freeze
    BlomAnna skrev 2011-10-18 13:45:27 följande:

    Jag måste fråga en sak. Räknar ni bort tex bidrag från föräldrar/svärföräldrar och kuvertavgift när ni säger att ni har en budget på typ 40 000?


    Alltså jag tänker om ni får 20 000 av era föräldrar har ni då en budget på 20 000 själva eller 40 000 själva och hela bröllopets budget blir 60 000?


    Samma med kuvertavgift om ni har räknat med att maten konstar 300kr/person och ni tar 300kr i kuvert avgift räknar ni ändå med maten som en kostnad?


    Jag utgår ifrån att den totala kostnaden blir max 40k oavsett vem som betalar.
  • baby freeze
    annapanna88 skrev 2011-10-18 19:23:56 följande:
    Vi tänker 40 000 totalt, även om någon annan betalar vissa saker.
    Rent generellt tror jag bara man räknar bort sådant man får gratis, t.ex om man känner någon som är frisör eftersom ju ingen betalar då, men det kanske bara är som jag tänker så :)
    Självklart! Man kan ju inte hålla på och räkna om allt till pengar, för i så fall så skulle jag ha ett flerahundratusenkronorsbröllop med tanke på hur mycket tid som gått åt till pyssel och research...
  • baby freeze
    Imke1977 skrev 2011-10-19 08:16:47 följande:
    Blir den högre? Nu hnger jag inte med... kanske är för tidigt. hihi
    Ja, om man tar kuvertavgift så räknar man ju inte in maten i budgeten. Så totala kostnaden för bröllopet blir ju mer än 40000, iom att gästerna också betalar.
  • baby freeze
    JennyL skrev 2011-10-19 11:38:40 följande:
    Men budgeten är väl det man själv betalar?
    Så då räknar man bort kuvertavgiften, för den betalar ju gästerna :) 
    Det var nog det som BlomAnna menade med sin fråga tidigare, om man bara räknar det man betalar själv, eller om man tänker lite mer som izredam förklarar. Kuvertavgift är något av en het potatis, så jag tror att vi ska undvika att dyka för långt i den diskussionen just i denna tråd. Alla får göra som de vill, men själv tänker jag envist att det ska gå att ha ett bröllop på en snål budget (budget definierad så som izredam så klyftigt förklarade) och ändå bjuda på allt.
  • baby freeze

    Jag tror att BlomAnna menade att själva diskussionen om huruvida det är bra/dåligt/rätt/fel att ta kuvertavgift inte hör hemma här. Jag håller med eftersom dessa diskussioner bara brukar sluta med sura miner, så jag tycker att vi lika bra kan säga att vi tycker olika och återgå till att tipsa varandra om olika sätt att få sina drömmars bröllop utan att spendera allt man har!

  • baby freeze
    BlomAnna skrev 2011-10-19 15:45:22 följande:

    Precis det jag menade


    Angående sminket så skulle ajg med vilja sminka mig själv men är rädd att jag mest kommer likna nåt katten släpat in så jag får nog kosta på mig att gå till nåhon som kan Har dock en vän som är makeup artist så jag hoppas på kompispris


    Jag tänkte inte göra något mer avancerat än vardagssminket faktiskt, bara ta lite extra fin färg och tänka på att matcha gloss med blusher... :-P
  • baby freeze
    Imke1977 skrev 2011-10-20 15:23:53 följande:

    Men snälla. Nu skiter jag snart i den här tråden. Man ska väl förfan inte behöva vakta sin tunga i ALLT man skriver??!! Less..... So what om det blir lite ot vem bryr sig!!


    Nej, men lite känsla för feeling kan man väl ha? Eftersom det här med kuvertavgift kan bli en rätt het diskussion, så kanske man kan försöka undvika det så att detta fortsätter att vara en trevlig tipstråd?
  • baby freeze
    augusti2012 skrev 2011-10-20 15:35:37 följande:
    Jag är en av dem som tänker: på bröllopsdagen vill jag känna mig bortskämd
    Jag vill bli upp-passad med smink och hår och inte behöva stå där själv nervös och hålla på.
    Så det ska jag faktiskt unna mig själv. Ska önska mig det när jag fyller år och i julklapp.
    För vilken dag ska jag annars göra nått sånt??? :)

    För er som tar kuvertavgift?? Gästerna förväntar sig nog lite extra när man är med och betalar maten.
    Jag och mina tjejkompisar pratade om detta. Och en kompis bror hade varit i italien på ett bröllop och dem hade betalat 800 kr var. Dem hade maten på ett "slott" men dem vart så besvikna. Brossan hade känt att gästerna betalade hela bröllopet med dem 800 kr och inte fick så mycket "extra" tillbaka. En liten tanke bara.
    *notis* vi tar inte kuvertavgift..*

    Hihi, själv har jag så svårt att slappna av när jag är nervös, så jag måste ha nåt att pilla med! Men jag förstår absolut det här att man vill skämma bort sig lite.

  • baby freeze
    Imke1977 skrev 2011-10-20 15:51:39 följande:
    Personligen tycker jag det är väldigt konstigt att ens ifrågasätta hur andra har sitt bröllop. Eftersom alla ser på det olika och förhoppningsvis är unika på sitt sätt. Så... jag ser liksom inte grejjen i att ifrågasätta andras sätt faktiskt.
    Kuvertavgift eller inte. Inget att disskutera ens

    Men det brukar bli ungefär så här: Nån frågar vad som är rimligt att ta i avgift, och nån annan säger att det är orimligt att ta betalt öht, och sedan är det igång. Om man ber om åsikter så får man allas, och det brukar inte bli trevligt när det handlar om vissa saker som brudöverlämning, bjuda bara ena halvan av ett par och kuvertavgift. Jag gillar denna tråd för att det finns möjlighet att tipsa om lite allt möjligt, men allt sånt brukar hamna i skymundan när det spårar och det spårar ALLTID när det handlar om de tre ovan nämnda ämnena.

  • baby freeze
    Imke1977 skrev 2011-10-20 16:35:42 följande:

    Agree! Men jag gillar inte att det blir tjaffs hela tiden och förstår faktiskt inte varför? Är det så svårt att hålla sams om ett roligt ämne? gillar oxå tråden, men fortsätter det såhär så lämnar jag. Jag har ingen lust att vara i en tråd där det förekommer tjaffs och på hopp.


    Samma här, men jag tycker samtidigt att man måste kunna hålla sig till ämnet någotsånär. Att någon ber en att göra det tycker inte jag är ett påhopp, och det borde inte behöva bli tjafs för den sakens skull heller.
  • baby freeze

    Klänningen är ju lite lila-aktig, så om den annars är klädsam på henne så skulle jag inte skaffat en ny. Ge henne en bukett med helt lila blommor, så kommer det att bli jättefint!

  • baby freeze

    Antar att det handlar om att det blir så dyrt för att en extra vf måste jobba den lördagen. Någon måste ju antagligen förrätta vigslarna i råd/kommunhuset.

  • baby freeze
    fasit skrev 2011-11-16 08:03:56 följande:
    Helt rätt:) Jag tänkte först inte haft några kuvert alls och skrivit adressen på baksidan, men man vill ju ändå att korten ska komma fram hela..
    Jättefint!
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)