ClaraH skrev 2012-08-14 13:38:40 följande:
I tidigare inlägg har jag ju berättat att jag ska göra en bröllopstårta. Jag är nu rätt så klar på hur jag ska få till det med all planering, vilka bottnar jag ska ha osv. Men nu skulle jag gärna vilja ha er åsikt om fyllningar. Tror ni att dessa passar ihop. Nedifrån och upp: Hallonmousse, vit chokladmousse och överst och ett tjockare lager limemousse. Hallon och vit choklad verkar vara en klassiker, men jag blir lite osäker på om limemousse passar in. Personligen är jag jätterädd för att chokladmoussen ska vara för söt, men de vill inte ha mörkare choklad och det är lite philladelphia i också, så det kanske blir bra.
Vad tror ni? Finns det andra kombinationer som skulle passa bättre ihop (tre lager)?
Vi hade moussetårta på vårt bröllop. Browniebotten, limemousse med färska hallon och vitchokladmousse. Vi fick mycket beröm för tårtan och det var just kombinationen med det söta i botten och vit choklad och det syrliga av limen och hallonen som flera sa var kanon. Jag tycker själv att det blev väldigt gott!
Här är receptet som jag använde (bytte ut jordgubbar mot hallon);
http://bakochdessert.se/recept/visa-recept/lime-och-vit-chokladmousse-pa-browniebotten