Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
daniiel skrev 2011-12-18 15:23:41 följande:
Här är en riktigt amatör-bagare med ett extremt enkelt "recept" på snabba bullar/bakelser som dock är väldigt goda :)Man behöver:
Smördeg
Valfria Bär (på bilden hallon/blåbär/björnbär)
Strösocker
Hur mycket av varje är helt och hållet upp till var och en.
Man tar fryst smördeg och delar i fyrkanter, sedan skär man ca 0,5-1cm från kanten runt om hela fyrkanten, dock inte genom hela platta, utan bara genom halva. Jag brukar blanda bären med socker och sedan lägga de i mitten av fyrkanten, innanför där man skurit. Sedan gräddar man i mitten av ugnen, så länge och så varmt som det står på paketet till smördegen - tills de blir gyllenbruna.
Jag brukar servera med tex en klick grädde, glass eller kesella. På sommaren är det gott att göra med jordgubbar och rabarber och servera kesella blandat med rivet limeskal i till :)