Inlägg från: Tokig |Visa alla inlägg
  • Tokig

    Oktober 2012

    Erikojohanna: Välkommen! Var ska du gifta dig och hur går planeringen? Det där med efternamn är svårt, jag har alltid velat ta min sambos namn, har inga problem med det. Däremot ville jag ju ha min farmors flicknamn som mellannamn vilket tyvärr inte gick. Vad säger din blivande?

  • Tokig
    Erikojohanna: Det verkar ju verkligen som att du har stenkoll :) Vilken underbar kyrka!

    Vi planerar ju för, och hoppas på, en utomhusvigsel. Måste erkänna att jag redan börjat snegla åt väderleken. Såg igår att de spår att oktober ska bli ovanligt torrt... kan ju inte annat än att hoppas att de har rätt.

    Annars vill jag bara att min nya klänning ska skynda sig hem så att jag kan välja vilken jag ska ha. Känns galet att så här tätt inpå börja vela om klänningen.

    Nästa vecka ska jag hur som helst till sömmerskan med orginalklänningen och fixa till den. Jag hoppas de kan göra den underbar.

    Beställde fyra halsband med berlocker igår. Tänker sätta ett i handtaget på min respektive min tärnas bukett och en i brudnäbbens korg. På så sätt får de en gåva/minne av dagen men det har ett syfte/en funktion samtidigt. I berlocken står ett väl valt citat från en favoritlåt från en artist hemifrån.

    Det fjärde halsbandet tänkte jag ge till min mamma någongång under dagen.

    Annars rullar dte på. Ringde Skatteverket igår och undrade var vår hindersprövning tog vägen. Det visade sig att de skickat det den 1 augusti så det har slarvats bort av posten :S Så de får skicka ut en ny.

    Hur många tärnor har ni? När jag läser här inne på BT och ser bildspel och så så verkar det som att alla har ett helt gäng runt sig hela dagen. Jag har min bästa vän som tärna och det är vi som kommer tillbringa dagen ihop och göra oss i ordning. Är det konstigt?
  • Tokig
    erikojohanna skrev 2012-09-04 14:36:07 följande:
    Hoppas att hinderprövningen kommer fram snart, vi har inte skickat in vår än heller. Har skrivit ut och skrivit på, och slarvat bort :P Så gubben från skriva ut en ny på jobbet.
    Oj, se till att få det gjort så snabbt ni kan. Och ring sedan någon dag senare för att skynda på dom. De har en handläggningstid om minst tre veckor!!!
  • Tokig
    erikojohanna skrev 2012-09-04 14:36:07 följande:
    Vår vigsel är inte förrän 16.30, hur dags viger ni er? Härligt med utomhusbröllop, hoppas verkligen att vädret håller! Har ni en plan B annars? 
    Vi viger oss kl. 15:00, förhoppningsvis på gräsmattan vid sjön. Precis framför festlokalen. Plan B är att vigas inne i festlokalen.

    Funkar helt ok det med, men vi har tänkt anlända via sjön och det kan vi ju inte om det är dåligt väder. Tänkte göra vindsnurror och sticka ner i gräsmattan som "altargång" det går ju inte heller om vi ska vara inomhus. Så det är lite såna småsaker som faller bort men på det stora hela så spelar det ingen roll. Men vi hoppas så klart på 17 grader solsken :)
  • Tokig

    Hahaha... vad länge sedan det känns sen vi skickade ut filmen. Då ländes det som en evighet till bröllopet och nu är det drygt en månad bara. fyra ynka lördagar kvar... var tog tiden vägen?

    http://nukörvi.se/Filmen/

    Jag tycker fortfarande om den...

  • Tokig
    KochM skrev 2012-09-04 22:23:36 följande:
    Vilken fantastisk film Tokig! Älskade den! 
    erikojohanna skrev 2012-09-05 08:58:48 följande:
    Vilken bedårande film Tokig! Helt underbar.
    Tack snälla!
    csq skrev 2012-09-04 22:27:22 följande:
    en sak till: program! Vad ska ni ha i dom?
    Vi ska inte ha några häften... vi tog det beslutet ganska tidigt. Vi vill att alla ska prata med varandra istället för att titta ner i ett häfte. Så vi slipper det bekymret :)
    erikojohanna skrev 2012-09-05 08:58:48 följande:
    hur ska ni gör i kyrkan? Skriver ni egna löften? 
    Vi ska ha våra egna löften. Vi ska ju gifta oss borgligt så vi kan ju välja lite mer fritt, och vi valde det tidigt. Kommer bli galet nervöst, men samtidigt lite härligt tror jag. Vi ska försök memorera det själva men ha en fusklapp om det blir total black-out. Jag tror faktiskt att det kommer bli ett lite härligt inslag. 
  • Tokig

    Ojojoj, nu vet jag inte om jag gjort något dumt.

