• passionsblomman

    Vilka bjuds på möhippan? Sambons kompis flickvän, som också är brudens vän?

    Det en möhippa hittills  historien HAR varit, är en fest som brudens vänner gemensamt ordnat som en överraskning för henne.


    En sådan sak kan man alltså egentligen aldrig bli bjuden till, utan man är med och ordnar den. Vilka det blir, har bruden egentligen aldrig haft ett smack med att göra, och det är väl tveksamt om det speciellt ofta har varit så, att folk som inte trivs ihop med bruden, velat fixa med en sådan fest.

    Numera har det mer och mer utvecklats åt ett håll, där det tycks vara så att bruden jälv petar mer och mer i hur det här ska vara, ordnas, gå till och både innehåll och deltagre dikters mer eller mindre diskret av bruden själv. den som alltså egentligen skulle överraskas?

    En del av det här, tror jag beror på att man numera gifter sig så sent i livet att man hunnit bygga bekantskapskretsar på flera håll och många som inte känner varandra sinsemellan. Då uppstår ett behov av att dels få rätt på så många som möjligt av kompisarna. Därifrån kommer listorna med kontaktuppgifter, som bruden numera regelmässigt brukar hjälpa till med.
    Dessutom blir det också rent praktiskt lättast om någon eller några har ett huvudansvar i planeringen, då man kanske inte kan vara hur många kockar som helst.
    Sedan blir möhippan också lite av en förfest till bröllopet, där man ser en chans att lära känna andra som också ska dit. Därifrån kommer önskan att ha med alla kvinnor som är bjudna som gäster.

    Annars har det varit vanligt att just möhippan,faktiskt ofta blivit lite av en fest där även de som INTE är bjudnapå bröllop, haft chans att fira bruden. Den varianten verkar försvinna mer och mer.

    Det här är ingen pekpinne om hur man ska göra. Men det kan vara intressant tatt notera hur saker förändrats, så man kan se olika varianter i ett sammanhang.

    Vilken sorts möhippa som blir mest lyckad och vilket sätt man väljer att lägga upp den, måste rimligen utgå ifrån vem bruden i fråga är. Stort baluns och fullt ös, massor av folk och totaldrag, eller litet, lugnt och mer intimt? Tja, hur är hon som ska gifta sig?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Vilka bjuds på möhippan? Sambons kompis flickvän, som också är brudens vän?