Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
Har gjort en enorm sats skurna pepparkakor idag fyllde tre burkar =)
Tyvärr såg jag inte tråden förren efter allt var nere i burkarna, men vill nån ha så har jag ett riktigt bra recept...
Har gjort en enorm sats skurna pepparkakor idag fyllde tre burkar =)
Tyvärr såg jag inte tråden förren efter allt var nere i burkarna, men vill nån ha så har jag ett riktigt bra recept...
Chicita:
Precis, man slipper allt det tråkiga med pepparkakor. Ett plus är också att iom att man fryser degen så kan man göra en omgång och plocka fram och grädda när man får besök tar ju typ 10 min.
Här kommer receptet för alla som är intresserade:
Pepperkakor(skurna)
500 gr smör
5 dl socker
2 dl sirap
4 tsk kanel
2 tsk ingefära
4 tsk mald nejlika
2 tsk bikarbonat löst i 4 msk vatten
200 gr hel mandel
12-14 dl mjöl
Värm smöret så det blir mjukt(alt smält), kör alltihopa i matberedaren.
Dela degen i fyra delar och forma till tjocka "korvar" , plasta och lägg in i frysen.
Utbakning
Ta fram en fryst degbit och använd en osthyvel till att hyvla ut den frusna degen i "remsor" på bakplåtspapper.
Grädda i ugnen ca 2-3 min på hög värme. Häll av på ett galler och låt svalna.
Mitt keyboard e lite wonky men jag tror att alla kopplade att det är pepparkakor det handlade om =)
Daniiel:
Glöggtryffel! Lätt att göra och smakkombinationen mörkchoklad/glögg är fantastisk.
Chicita:
En del riktigt imponerande tårtor. Älskade den vita våningstårtan med höstlöv och röda kallor.
Men vad var tanken bakom "kocktårtan"?
Chicita: Hihihi!! När jag såg den så tänkte jag verkligen,Hur kunde hon göra en rosa delad kockmössa!! Känns bra att där faktiskt var en lite härligt elak tanke bakom =)
Blev så inspirerad av tråden att jag satte igång att baka en tårta.
Blir den fin så får ni en bild snart =)
Planen är maffig mörkchoklad botten, hallon/svartvinbärs-mousse, mörkchoklad/glögg-mousse
Här kommer tårtan jag gjorde igår.
Kladdkakebotten
Hallon/svartvinbärs-mousse
Mörkchoklad/Glögg mousse
Pudrad med kakao
Bälte av vitchoklad
Blev mycket lyckad, chokladmousselagret blev lite snett för frysen blev lite full men annars e jag väldigt nöjd.
Vispen gick isönder när jag höll på med chokladmoussen. Har ni försökt vispa maräng för hand?? Rekommenderar det inte...