    Jag skulle egentligen lämna in min klänning till sömmerskan den 12 september, men så råkade jag ju köpa en ny klänning för ett tag sedan. Den ska komma senast den 20 september. Och det känns ju synd att inte justera den som jagt ycker är finast av mina båda klänningar. Så jag ringde brudbutiken idag, jag har bokat sömmerska via en brudbutik i stan, hon jobbar där 100 % med att justera klänningar.

    Jag förklarade min situation och butiken sa väl i stort sett "inga problem", vi ändrar tid till den 27 september. Så hinner du få den andra klänningen och kan välja vilken som är bäst. Toppen tycker jag... MEN! Den är bara en vecka innna bröllopet, är det för tajt?

    Jag tänker ju att de borde veta vad de håller på med, och jag har ju en tid bokad så min klänning är ju inplanerad. Men ändå, borde jag vara nervös?

  • Tokig
    tinaalpfält skrev 2012-09-06 13:55:49 följande:
    Tokig: Jag ska träffa en sömmerska 25 september för att fixa till längden på den och vi gifter oss ju samma dag så att om jag hinner få den borde nog du det med. Skrattande
    Låter bra det. Ja, längden ska inte vara några bekymmer. På den jag har hemma så är det lite justering över bysten samt urringningen som behövs.
  • Tokig

    *usch* nu blev jag nervös.

    Förra helgen var jag och min M2B på en mini weekend och bodde på hotell. När vi kom tillbaka till vårt rum på kvällen så stod det en påse på rummet. Ingen meddelande eller hälsning eller nånting. I påsen fanns en flaska champagne och en Tyrolerklänning. Påsen var från stället där flera av mina vänner arbetar. Och eftersom de skämtar om att vårt bröllop är Oktoberfest så drog jag ju paralleller direkt till Möhippa. Men inget hände.

    Har tyckt det är konstigt för vi är uppbokade varje helg utom en innan bröllopet men det är ingen som frågat varken mig eller M2B om våra planer...

    I helgen har vi t ex kräftskiva ikväll och sedan besök imorgon, men men...

    Nu precis ringde en tjej. Hon var skitkonstigt. ( - Hon, * Jag)

    - Hej, vad gör du?

    * Jag jobbar.

    - Jasså (uppenbart förvånad) Vad ska du göra ikväll?

    * Jag ska ju på kräftskiva ju, det ska ju du också.

    - Jasså du, det säger du... hur länge ska du jobba då?

    * Ja, det vet jag inte, beror lite på när jag behöver komma och hjälpa till ikväll.

    - Mår du bra idag?

    * Ja, jag mår jättebra.

    - Jaha, men när du jobbar, var sitter du då?

    Nu började jag tycka det blev väldigt konstigt och sa det till henne. Då bara skrattade hon och fortsatte:

    * Men vilket tåg brukar du ta när du ska åka hem då?

    - Ja, det beror ju på när jag slutar... återigen sa jag hur konstigt jag tyckte detta samtalet var och att jag började bli nervös.

    Då avslutade hon bara med att säga, nä men då ska jag inte göra dig mer nervös... Ha det bra.

    Känns som om nånting är på gång...

  • Tokig
    tinaalpfält skrev 2012-09-07 11:41:17 följande:
    Tokig: Låter onekligen lite mysko! Men det är nog inte så mycket som går att göra åt det så jobba på och se vad som händer bara. Det blir säkert jättebra! Kräftskivan kanske är en del av nåt annat eller kanske en undanflykt som t.o.m. resulterar i en möhippa och svensexa. Så länge ni då har svarat att ni kommer behöver ju ingen fråga om era planer.
    Ja, vi får se... blir lite tokig dock av att fundera Skrattande Men på ett bra sätt. Tycker egentligen det är jättekul att de sätter griller i huvudet på mig.
Svar på tråden Oktober 2012