• Aleta

    Hur många frågade er om de kunde ta med någon mer, trots det inte stod respektive i inbjudan? och ALLMÄNT LESS OCH SÅRAD

    Du får svara att bröllop inte är en vanlig fest.
    Att ni har bordsplacering och bara bjuder etablerade par.
    Att ni vill omge er av vänner som ni känner.

    Fråga henne om detta är mannen i hennes liv som kommer att följa familjen i framtiden.
    Då kan han få komma kanske? 

  • Aleta

    Vi fick frågor om fler personer.
    I vissa fall sa vi nej, i andra ja.

    T ex, en släkting som ville ta med sina barn i 20-årsåldern som vi nästan aldrig har träffat. Vi sa nej.
    Men en vän som blivit änkling och hade funnit en ny kvinna i sitt liv (vi visste inte om det), där sa vi ja. 

  • Aleta
    AlwaysAndForever2012 skrev 2011-11-22 13:58:35 följande:
    Hmm, kanske svårt att få ett bra svar på frågan om det är mannen i hennes liv när hon är 18-19. hmm..
    Hennes bror är 22 ju och vi försökte fint förklara för honom att vi ville ha ett intimt privat bröllop med släkt och vänner vi känner och har inte råd och plats till alla heller. känns dumt ta in någon vi inte känner när vi inte bjudit alla släkter och vänner ens. men han förstod inte. han fattade ju inte alls. (kanske skrev det ovan?!)  men han svarade hela tiden tillbaka som nån tävling att övertyga oss. att det va hemligt, han behövde inte säga vem det var, vi kände henne men sa inte vem, räckte väl att han betalade kuvertavgiften, sätt henne vid mig sen e bordsplaceringen struntsamma..sådana svar..hur fint vi än försökte förklara hur mycket jobb det va och privat mm och man kan inte ha hemlig gäst som vi känner i en liten ort. Jag misstänkte det var en tjej jag avskyr och jag hade rätt. när jag fick veta vem det va tillslut så är han dryg och frågar om jag vill ha konto och personnr också..puh..
    Det  var det jag tänkte, att hon kanske förstår bättre att ni vill ha folk ni känner eller ska tillbringa resten av livet med på släktkalas osv.
    Fast är hon så som du beskriver så trillar nog inte polletten ner ändå.

    Säg nej och om någon frågar varför så säg: "Du kommer att förstå när du gifter dig själv."  

    Tråkigt att de beter sig så här mot er. Hoppas att ni får till en jättefin dag ändå.
  • Aleta
    Sara 120707 skrev 2011-11-25 21:36:01 följande:

    Det här må va lite OT men reglerna för bordsplacering är ju att splitta på par.


    Blir de då inte ganska konstigt att komma som någon singels +1 och inte känna någon, kanske inte ens brudparet?


    Ja, jag vet inte om jag skulle tycka det var så kul på ett bröllop där man inte känner någon alls.

    Jag hamnade bredvid en sådan person på ett bröllop en gång...INTE KUL!!!
    Han kände ingen, inte ens brudparet, bara den han kom dit med. Han pratade knappt och på min andra sida hade jag två kusiner som inte hade setts på jättelänge och därför pratade barndomsminnen.
    Behöver jag säga att det var nog den tråkigaste bröllopsmiddagen jag har varit på. Både för honom och för mig. Att sittningen dessutom höll på i ca 7 timmar gjorde ju inte saken bättre.

    De som placerar singlar på hörn och bland barn förstår jag inte alls. Det normala är ju att blanda friskt och då spelar det ju ingen roll för placeringen om man är singel eller ej. Men bordsplacering är en svår konst som tar många timmar i anspråk och som dessutom riskerar att måsta göras om helt och hållet ifall någon blir sjuk. Så man kan inte begära att alla ska lyckas perfekt. De tär kanske dessutom första gången man gör en det.
    En enda person hit eller dit på ett bröllop kan betyda att man måste flytta på 20 för att få ihop en bra bordsplacering. 
  • Aleta
    Trivia skrev 2011-11-27 13:32:03 följande:
    Hm... fast hör det inte lite till god ton att man åtminstonde försöker att ha en konversation med de man sitter med.
    Såklart är det ju ibland svårt om man inte har någon som helst gemensamt men det känns ganska ohyffsat att sitta helt tyst eller att bara prata med någon man känner sedan tidigare.
    Tänker om det nu är så att man inte känner de man hamnar bredvid på middagen. Oftast brukar man ju hamna bredvid någon som man känner men annars så får man väl ta sig i kragen och lära känna dem.
    Visst, det är jättenervöst och läskigt innan man har brytit isen men hur kul är det att sitta en hel middag och inte säga ett knyst...?

    Nu tillhör ju jag de som inte ens tycker att man måste bjuda etablerade par. Om det inte är så att man umgås med bägge normalt sett. Om det inte var så att man alltid måste bjuda par så kanske det inte skulle kännas lika jobbigt att gå på ett bröllop som singel. Då sticker man ju inte ut från mängden lika mycket.
    Jo visst hör det till god ton, och tro mig. Jag försökte!

    Problemet var väl att brudparet inte hade någon som helst aning om vad detta var för en person. Hade de vetat att personen var superblyg/en mussla eller vad det nu var med honom så hade de säkert placerat honom bredvid sin respektive.
    Nu visste de ingenting om honom och tog väl till mig som ett säkert konversationskort...att sedan kusinerna på andra sidan bara babblade med varandra heeeela tiden var inte heller speciellt god ton. Något kunde de väl ha sagt till övriga runt omkring? (Speciellt med tanke på hur lång middagen var.)

    Men som sagt bordsplacering är en svår konst. Varje gång jag har behövt göra en så har det tagit många timmar och flera dagar eftersom man måste fundera på om det blev riktigt bra och sedan kanske justera lite.
    En bra bordsplacering är ju nyckeln till om det är en kul eller trist middag för gästerna.
     
Svar på tråden Hur många frågade er om de kunde ta med någon mer, trots det inte stod respektive i inbjudan? och ALLMÄNT LESS OCH SÅRAD