Inlägg från: Madreh73 |Visa alla inlägg
  • Madreh73

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Hej, jag hoppar in här litegranna.  Bakar en del jag med men inte tårtor är väl mer åt kakhållet jag. Ha ringen bild nu som jag spontant kan lägga upp och inte är dom vackra heller, men goda. Alla eller i stort sett alla mina bakverk är bakade utan mjölk och eller mjöl, soja och ja en del till. Har inte bakat utan ägg så mycket för jag tycker det är svårt.

    Nu har jag en udnran som jag hoppas att någon här inne kan svara på.

    Jag har sett vid ett tillfälle i en annan tråd att det bakats och beställts tårtor med kladdkakebotten jag är svag för just kladdkakor och skulle vilja ha det till vårt bröllop men med mintmousse och så ett täcke över så det kan dekoreras lite fint. Grejen är den att jag vill ha moussen grön, men hittar inga recept på just grön mintmousse och helst utan choklad. Känner att det kan bli svårt....

    Är det någon här som har nåt bra tips till mig hur jag ska göra. Tårtan måste vara vete, soja, nöt och mjölkfri. Nåt att bita i känner jag men vet nån så tipsa mig på hur jag ska göra.

    Har hittat några mousserecept när jag googlat men en del är på engelska och min engelska är inte bra nog för att göra om recept sådär utan vidare känner jag.

    Och om ni lyckas eller har gjort så lägg gärna in en bild så jag får se.
    Tackar på förhand!
    Madeleine

  • Madreh73
    Chicita skrev 2012-08-11 14:08:10 följande:
    Spontant känner jag väl att det bästa och enklaste sättet är att färga moussen...

    Basen när jag gör vanliga mousser är grädde och gelatin.
    Grädde går ju att ersätta med mjölkfri grädde och om det finns vegetarianer på ert bröllop så finns vegan-gelatin som är gjort på alger. 
    Konsistensen får du nog prova dig fram till genom att vispa upp grädden och tillsätta olika mängd gelatin i olika byttor och ställa kallt i minst 4 timmar innan du provar hur konsistensen blev.
    Mint kan du tillsätta i droppform. Eller om du hellre vill använda färsk mynta så mortlar du den innan du vispar ner bladen.
    Lycka till Glad 
    Jo att färga moussen och använda pepparmyntsolja eller myntablad var jag innne på men inte hur jag skulle göra själva moussen. Men jag får se hur jag hinner med detta, det blir till att göra ett test iaf. Har inte sett nån mousse i affären iaf så kan ju inte testa och se hur en sån blir i konsistens så jag vet vad jag ska gå efter...jo andra mousser finns ju såklart även i vår butik men ingen mint eller nån som är grön. Skrattande

    Tack för svar.
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm